Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11235
De la 07 Ianuarie 2003
122871302
Editorial

Să nu uitaţi botoşăneni, nimic să nu uitaţi!

  • Ioan Rotundu
  • 3 March 2014, 23:00
În primul rând mă simt obligat să fac o precizare legată de istoria noastră naţională. La începuturile formării statelor româneşti nu puteam vorbi decât de conştiinţa de neam. Locuitorii din Ţara Românească, Moldova şi Transilvania au observat că unitatea de limbă şi cultură îăi face să fie de acelaşi neam. Conştiinţa naţională a apărut după conştiinţa de neam ca deziderat al unirii celor treiprovincii într-un singur teritoriu şi având un singur conducător, deziderat care s-a conturat puternic după revoluţiile din 1848 şi care s-a împlinit la 1 Decembrie 1918.
De-a lungul istoriei noastre, în special medievală, voievozi trădători de neam au existat dar de la 1918 încoace, conducători de stat, fie regi sau preşedinţi, să trădeze interesul naţional nu. Nici din rândul primilor miniştri pe care istoria modernă a României i-a avut începând cu guvernul Vasile Sturdza din 6 martie 1859 la Iaşi şi cel al lui Ioan Al. Filipescu din 24 ianuarie 1859 de la Bucureşti, continuând cu primul Guvern al României din 22 ianuarie 1862 condus de Barbu Catargiu nu s-au înregistrat trădători ai interesului naţional.
Iată că o nouă perioadă din istoria României, cea cunoscută ca postdecembristă evenimentelor din decembrie 1989, pare să ne aducă o premieră nefastă, înregistrându-se primul şef de guvern care trădează interesul naţional al propriului său popor. Iar numele celui pe cale de a deveni un trădător al naţiunii române este Victor Viorel Ponta.
Ziua de 3 martie 2014 va intra în istoria ţării ca ziua marii trădări. Este ziua în care premierul României a semnat un Protocol de colaborare cu reprezentanţii politici ai etniei care de peste o mie de ani este cel mai înverşunat duşman al poporului român şi care s-a dovedit a fi şi cel mai sângeros în actele sale criminale de ocupaţie teritorială. Premierul Ponta, pentru a se menţine la putere, a acceptat să acorde ungurilor drepturi care pun în pericol unitatea teritorială statului naţional român.
Putem enumera aici dorinţa ungurilor de modificare a Constituţiei României şi de regionalizare teritorială, dorinţă acceptată de premierul Ponta. Ce vor ungurii de la Constituţia României? Vor modificarea Art. 1, respectiv scoaterea sintagmei că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil şi să dispară Art. 13 cum că limba română este singura limbă oficială.
Vor regionalizarea ţării pentru a reface vechea Regiune Mureş-Autonomă Maghiară, un prim pas pentru a pregăti apoi autonomia administrativă şi teritorială. Ieri, premierul Ponta a deschis cutia Pandorei şi pentru România. Pentru Ponta lecţia de istorie a prezentului din ce s-a întâmplat în fosta Iugoslavie şi ce se petrece în Republica Moldova şi în momentul de faţă în Ucraina nu-i este de nici un folos. În dorinţa sa de a fi la putere a pus în pericol existenţa şi în viitor a unei Românii unite.
Restul pretenţiilor ungurilor cu arborarea steagului secuiesc pe clădirile instituţiilor statului, a înfiinţării de facultăţi în limba maghiară, a folosirii limbii maghiare în administraţie şi justiţie sunt revendicări care se rezolvă de la sine dacă se reface regiunea dorită şi se obţine autonomia atât de mult râvnită.
Din păcate, parlamentarii români, cei înregimentaţi politic în PSD şi în jurul acestui partid, formând o majoritate, vor vota Guvernul Ponta 3, validând astfel şi Protocolul semnat de Ponta cu UDMR. Votând astăzi în Parlamentul României Guvernul Ponta 3, aceşti parlamentari devin alături de premier trădători ai naţiunii române.
Consider că am obligaţia ca pentru ştiinţa generaţiilor viitoare de botoşăneni, să consemnez numele acestor parlamentari, de astăzi, 4 martie 2014, trădători ai neamului românesc, susţinători ai celui mai compromis premier al României din toate timpurile: un plagiator, mincinos, ipocrit şi oportunist. Iată şi numele trădătorilor : Doina Federovici, Cornel Popescu, Andrei Dolineaschi, Mihai Baltă, Tamara Ciofu, Liliana Mincă.
Parafrazându-l pe Zaharia Stancu cu replica din romanul Desculţ, îndemnul meu este: Să nu uitaţi botoşăneni, nimic să nu uitaţi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Reacţia „eroului” Apaţiei şi in memoriam Huţu
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Contrabandă
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Borş călugăresc (de post)
La presiunea FMI si a Băncii Mondiale, Guvernul va "prioritiza" banii publici alocaţi baronilor locali
Fiscul va putea folosi ca mijloace de probă date stocate pe orice fel de servere şi înregistrări audio-video
Şeful Comitetului pentru Informaţii din cadrul Casei Albe, Mike Rogers confirmă temerile lui Traian Băsescu
următoarea victimă a agresiunii ruse va fi R.Moldova
Harghita ar putea deveni primul judeţ din România fără presă în limba română
Meteorologi: Prognoza meteo în perioada 3-16 martie
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, pus sub control judiciar şi acuzat oficial de dare de mită
Procurorul de şedinţă cere ICCJ sa respingă cererea de redeschidere a dosarului în care Ponta este acuzat de plagiat
Alune americane
Cine este Florin Jianu, propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri şi turism
Cine este Răzvan Coţovelea, ministrul propus al Societăţii Informaţionale
Cine este Gabriela Szabo, propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Tineretului şi Sportului
Cine este Răzvan Nicolescu, propunerea pentru funcţia de ministru al energiei
Cine este Aurelia Cristea, propusă pentru la ministerul pentru Dialog Social si relaţia cu societatea civilă
Fostul membru CSA a reuşit să vândă un imobil în 2013 cu jumătate de milion de euro
Cine este Ioana Petrescu, ministrul propus al Finanţelor
Componenţa Guvernului Ponta 3
Botoşani: Electroalfa vrea să vândă produse cu un înalt nivel tehnologic
produse care să înglobeze inteligenţă multă
Un politician de carieră propus la ministerul Sănătăţii: Nicolae Bănicioiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog