Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6725
De la 07 Ianuarie 2003
122892374
Editorial

Social-democraţi corciţi liberali de Ţurcanu

  • 29 August 2014, 23:00
În timp ce social-democraţii se ceartă prin sediul PSD Botoşani pentru şefia partidului, deputatul lider al PNL Florin Ţurcanu umblă prin judeţ şi-i corceşte ca liberali pe unii social-democraţi.
Strategia lui Ţurcanu este una pregătitoare candidaturii sale la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, candidatură susţinută şi de PSD. Aparent, demersurile lui Ţurcanu de a-i corci pe unii social-democraţi cu liberalismul său original n-ar avea logică, de vreme ce PSD-ul, ca partener USL, îi va sprijini candidatura la preşedinţia CJ.
Numai că aparenţele mai şi înşeală. Mai ales când vine vorba de aparenţe politice. Dragostea aceasta nefirească dintre liberali şi social-democraţi cimentată sub sigla USL a cam început să dea semne de plictiseală. Luna de miere a trecut demultişor, iar acum tinerii căsătoriţi din interesul comun al accederii la putere au început să-şi vadă reciproc defectele.
Aşa stând lucrurile, tot mai dese sunt semnalele că acest mariaj politic , devenit o ruşine a istoriei, se va destrăma. Ţurcanu ştie bine acest lucru, motiv pentru care îşi ia măsurile necesare pentru a-şi proteja propriile interese.
Aşa se explică de ce Ţurcanu cutreieră judeţul şi-i adună pe unii social-democraţi sub cupola PNL. Nu adună ciurucuri, ci persoane care încă mai au de spus un cuvânt în politica locală.
De exemplu, la Darabani, Ţurcanu l-a abandonat pe actualul primar PNL Gheorghe Burlacu, considerându-l expirat. L-a adus în PNL pe Cornel Aroşoaie, fostul primar PSD de Darabani şi preşedinte al organizaţiei PSD din oraş. Cornel Aroşoaie este vărul drept al lui Mihai Aroşoaie, actual vicepreşedinte al CJ şi important lider PSD.
Pentru că PSD Botoşani l-a abandonat, Cornel Aroşoaie se consideră câştigătorul alegerilor viitoare la funcţia de primar , aşa că s-a pus bine cu Ţurcanu şi a devenit candidatul PNL.
La Suharău, actual primar Marcel Chelaru este unul dintre păstrătorii consecvenţi ai deprinderilor formate în regimul comunist. Dealtfel evenimentele din decembrie 1989 l-au surprins ca student la celebra Facultate „Ştefan Ghiorghiu”, urmând a deveni activist PCR de bază. N-a mai apucat să-şi vadă visul împlinit sub comunişti dar şi-a continuat cariera slujind cu credinţă regimul Iliescu.
În 2008, pentru că a simţit încotro bate vântul, numai pentru PSD nu, a candidat şi a ieşit primar independent. S-a pus bine cu PDL, a revenit la PSD iar acum s-a declarat liberal convins de Florin Ţurcanu. Marcel Chelaru nu prea are contracandidaţi prin comuna Suharău, că a avut grijă să-i elimine, să-i compromită. Corcit liberal, cu mentalitate şi apucături social-democrate, Chelaru îl va sluji cu aceeaşi „credinţ㔠şi pe Ţurcanu .
În fond., Ţurcanu nu vrea decât să se asigure că dacă se pronunţă divorţul politic al fragilei USL el va avea sprijinul necesar pentru candidatura la preşedinţia CJ. Prin aducerea în PNL a lui Cornel Aroşoaie şi Marcel Chelaru, Ţurcanu a creat nemulţumiri printre liberalii din această parte a judeţului. Sunt mari şansele ca în loc să-şi fi asigurat voturi, cum crede, să-şi fi diminuat potenţialul acestora.
Gheorghe Burlacu se bucură de o anumită încredere a multor dărăbăneni. El va căuta să se răzbune pe Ţurcanu prin a-l sabota la voturi. La Suharău, Marcel Chelaru este într-un conflict deschis cu Mircea Calistru, vechi liberal şi cu influenţă în zonă. Nici Calistru nu va ierta gestul lui Ţurcanu de a-l jigni în propria casă.
Acesta-i numai însă începutul sfârşitului carierei politice a lui Ţurcanu. Adevăratele lovituri de imagine le va primi mai spre primăvară, când colţul ierbii sparge crusta pământului şi iese la soare.
2.02.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Secvenţe din filmul abuzurilor puse în cârca Feliciei Mihai
S-a deschis sezonul la gogomănii electorale
Bancul zilei: Între prieteni
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog