Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21469
De la 07 Ianuarie 2003
122907118
Editorial

Stările de excitare ale lui Portariuc

  • Ioan Rotundu
  • 17 February 2013, 23:00
La anumite intervale de timp, primarul Ovidiu Portariuc simte nevoia unor excitări psiho-motorii, probabil pentru el astfel de stări de halucinaţie constituind energia de care are nevoie să facă faţă funcţiei deţinute care se pare că prin problemele ce i le ridică îi depăşeşte capacitatea profesională.
Iar ca mijloc de excitare, Portariuc a descoperit nevoia de a anunţa din când în când semnarea a câte unui pact, câte o înţelegere, această nevoie devenind pentru el o manie.
În campania alegerilor locale de anul trecut, a făcut fel de fel de înţelegeri cu botoşănenii, numai să se vadă primar. Una dintre înţelegeri a fost aceea că el va fi un primar care nu va încasa impozite şi taxe locale. Nu numai că le-a încasat şi le încasează, dar le-a şi majorat.
În campania alegerilor parlamentare -.a adunat pe candidaţii USL la parlamentare şi i-a pus să semneze un Pact pentru Botoşani, promiţând botoşănenilor că accederea USL la guvernare va însemna pentru Botoşani o explozie de investiţii şi locuri de muncă. După alegeri, prin ianuarie, Portariuc i-a convocat pe semnatarii Pactului la o şedinţă de analiză. La convocarea sa au răspuns doar trei parlamentari PSD, şi aceea fără a se angaja la ceva concret. Restul parlamentarilor nu l-au mai luat în seamă.
Nevoia unui nou Pact, a unei noi înţelegeri, i-a zdruncinatlui Portariuc din nou creierii în căutarea unui subiect. Şi acesta a fost găsit sub forma unei Declaraţii de implementare în Primăria Botoşani a Strategiei Naţionale Anticorupţie lansată de Guvernul Ponta.
Când USL-ul a adunat în Parlament zeci de senatori şi deputaţi cercetaţi penal sau cu dosare în curs de judecată, când a numit miniştri politicieni corupţi, cercetaţi penal sau trimişi în judecată, când însuşi premierul Victor Ponta este dovedit plagiator, declaraţia de luptă împotriva corupţiei sună ca dracu’, este ca un fel de funie în casa spânzuratului.
Dar Ovidiu Portariuc este un perseverent, nu în rezolvarea problemelor de administraţie publică ci în a semna pacte şi declaraţii politice. El i-a adunat pe funcţionarii din primăria Botoşani şi i-a pus să semneze o declaraţie că vor lupta fără preget, poate chiar şi cu preţul vieţii, sau poate doar al funcţiei, împotriva corupţiei.
Prin semnarea acestei declaraţii, funcţionarii din primărie se angajează să informeze, nu se ştie încă pe cine, cu eventualele lor stări de incompatibilitate, conflictuale sau de interese. Aceşti funcţionari mai au datoria, eu aş spune că onoarea, de a situa interesul public deasupra oricărui interes personal sau de familie.
Mari şi înălţătoare responsabilităţi şi-au asumat aceşti funcţionari iar noi să fim mândri că primarul ales ne-a salvat de la umilinţa la care eram supuşi până acum când ajungeam la cheremul acestor funcţionari pentru o nevoie sau alta. Ne mai anunţă primarul că toată suflarea funcţionărească ce reprezintă Municipiul şi Primăria Botoşani nu numai că se va afla la dispoziţia cetăţeanului dar va crea accesul acestuia la orice informaţie publică şi la procesul decizional. Adică primarul ne va informa cu ce decizii i-a propus sfătuitorul său Mihai Tincu să mai ia, întrebându-ne dacă vom fi de acord.
Doamne, câtă minciună, ipocrizie dar şi prostie s-a instalat în Primăria Botoşani odată cu noul primar şi clica sa!
Dacă vreun botoşănean îşi imaginează că va fi primit cu flori de funcţionarii primăriei, că nu vor mai trebui să dea şperţ ca să-şi rezolve o problemă, că va sta la taclale cu primarul despre soarta oraşului, că va fi întrebat dacă este bine să fie luate anumite decizii, atunci acel botoşănean suferă de o naivitate incurabilă.
Nimic din ce-a făcut până acum primarul Ovidiu Portariuc nu ne arată că el este dispus la transparenţă publică şi la buna şi corecta informare a cetăţeanului. De câte opri Guvernul Năstase adopta câte o măsură împotriva corupţiei, cu atât mai mult aceasta înflorea. Dşi Năstase încă se mai află după gratii, metodele sale de guvernare sunt promovate cu succes de către nepoţelul său Victor Ponta şi aplicate ad literam de nepoţeii provinciali precum Ovidiu Portariuc.
Tare mă tem că această declaraţie de luptă împotriva corupţiei este de fapt semnalul de garanţie pentru cei corupţi că n-au a se teme. Duşmanul lor de moarte, preşedintele Băsescu, îşi trăieşte la Cotroceni agonia iar Justiţia se află pe mâna bună a ministrului Mona Pivniceru, demnă urmaşă a ministrului Justiţiei din Guvernul Năstase, Rodica Stănoiu, cea care stabilea soluţiile din dosarele de corupţie şi le transmitea telefonic judecătorilor.
Vorba luii Becali care s-a arătat mirat de judecătorii care l-au condamnat, fie şi cu suspendare, „când la putere se află ai noştri”. Becali să fie sigur că nu se va mai întâmpla astfel de „greşeli”, imediat ce Băsescu îşi va încheia agonia la Cotroceni. Zilele puterii lui sunt numărate iar de va mai rămâne la Cotroceni, va rămâne pe post de piesă de muzeu reprezentând o epocă pe care numai istoria o va putea judeca de-a fost bună sau rea pentru naţiune. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Ciulama de pui
Bancul zilei: Economistul şi inginerul
Traian Băsescu i-a înmânat Papei Benedict al XVI-lea o scrisoare din partea Patriarhului Daniel
Dinamica economiei: Interviu cu patronul societăţii Admir
Lumea lu' Rotundu: Nobila povară
PNL de la Chişinău: Soluţia este integrarea europeană prin unirea cu România
Elena Udrea: PDL trebuie să intre epoca post-Traian Basescu
actuala conducere se bucură de sprijinul adversarilor nostri politici
Cercetătorii NASA au realizat o hartă color a planetei Mercur
Ameninţările lui Comariţa
Ioan Rotundu
Minoră teribilistă fără inhibaţii în faţa poliţiştilor
Şedinţă de bilanţ la Parchetul Curţii de Apel Suceava
O nouă promisiune pentru drumul morţii Botoşani – Suceava
Violator gerontofil din Todireni este liber
Senatorul Grigoraş se gudură, dând note
Clică de hoţi ajunsă după gratii
Deocamdată, nicio contestaţie la licitaţia Cornişa
Directori de şcoli, atenţionaţi să nu „ascund㔠posturi
Botoşani: Din luna aprilie se va încasa taxă de externare din spital
Simularea bacalaureatului arată că mulţi liceeni sunt slab pregătiţi
Botoşani: În martie se finalizează reabilitarea Maternităţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog