Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22511
De la 07 Ianuarie 2003
122908160
Editorial

Se ascute lupta de clasă în PNL

  • Ioan Rotundu
  • 3 March 2011, 23:00
Încet, încet liberalii se dezmeticesc şi-şi dau seama că alianţa politică cu PC-ul lui Dan Voiculescu şi PSD-ul lui Ion Iliescu a fost o mişcare politică total neinspirată.
Tot mai multe sunt vocile care denunţă alianţa şi o consideră păgubitoare pentru tradiţia liberalismului românesc. După ce peste 200 de liberali constănţeni s-au înscris în PDL, considerând că PNL-ul nu mai reprezintă opţiunea lor politică, în plan naţional noi membri de frunte ai partidului iau atitudine şi denunţă alianţa.
Ce este interesant, cei care critică alianţa consideră că răul făcut aparţine liderului Crin Antonescu. Cam târziu au realizat liberalii că s-au cam grăbit să-i acorde lui Antonescu şefia partidului, fără a-l cunoaşte cum trebuie şi cât de ataşat veste el doctrinei liberale.
Fruntaşii liberali trebuiau să realizeze că ceva nu este în regulă cu alianţa din momentul în care s-au iniţiat procedurile de aliere cu partidul lui Dan Voiculescu. Ştiau cu toţii că Dan Voiculescu este un fost colaborator de nădejde al Securităţii şi că el nu poate constitui un brand electoral, ci, dimpotrivă, o piatră de moară pentru cei cu care s-a mai aliat.
După ce au repetat „soluţia imoral㔠a lui Băsescu, liberalii au recidivat, acceptând o alianţă cu PSD-ul. O alianţă umilitoare, pentru că denumirea de Uniunea Social - Liberală dă întâietate social-democraţiei şi punând ăn inferioritate liberalismul.
Să mai adăugăm faptul că la formarea alianţei nu s-a negociat sigla electorală, aşa că liberalii îşi vor pierde „săgeata” în favoarea „trandafirilor”. Ori, va fi suficientă o singură campanie electorală fără săgeată ca însemn electoral ca liberalii să iasă din conştiinţa electoratului.
Nici la Botoşani lucrurile nu stau în favoarea liberalilor. Deja au suferit două lovituri, una extrem de puternică. Dacă înscrierea lui Gheorghe Ciubotaru, liberal cu vechi state şi cu puternică influenţă asupra liberalismului botoşănean postdecembrist, nu pare a fi regretată de PNL Botoşani, în schimb marea lovitură le-a dat-o Victor Mihalachi.
Puţini ştiu că Victor Mihalachi era cu un picior în PNL când acest partid a realizat alianţa cu PSD. Mihalachi se oferise să sponsorizeze PNL-ul cu acoperirea cheltuielilor de publicitate în presa locală. Chiar încheiase contracte cu o parte din media botoşăneană.
Văzând că liberalii „s-au înhăitat” cu social-democraţii, cei care instigă sindicatele împotriva patronilor care dau de lucru celor care vor să muncească , Mihalachi i-a părăsit pe liberali. El se consideră un om de dreapta, iuar prin alianţa cu PSD, liberalii s-au dus spre stânga, aşa că s-a înscris în PDL.
Mai sunt şi alţi liberali care gândesc ca Mihalachi. Aşa cîă dacă vom auzi în zilele următoare de noi înscrieri în PDL, să nu ne mirăm. Pe lângă această alianţă total nefiirească, liberalii au intrat în jocul murdar al social-democraţilor, acela al răzbunării politice, o moştenire de caracter de la strămoşii lor comuniştii. Schimbarea viceprimarilor PDL nu este o soluţie meritorie şi de câştig electoral din mai multe considerente pe care le voi aborda într-un alt editorial.
Concluzia care se poate desprinde este că liberalii, odată cu venirea primăverii, s-au trezit la viaţă şi au început să conştientizeze faptul că proaspăta Uniunea Social - Liberală este o decizie politică care poate duce la eliminarea liberalismului din politica românească şi a dat apă la moară democrat-liberalilor de a se considera singura formaţiune politică de dreapta.
Viitorul PNL depinde de forţa interioară a adevăraţilor liberali de a lupta cu oportuniştii care vor să acceadă la putere punând în pericol existenţa partidului şi a istoriei cu ccare se mândreşte pe bună dreptate. Iar unul dintre cei mai periculoşi oportunişti este chiar liderul lor Crin Antonescu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Puterea de a face şi lipsa de voinţă
Horoscop
DNA: Cazul Costea ducea persoane cu funcţii înalte
Tatiana Corai : Piatra lui Ghimpu…
Petru Bogatu: Doza mortală de venin din sondajul CBS-AXA
Legea tinerilor bogati
Deputat PSD: UDMR nu ne mai foloseşte
vom avea o majoritate de peste 50% si avem ca alternative alianţe cu Partidul Poporului şi PRM
Lukoil vrea să construiască parcuri solare şi eoliene şi în România
Crin Antonescu e PNL-ist, dar nu e liberal
Tribunalul Penal Internaţional îl anchetează pe colonelul Gaddafi pentru crime împotriva umanităţii
"Eu nu demisionez din PNL. Sa demisioneze conducerea
să îşi dea ei seama că au fost tampiţi când s-au asociat cu securiştii"
Ministerul Finanţelor a respins toate ofertele băncilor pentru titlurile de stat
Tornada de foc din Budapesta, surprinsă în imagini
Caricatura zilei: Noua adresă a site-ului PDL
PIDU Flămânzi pas cu pas: străzi asfaltate, poduri şi staţii de autobuz
Primarul Flutur regretă că a rostit numele lui Răzvan Rotaru:
Soluţii ale judecătorilor care părăduiesc bugetul public
contabili de grădiniţă. Secretari de şcoli cu salariu peste 5.000 lei
Cursuri gratuite de încondeiat ouă
Şoferii mai au de aşteptat până vor circula pe strada Petru Rareş
Din ce în ce mai greu de ajuns la tratamente în străinătate
Se lucrează din greu la înfiinţarea centrelor de permanenţă
După ce le-a dat spitalele, acum îi pune la plată
Cei din învăţământ iar îşi fac curaj de grevă
Fiica soţilor Monica şi Irinel Columbeanu rămâne în custodia tatălui
Interpol a emis o alertă globală împotriva colonelului Gaddafi şi a 15 lideri libieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog