Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
242
De la 07 Ianuarie 2003
123281417
pnl
Editorial

Salvaţi-vă fiecare cum puteţi!

  • Ioan Rotundu
  • 19 October 2014, 23:00
Marilor lideri politici ai PSD nu le-a fost dat să răspundă pentru consecinţele dezastruoase pentru economia şi imaginea externă a României ale mineriadelor, nu pentru jaful la care a fost supus patrimoniul industrial rămas moştenire de la regimul lui Ceauşescu, nu pentru jaful pus la cale asupra terenurilor agrare şi forestiere ale ţării prin Agenţia Domeniului Statului şi Serviciul cadastral etc.
De exemplu, Adrian Năstase a ajuns după gratii, aşa cum spunea şi preşedintele Băsescu, pentru nişte găinării cu „chinezării” şi nu pentru semnarea păgubosului contract cu Bechtel, nu pentru vâzarea pe nimic a rezervelor de petrol şi gaze ale ţării către austriecii de la OMV, nu pentru vânzarea Romtelecom către greci tot pe nimic etc.
Când nimeni nu mai credea că în România corupţia la vârf nu poate fi stăvilită în vreun fel, s-a produs minunea şi cel mai puternic om de după decembrie 1989 a ajuns după gratii. I-au luat-o înainte alţi corupţi ai PSD de rang mai micuţ, precum Cătălin Voicu, dar nimeni nu credea că Năstase va ajunge vreodată după gratii. Iată că a ajuns!
Acum problema s-a acutizat. Baronii locali au constatat cu stupoare că deşi partidul lor este la putere, ei sunt duşi rând pe rând cu duba la sediul DNA şi apoi depuşi după gratii. Uimiţi de ce li se întâmplă, baronii au început să-i tragă la răspundere pe cei aleşi în vârful partidului, Victor Ponta fiind, în opinia lor, principalul vinovat că a cedat preşedintelui Băsescu dreptul de a numi procurorul şef al DNA. Baronii îi cer lui Ponta ca aşa cum i-a dat, voluntar sau poate, cine ştie, programat pe mâna procurorilor DNA acum să-i salveze. Iar salvarea nu poate veni decât numai dacă Ponta va fi ales preşedintele României şi va putea subordona politic DNA-UL, ANI, Curtea Constituţională şi mai ales SRI-ul, serviciul care colaborând strâns cu procurorii DNA a furnizat acestora cele mai solide probe de vinovăţie în ale corupţiei.
Aşa cum a recunoscut şi tata-socru Ilie Sârbu, premierul Ponta a fost determinat să candideze la Preşedinţia României de către cei mai influenţi lideri ai PSD de la nivelul judeţelor. Dar speranţele baronilor locali că vor avea linişte din partea procurorilor DNA sunt departe de a se fi rezolvat.
Cu Ponta considerat deja preşedintele ţării, procurorii DNA continuă să facă ravagii în rândul baronilor. Dosarul Microsoft i-a pus în postura de inculpaţi pe alţi doi lideri de marcă ai PSD: senatorii Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Dosarul „Retrocedărilor” a înspăimântat din nou pe baronii PSD când cel mai invincibil politician, Viorel Hrebenciuc (foto), a fost umflat de jandarmi şi dus cu duba la sediul DNA. Inculparea lui Hrebenciuc l-a amuţit până şi pe zeflemistul Victor Ponta.
Cu procurorii DNA dând târcoale socrului, cu huiduieli din ce în ce mai dese pe unde trece în campanie electorală, cu presiuni din interiorul partidului din partea baronilor speriaţi de acţiunile procurorilor DNA, candidatul Victor Ponta parcă s-a mai muiat în clanţă şi nu mai este aşa sigur de victoria sa.
În momentul de faţă asistăm la un armistiţiu de scurtă durată. Ponta şi ai lui, încă năuci de cap de ultimele arestări operate de DNA şi cereri adresate Parlamentului pentru alte arestări, se pregătesc să dea lovitura finală care să le asigure biruinţa. Numai că Ponta şi ai lui au o mare problemă: Cine le este adevăratul adversar? Băsescu este deja o placă uzată şi numele său nu-i mai înspăimântă pe români. Klaus refuză să se încaiere cu Ponta, aşa că Ponta nu-şi poate pune în valoare întreg potenţialul de luptă. De lovit, Ponta va lovi dar nu ştim cu ce armă şi ce adversar îşi va alege.
Preşedintele Traian Băsescu, deşi neagă cu vehemenţă că l-ar sprijini pe Klaus, se pregăteşte să-i dea lui Ponta Lovitura finală. Nu ştim cu ce-l va lovi, dar o va face!
Iar Ponta mai are o problemă. Cererile DNA-ului de ridicare a imunităţii pentru senatorii Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi deputatul Viorel Hrebenciuc, toţi trei parlamentari PSD, dacă vor fi respinse va lovi puternic în credibilitatea lui Ponta de a fi preşedintele României. Şi vor fi respinse aceste cereri pentru că aceasta este singura lor portiţă de salvare. De vreme ce parlamentarii PSD au votat împotriva ridicării imunităţii pentru nişte parlamentari mai mărunţi, de ce ar face-o pentru puternicii lor din partid?
Se pare că şi procurorii DNA au învăţat cum să lupte cu politicienii. Deşi au suficiente probe ca să ceară şi ridicarea imunităţii lui Ilie Sârbu, na-u făcut-o din raţiuni strategice. În primul rând că nu vor să dea scuipat la furcă politicienilor că l-au inculpat pe socrul lui Ponta pentru a-l împiedica pe acesta să fie ales preşedintele României, respectând o cerinţă a preşedintelui Băsescu, şi în al doilea rând pentru că n-au dorit ca numele lui Sârbu să fie implicat la hurtă. Pentru el vor întocmi un referat separat în care este posibil să fie menţionat şi numele ginerelui Victor Ponta.
Închei acest comentariu amintindu-vă de declaraţia preşedintelui Băsescu când a fost adus în ţară şi încarcerat Omar Haisam. Spunea atunci Băsescu că nu cum a fugit Haisam este cel mai important de aflat ci cum şi-a derulat afacerile sub protecţia lui Iliescu şi Năstase. Tocmai aflăm acum din dosarul „Retrocedărilor”. Spună fiecare ce-o vrea despre independenţa Justiţiei, dar aici se simte de la o poştă amestecul preşedintelui Băsescu.
Aşadar, bătălia politică continuă iar Ponta s-ar putea să repete din nou acele vorbe de duh pe care le-a rostit într-o şedinţă restrânsă cu baronii locali: „Dacă nu ies preşedinte, salvaţi-vă fiecare cum puteţi! Poate că aceste cuvinte pot fi cele mai înţelepte vorbe pe care Ponta le-a rostit vreodată. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tupeul neruşinării
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Preferinţa îndrăgostiei
Zacusca de fasole
Horoscopul zilei
Victor Ponta, huiduit la Arad
Traian Basescu si Vladimir Putin au discutat despre principalele aspecte ale relatiei bilaterale
Galati: Cinci primari si 60 de consilieri locali au trecut la PSD
Bloomberg: Portul Constanta devine cel mai mare terminal de cereale din Europa
Conflict diplomatic fara precedent intre SUA si Ungaria
maghiari cu functii guvernamentale, pe lista neagra a americanilor cu interdictie de a intra pe teritorul SUA
Prognoza meteo pentru luni si marti
Numele sefului CJ Suceava, Catalin Nechifor, apare in referatul DNA pentru arestarea lui Hrebenciuc si Adam
Raport al serviciilor germane de informatii privind zborul MH17
Avionul prabusit in Ucraina, doborat de pro-rusi cu un sistem luat de la armata ucraineana
Victor Ponta, huiduit la Madrid
Viorel Hrebenciuc a fost interceptat cand se interesa de stadiul retrocedarilor din judetul Bacau
Presedintele Poroshenko anunta acorduri cu Putin privind gazul si frontiera dintre cele doua state
Arestarea deputatilor Hrebenciuc si Adam se impune existand riscul influentarii martorilor
Lumea lu' Rotundu: Abandonaţi în evul mediu
Botoşani: Istoria oraşului distrusă de cei care au făurit-o
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog