Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
132
De la 07 Ianuarie 2003
122885781
Editorial

Siamezii din politica botoşăneană

  • 22 August 2014, 23:00
De mai mult timp monitorizez activitatea politică a două filiale judeţene de partid. Este vorba de filiala Partidului România Mare şi a Partidului Noua Generaţie. La centru, liderii sunt Corneliu Vadim Tudor şi George Becali, dezmierdat Gigi. Cei doi au devenit concurenţi, nu la capitolul cultură, unde Vadim este net superior. Ei concurează la şarlatanii politice, furându-şi unul altuia metodele de convingere a electoratului de a vota cu partidul pe care-l reprezintă. Dacă Vadim s-a ridicat deasupra mulţimii de politicieni şi s-a făcut remarcat, o datorează discursului său ultranaţionalist, radical şi justiţiar, dar şi speculând spiritul religios al naţiei române.
Becali l-a copiat, dar adaptând metodele lui Vadim la capacitatea intelectuală proprie. În locul discursului ultranaţionalist Becali se compară cu voievozii din istorie, a făcut din sabia lor simbolul dreptăţii iar crucea garantul sincerităţii sale dintre vorbă, faptă şi pedeapsa lui Dumnezeu.
În fond, şi Vadim şi Becali sunt doi scamatori politici, care încearcă să ne păcălească în a-i ajuta să ajungă la puterea deplină, că de cea parţială, oricum, au parte. Ei sunt ca doi vraci, cum existau pe vremuri la triburile de indieni americani, care vor să ne momească să-i votăm pe motiv că ei ar fi cinstea întruchipată a politicii româneşti. Iar ca vraci, s-au înzorzonat cu fel de fel de piese de recuzită, Vadim culminând cu biblia în mână şi Becali cu crucea, înfăţişându-ni-se ca doi măscărici de circ, că doar la noi toată politica-i un circ.
La nivel de Botoşani, corespondenţii celor doi sunt Dumitru Codreanu, pentru PRM şi Dorin Ciuştea pentru PNG. Ambii lideri stau la sediul de partid şi lansează fel de fel de scenarii politice, care n-au nimic comun cu realitatea. Şi Codreanu şi Ciuştea se folosesc de conferinţele de presă pentru a transmite electoratului mesaje politice, mesaje ce n-au nici un impact asupra alegătorului. Lauda că stau bine în sondaje nu trebuie pusă pe seama efortului lor politic, ci pe mascaradele regizate de către liderii de la centru.
La PRM, consilierii municipali Nicolina Chirilă sau Mihai Ştefan fac declaraţii în conferinţele de presă, prezentând rezultatele activităţii lor de la locul de muncă drept sarcini de partid îndeplinite. Chirilă se laudă cu activităţile desfăşurate de către conducerea societăţii Termica, Ştefan se împopoţonează cu munca primarului Flutur, ce-o prezintă drept rezultat al activităţii sale de consilier municipal.
La PNG, Ciuştea se laudă cu munca de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, secondat de către Val Guraliuc cu „isprăvile” sale urbanistice, obţinute în aceeaşi calitate de consilier municipal precum Ştefan la PRM.
Se mai aseamănă aceste două partide şi în privinţa structurilor teritoriale. N-au astfel de structuri, pentru că nici Codreanu, nici Ciuştea nu sunt oameni de teren, adică activişti de partid. Lipsa structurilor teritoriale le va da multă bătaie de cap la alegerile de la anul, în privinţa desemnării candidaţilor. La alegerile din 2004 PRM a avut 9 primari, însă de recrutarea lor s-a ocupat prof. Mircea Dănuţă şi Mihai Jitaraşu. Acum cei doi sunt la PSD, alături de Conţac. PNG-ul, dacă n-a avut un Dănuţă, s-a ales doar cu 2 primari. La anul nu vor avea mai nimic.
Siamezi la centru, prin manifestările politice ale liderilor, siamezi şi la nivel de judeţ prin activitatea politică desfăşurată, aceste două partide fac gălăgie pe seama sondajelor cum că ar fi furate, fără a conştientiza că hoţii sunt chiar ei, prin modul în care ni se prezintă. Mulţi dintre noi îşi pun speranţe că în urma alegerilor locale şi parlamentare de la anul clasa politică se va curăţa de balast. Şi eu sper la fel!
JD 18.09.2007

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Căpuşele de la ALCOR şi strategia cioburilor
Recidiva lui Portariuc şi predica părintelui Partenie
Bancul zilei: Nemulţumirea soţiei
Horoscop
Lecţia lui Băsescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog