Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20478
De la 07 Ianuarie 2003
122880545
Editorial

Şarpele Dragnea a muşcat ucigător

  • Ioan Rotundu
  • 31 January 2017, 23:00
Ieri, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost prezent la procesul în care are calitatea de inculpat pentru infracţiunea de abuz în serviciu, Liviu Dragnea i-a luat pe români din nou de proşti.
El as declarat jurnaliştilor că habar nu are de modificările La Codurile penale pitrocite de ministrul Justiţiei Florin Iordache şi premierul Sorin Grindeanu. Cât despre mascarada cu consultările pusă în scenă de acelaşi ministru iarăşi a declarat că a aflat de la televizor.
"Ce consultări? Este problema lor, este problema Guvernului." „Eu nu am auzit de la Guvern ca vrea sa dezincrimineaze abuzul în serviciu pe de o parte.” – a declarat el sigur pe sine.
Dragnea a susţinut că Guvernul nu face altceva decât să pună de acord o decizie a Curţii Constituţionale cu prevederile Codului penal. În acest sens a văzut el şi rostul protestelor din stradă. „Daca trebuie sa ieşim în stradă pentru a nu pune în acord deciziile Curţii Constituţionale cu legislaţia, e şi asta o opţiune,…” după care a continuat cu ironie la adresa protestelor „… sau poate CCR a emis acea decizie pentru mine.”
Siguranţa pe care o manifestă Liviu Dragnea în privinţa ordonanţelor şi a procesului în care are calitatea de inculpat sugerează că există un plan bine pus la punct pentru ca ordonanţele să prindă putere de lege iar procesul său să se închidă pe baza faptului că infracţiunea comisă a fost dezincriminată.
Cât priveşte procesul de ieri, judecătorii au decis un nou termen pentru 14 februarie a.c. pe motiv că inculpaţii au cerut răgaz să-şi angajeze apărători.
Dragnea n-a scăpat prilejul de a-i acuza pe procurorii DNA că au fabricat dosarul . "Vreau să aduc şi eu martori şi să audieze din nou martorii, să vedem dacă acest proces se bazează pe două declaraţii mincinoase, obţinute în condiţii suspecte la DNA" – a mai declarat el jurnaliştilor.
Este o strategie de lungire a procesului până ce ordonanţele atât de contestate în stradă vor fi adoptate. În acest dosar Dragnea nu are a pune la îndoială probele administrate de procurori. Pe scurt, cât Dragnea a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi soţia sa Bombonica şefa resurselor umane, ambii au dispus ca la Protecţia Copilului să fie angajate şi plătite două persoane care să –şi desfăşoare activitatea la sediul PSD . Perioada cât cele două angajate au slujit PSD-ul Teleorman şi a primit salariul de la Protecţia Copilului este situată între anii 2006 – 2012 iar paguba este de 108 mii lei.
Cele două angajate au recunoscut în faţa procurorilor că au luat salariul de la Protecţia Copilului dar au lucrat efectiv la sediul PSD. Ce martori mai poate aduce Dragnea şi ce mărturie să depună? Fapta este limpede ca lumina zilei.
A mai declarat Dragnea că unul dintre martorii folosiţi de procuror împotriva sa ar fi trimis în judecată pentru luare de mită, deci nu este un martor credibil. "O doamnă acuzată de luare de mită in alt dosar a făcut o declaraţie, se pare că s-a făcut o înţelegere cu ea".
„Cine vorbeşte?” – ar fi spus din nou preşedintele Iohannis dacă ar fi fost de faţă. Dragnea este deja condamnat, are statut de infractor. Pe cine să creadă judecătorii? Pe el, un infractor, sau ce-au dovedit procurorii prin anchetă? Cum spuneam, Dragnea face tot ce-i stă în putinţă să nu-şi lege numele de cele două ordonanţe, urmând zicala „Nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase!”
Precum şarpele care stă camuflat ca să-şi poată muşca victima, şi Dragnea şi-a camuflat statutul de autor al celor două ordonanţe aşteptând ca ele să primească putere de lege, după care va muşca ucigător. Dacă până atunci nu-l va descoperi strada şi ucide, politic vorbind.
Pe când scriam acest editorial au auzit la radio ştirea că ordonanţele au fost votate. La adăpostul nopţii, pe furiş, hoţeşte. Şarpele camuflat a reperat victima şi a muşcat ucigător. În cazul de faţă victima este democraţia românească. Somnul raţiunii naşte monştri, afirma cu secole în urmă pictorul spaniol Francesco de Goya. Somnul poporului român ne-a adus nenorocirea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ministrul Justitiei, discurs plin de greseli
Turbulente in cercul restrans al presedintelui Trump dupa interdictiile privind refugiatii si imigrantii
Procesul lui Liviu Dragnea a inceput cu o amanare.
O parte dintre inculpati au cerut timp pentru a isi angaja avocati. / Dragnea: Sa vedem daca acest proces se bazeaza pe doua declaratii mincinoase, obtinute in conditii suspecte la DNA
Ministrul francez al Finantelor: Donald Trump, un pericol grav.
Europa trebuie sa i se opuna pentru a preveni colapsul institutiilor economice
Nicusor Dan: Cerem si saptamana aceasta prim-ministrului Sorin Grindeanu
sa nu adopte in sedinta de Guvern de maine niciuna dintre OUG-urile propuse de Florin Iordache
Stoltenberg: NATO si Donald Trump sunt de acord sa dialogheze cu Rusia, dar pornind de la o pozitie de forta
Consultare publica privind domeniile de internet .ro:
Cine sa le gestioneze, cat sa fie valabile, cum sa se stabileasca preturile si cand sa fie suspendate sau anulate
Curtea de Apel Ploiesti a stabilit primul termen in recursul procesului in care Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3
Fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea, numit secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului
Cum va trece Guvernul proiectul "legi pentru Dragnea":
dezincriminarea mascata a abuzului in serviciu si conflictului de interese prin ordonanta de urgenta, gratierea prin Parlament
Constantin Pitorac a demisionat din PSD Botoşani
Horoscopul zilei de 1.02.2017
Bancul zilei: Sinceritate între soţi
Lista potentialilor beneficiari ai dezincriminarii mascate a abuzului in serviciu
Protest spontan in Capitala: Cateva zeci de persoane s-au adunat marti seara in fata Guvernului
Otrava din restaurante ce ne-o bagă pe gât guvernanţii
20.000 de oameni au iesit in strada. Situatia este foarte tensionata.
Situatia este foarte tensionata. Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene
Protestele se amplifica in tara: In Timisoara, Sibiu, Cluj, Brasov, Iasi, Constanta si Ploiesti s-a iesit in strada
Klaus Iohannis: Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept.
Mesajul integral postat de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook:
Hai sictir, naţiune română!
Ioan Rotundu
Socoteala PSD-ului de acasă u s-a potrivit cu a celor din stradă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog