Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17220
De la 07 Ianuarie 2003
122877287
Editorial

S-o fi luat Ciuştea raznna?

  • 27 August 2014, 23:00
Aflat ieri la Truşeti, cu prilejul unor evenimente culturale, de faţă cu Dana Petrariu – directorul Culturii, Ioan Ilie – şeful Centrului pentru Conservarea Tradiţiilor şi Creaţiilor Populare, primarul PSD al Truşeştilor Dumitru Oghişcă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Dorin Ciuştea a declarat că este iminentă trecerea lui Constantin Conţac la Partidul Democrat:
Declaraţia lui Ciuştea a şocat pe cei de faţă, ştiut fiind faptul că preşedintele CJ, Constantin Conţac, este şi preşedintele PSD, filiala Botoşani. Normal că aşa o declaraţie, cel puţin pentru presă, este cozonacul zilei. L-am sunat pe preşedintele Conţac, care se afla la o întrunire la Brăila, şi i-am adus la cunoştinţă afirmaţia lui Ciuştea. „Ciuştea a luat-o razna. El are de răspuns pentru multe ilegalităţi care s-au petrecut la Protecţia Copilului, inclusiv de ascunderea morţii unor copii. A răspuns de societatea APA, pe care a adus-o în pragul falimentului. Tot ce i-am dat în coordonare, a ieşit pe dos” – a fost reacţia lui Conţac.
A dispărut cearta dintre Conţac, ca preşedinte al CJ, şi prefectul de Botoşani. Prefectul Sorescu s-a arătat deschis colaborării cu Conţac. Acum Conţac are o altă problemă. Nu se mai înţelege cu cei doi vicepreşedinţi ai CJ: Maria lozneanu şi Dorin Ciuştea.
Toată lumea bună din mediul politic ştia că între Ciuştea şi Conţac se cimentase o prietenie politică încă de la formarea CJ-ului, în urma alegerilor locale din 2004, când Ciuştea a fost reales vicepreşedinte. Ce s-a întâmplat de între cei doi au apărut disensiuni ireconciliabile?
Dacă recapitulăm ce s-a scris în media locală, constatăm că un motiv de ceartă l-a constituit refuzul lui Conţac de a aloca nişte sume la Spitalul judeţean, unde Ciuştea avea anumite interese financiare. Apoi, s-a mai scris despre dezastrul care domină activitatea conducerii de la Protecţia Copilului. Cel care i-a luat apărarea, tot timpul, directoarei Felicia Mihai a fost acelaşi Ciuştea. „Când am plecat la Brăila, am somat-o pe Felicia Mihai ca, la revenire, să-i găsesc demisia pe mas㔠– a mai declarat Conţac. Dacă lucrurile stau aşa, înseamnă că preşedintele Conţac este hotărât s-o curme cu actuala directoare, probabil sătul şi el de scandalurile în care aceasta a tot fost amestecată. Dar Ciuştea nu doreşte ca Mihai să plece. Nu doreşte, pentru că şi la Protecţia Copilului are anumite interese, unele de ordin politic.
Să ne amintim că acea Comisie desemnată de CJ să verifice activitatea Direcţiei pentru Protecţia Copilului era formată din consilieri apropiaţi lui Ciuştea. În mediul politic chiar se paria că nu se va descoperi nimic la Protecţia Copilului, Ciuştea reuşind, în privinţa formării comisiei, să-l traducă pe Conţac. Aşa a fost, comisia n-a găsit nimic ilegal.
Tot ieri, înainte de a pleca la Truşeşti, Ciuştea s-a răfuit cu o serie dintre funcţionarii CJ, pe care i-a ameninţat că în numai şase luni el va deveni preşedinte, şi va fi vai şi amar de ei dacă nu duc la îndeplinire ordinele sale. Tot de o bună bucată de vreme Ciuştea, aluziv, îi atenţionează pe unii consilieri judeţeni că ar fi spre binele lor să se înscrie în PNG.
Una peste alta, Ciuştea, fie în calitate de vicepreşedinte al CJ, fie ca preşedinte al PNG, pare să fi intrat în campanie electorală. Se mai zvoneşte că ar fi primit de la Becali o sumă de bani mai consistentă, ca suport financiar în demersurile administrative şi politice ce şi le-a programat.
Faptul că între preşedintele Conţac şi Ciuştea au apărut disensiuni, pot spune că este spre binele botoşănenilor. Cearta dintre cei doi va da la iveală multe matrapazlâcuri, rămase necunoscute nouă. Mai ales dintre cele petrecute pe seama Spitalului judeţean şi a Protecţiei Copilului. Părerea mea!
JD 9.11.2007

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Toate drumurile Belecăi duc la Clim
Gafa lui Florin Ţurcanu, costisitoare politic
Bancul zilei: Raţiune zdruncinată
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog