Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1829
De la 07 Ianuarie 2003
122887478
Editorial

Speranţe spulberate

  • Ioan Rotundu
  • 5 March 2012, 23:00
Ceva s-a petrecut în sânul USL şi nu la bază ci la vârful acestei alianţe politice. Recent, liderul PNL Crin Antonescu, cel hărăzit de Victor Ponta să ne fie preşedinte chiar şi fără a fi ales de români, declara că alegerile prezidenţiale sunt prea departe în 2014 şi că el nu mai este sigur dacă va candida la preşedinţia României.
Ciudat, dar acelaşi Crin Antonescu a pomenit de susţinerea la preşedinţia României a actualului premier Mihai Răzvan Ungureanu, în condiţiile în care acesta va candida. Luni, a fost rândul lui Victor Ponta să declare că susţinerea de către PSD a lui Crin Antonescu la preşedinţia României se poate face numai în conbdiţiile în care Congresul va valida o astfel de decizie.
Aşadar, ceva scârţâie în interiorul USL iar candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia României nu mai este aşa sigură ca în urmă cu numai o lună. Că s-a cam ofilit candidatura lui Crin nu trebuie să ne surprindă. Şi dacă mâine vom citi o declaraţie a cuiva din PNL că nu-i sigur de Victor Ponta că va fi premierul României susţinut de USL, iarăşi să nu ne mirăm.
Când s-au pus bazele USL, cei doi co-preşedinţi şi-au împărţit funcţiile în stat fără a avea în vedere şi cum vor putea ocupa aceste funcţii. Toată socoteala lor s-a bazat pe provocarea alegerilor anticipate. Dacă la sfârşitul nanului trecut sau chiar începutul acestui an USL obţinea alegeri parlamentare anticipate, cu siguranţă că le câştiga într-un mod lejer.
Dar cu Băsescu preşedintele României nimic nu era sigur că Victor Ponta va fi desemnat premier şi să formeze noul guvern. Aşa că cei din USL şi-au revizuit socotelile politice în sensul că alegerile anticipate pot fi cerute în condiţiile în care Băsescu va fi suspendat din funcţia de preşedinte. Ceva n-a funcţionat prin USL şi s-au grăbit să-l schimbe pe Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului.
Dacă Geoană era păstrat preşedinte al Senatului, suspendarea lui Băsescu deschidea cale liberă lui Geoană la Cotroceni. Numai că în locul lui Geoană a fost ales Vasile Blaga, omul lui Băsescu. Aşa că suspendarea lui Băsescu n-a mai devenit operaţională.
Lipsa de susţinere din partea populaţiei a încercării USL de debarcare a Guvernului Boc şi provocarea alegerilor anticipate a calmat mult entuziasmul celor din USL de a se vedea la Putere. Mişcarea lui Băsescu de a schimba Guvernul Boc cu cel al lui Ungureanu i-a lăsat pe cei din USL fără replică şi fără lozinca de baz㠄Jos Guvernul Boc!”. Au mai strigat anemic „Jos Bvăsescu!” dar nici ei nu mai cred într-o astfel de minune.
Greva parlamentară inventată de USL este un ultim zvâcnet al peştelui pe uscat. Nu vom avea alegeri anticipate şi nici preşedintele Băsescu nu va fi suspendat, două aspecte politice clare şi pentru orbi. Încet, dar sigur, co-preşedinţii USL îşi văd spulberat visul ca unul să fie premier şi celălalt preşedintele României.
De unde şi declaraţiile lor îndoielnice, declaraţii care cu numai o lună în urmă nu le-ar fi făcut nici Antonescu şi nici Ponta. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nevasta enciclopedică
Prins la volanul unui Chrysler, deşi avea permisul suspendat
Paşaport fals cumpărat cu 1000 de euro
Greva USL continuă. Excepţia va fi dezbaterea Tratatului de guvernanta fiscală
Sprijinul pentru un candidat la prezidenţiale va fi decis într-un congres PSD
Boala din născare,
Leac la nătărăi n-are
Ioan Rotundu
Manipulare din lipsa de proiecte!”
Lupte interne în partidului lui Dan Diaconescu la Botoşani
Granitul chinezesc şi bulevardul blestemat
Botoşani: Un cimitir privat le strică socotelile celor de la PPDD
Conrec sau Tehnic Asist vor obloji răniule străzilor
Înscrierea în clasa pregătitoare a pornit cu stângul
Botoşani: Comasarea spitalelor s-a făcut fără disponibilizări
Maim multă operativitate în tratarea hepatitei C şi B
Chiahia a redevenit medic epidemiolog
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog