Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6671
De la 07 Ianuarie 2003
122892320
Editorial

Să ne mândrim sau să ne ruşinăm, cu Budăi ministru?

  • Ioan Rotundu
  • 20 November 2018, 14:37
Preşedintele României Klaus Iohannis l-a numit pe botoşăneanul nostru Marius Budăi ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. În cei 28 de ani postdecembrişti, Budăi este primul botoşănean ajuns ministru într-un guvern. A mai fost Octav Cozmâncă dar el a fost pe postul de secretar general al Guvernului Năstase, având doar rang de ministru.
Deja presa naţională l-a luat în colimatori pe Budăi şi a început să se întrebe ce anume l-a recomandat pe acesta să ajungă ministru la un ministre important. Iar printre „calităţi” i s-a remarcat faptul că are carnet de conducere pentru autoturisme, camioane şi camioane cu remorcă. S-a mai evidenţiat faptul că a urmat cursurile unei facultăţi economice la vârsta de 36 de ani la Universitatea „Spiru Haret”, adică la o universitate la care, dacă plăteşti corect taxele, diploma de licenţă îţi este trimisă acasă, fără să fi avut ocazia să vezi cum arată un profesore şi fără să fi participat la vreun curs.
Budăi s-a remarcat în faţa PSD-ului pe când era şofer la Protecţia Copilului Botoşani. Soldat disciplinat şi bun executant al ordinilor venite din interiorul PSD, după 2012, având patalama de studii superioare, a fost propulsat director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, ca, apoi, în 2016 să fie trecut pe lista de deputaţi şi chiar să fie validat ales.

Aflat sub protecţia nevestei şoferului, senatorul Doina Federovici care este şi preşedinte al PSD – probabil a contat şi carnetul său de a conduce camioane cu remorcă – Budăi a fost susţinut la nivel de Camera Deputaţilor pentru funcţia de preşedinte la Comisia de buget – finanţe. Nici că i se potrivea o altă responsabilitate! Dragnea avea nevoie de un bun executant şi nu de un bun cunoscător al modului în care se formează şi distribuie bugetul ţării. Nu Budăi a avut un cuvânt de spus asupra Legii bugetului ci ministrul Finanţelor Teodorovici care a decis în permanenţă soarta bugetului.
Aducând ţara în prag de colaps financiar şi social prin majorări aberante de salarii şi acordarea de fel de fel de drepturi băneşti, pomeni electorale şi pensii speciale, ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a simţit că-i momentul de a părăsi acest minister ca nu cumva dezastrul provocat să iasă la iveală cu ea în fruntea instituţiei ministeriale. Probabil că a aranjat cu Liviu Dragnea ca postul să fie dat unui fraier, un fel de ţap ispăşitor în capul căruia să se spargă toate oalele dezastrului financiar şi social care stă să iasă la lumină.
O mică încurcătură a provocat-o preşedintele Iohannis care a revocat-o din funcţia de ministru pe Olguţa Vasilescu dar n-a pus-o la Transporturi, lăsând-o fără portofoliu ministerial. N-o va lăsa Dragnea fără minister dar prin gestul său preşedintele l-ar putea aduce pe Budăi în situaţia ca partidul să-i ceară demisia pentru ca Vasilescu să revină pe funcţie. Bietul şofer riscă să n-apuce să învârtă de volanul ministerului şi să fie revocat. Ar fi o lovitură de imagine prea dură chiar şi pentru un şofer conducător de camion cu remorcă.
Ce soartă îi va hărăzi în continuare Dragnea vom afla la timpul potrivit. Problema noastră, a botoşănenilor, este dacă trebuie să ne mândrim că l-avem pe Budăi ministru sau trebuie să ne ruşinăm că judeţul care a dat ţării primele patru valori umane din istoria modernă a României n-a fost în măsură să dea un ministru competent, ci un şofer aflat la remorca unei grupări infracţionale condusă de Liviu Dragnea Personal, n-am niciun motiv să fiu mândru!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.11.2018
Bancul săptămânii: Motociclistul ghinionist
Catrenul săptămînii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25.11.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Dângeni
Quo vadis!
Prefață la cartea Doar politicieni sau și ticăloși? Epoca Băsescu – Ponta (vol.II) – Ed. Agata, 2018. Autor: Ion ISTRATE. Publicat: 16 Nov. 2018 în Revista literară Luceafărul.net
Abuzurile lui Nechifor sancţionate de judecători
Ioan Rotundu
Aioniţoaie, prin vrerea PSD, nu poate fi director la „Vasilache”
Ioan Rotundu
Evreul Laufer şi datul cu curul de podea
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de iubirea lui Ilan Laufer!
Ioan Rotundu
Primarii liberali spionaţi de conducerea IJP Botoşani
Ioan Rotundu
Cuvânt lămuritor l la "Doar politicieni sau şi ticăloşi?" vol.II Epoca Băsescu - Ponta
Ioan Rotundu
Eveniment important dedicat Centenarului Unirii
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 23.11.2018
Jaful de la locuinţa comisarului şef Şerbănoiu ţinut la secret
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog