Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12313
De la 07 Ianuarie 2003
122872380
Editorial

Succesul insucceselor

  • Ioan Rotundu
  • 7 June 2018, 23:00
De ieri, 7 iunie, ziua în care Curtea Constituţională a României a făcut publică motivarea la decizia prin care l-a transformat pe preşedintele României, în momentul de faţă Klaus Iohannis ales cu 6.2 milioane de voturi ale românilor, într-un notar public, dorinţa lui Liviu Dragnea de a fi cel mai puternic om din România a mai primit un imbold. Nu unul oarecare, ci unul care să-i dea siguranţa că şi următorii paşi ce i-au rămas de făcut vor avea acelaşi succes garantat.
Din ianuarie 2017, Liviu Dragnea şi acoliţii lui încearcă să-şi subordoneze justiţia, iar el, Dragnea, să devină premierul cu puterile pe care le-a avut Adrian Năstase. Lui Dragnea nu-i trebuie oficial funcţia de premier. A găsit păpuşa perfectă în persoana Vioricăi Dăncilă care să stea pe scaunul de premier iar el, din umbră, s-i dicteze ce are de făcut. Decizia recentă a CCR trebuie înţeleasă ca un punct îndeplinit din planul lui Dragnea de a goli funcţia prezidenţială de competenţe şi de a o aduce la stadiul de decor, aşa cum ne-a explicat Călin Popescu Tăriceanu, transferând puterile prezidenţiale asupra Guvernului.
Dacă încercările lui Dragnea de a subordona justiţia politicului şi de a modifica legile penale prin care să-şi spele cazierul de condamnarea primită şi să-l pună la adăpost de următoarele n-au dat rezultat cu premierii Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, care s-au dovedit a fi cât de cât conştienţi de ce li se cere şi ce consecinţe pot avea dacă vor îndeplini cerinţele s-au soldat cu rateuri, cu Viorica Dăncilă reuşitele îi vin una după alta.
De observat că Dragnea lucrează pe două fronturi. Acasă şi în deplasare. Acasă să pună mâna pe puterea supremă, afară că-şi facă susţinere politică. Cu Viktor Orban al Ungariei s-a înţeles, nepăsându-i că în anul sărbătoririi Centenarului Unirii el s-a întâlnit cu cel mai periculos duşman al României.
Ieri, ambasadorul Rusiei la Bucureşti a anunţat că o delegaţie a Dumei de Stat va veni în vizită la Parlamentul României pentru a reface legăturile prieteneşti. Măi să fie! Oare ce i-a apucat pe parlamentarii ruşi aşa brusc o dragoste de prietenie cu România? Dezlegarea enigmei trebuie căutată în plecarea la Moscova a lui Valer Dorneanu în calitatea sa de preşedinte al CCR, plecare care s-a făcut peste avertismentul ministrului de Externe de a nu se duce pentru că suntem ţară membră a Uniunii Europene iar Rusia este sub embargo. S-a dus! Preşedintele ţării n-a fost informat cu ce a discutat acolo, dar a fost pus la curent Liviu Dragnea.
Iacă că, brusc, parlamentarii ruşi vin să dea mâna cu Dragnea şi Tăriceanu. Ce ziceţi? Nu cumva miroase a o viitoare dictatură marca Putin? Eu zic că da.
Toate aceste mişcări în plan intern şi extern făcute de Dragnea nu par a fi la cunoştinţa preşedintelui României. Să fi intrat serviciile secrete sub comanda lui Dragnea iar preşedintele nu mai primeşte informaţiile vitale ţării, acestea fiind dirijate către Dragnea? Dacă am în vedere că recent CCR a declarat neconstituţională Comisia parlamentară de modificare a legilor serviciilor secrete, înclin să cred că Dragnea a reuşit o înţelegere pe sub mână cu serviciile iar Comisia devenise inutilă, aşa că i-a cerut lui Dorneanu să-o sacrifice, spre beneficiul de imagine al CCR, îndulcind oarecum decizia cu subordonare a procurorilor ministrului Justiţiei, demagogul Tudorel Toader.
Şi a mai reputat un succes Liviu Dragnea. A trecut legea formării Fondului Suveran de Investiţii. 10 cele mai rent6abile companii de stat vor intra în mediul privat sub comanda lui Dragnea. Din puşcărie Sorin Ovidiu Vântu l-a felicitat dar s-a arătat şi ros de invidie că nu i-a venit lui o aşa idee pe când era în formă maximă cu jefuirea românilor de economiile pentru zilele grele, ademenindu-i să-i dea lui banii contra unui câştig fabulos de care n-au avut parte niciodată.
Da, Dragnea s-a dovedit mai abil ca Vântu. El jefuieşte averea statului şi o face pe bază de lege „pentru că putem”, aşa cum s-a exprimat cheliosul Codrin Ştefănescu. Marea majoritate a românilor nu înţeleg substratul afacerii. Lor li se spune că se vor construi autostrăzi, fabrici şi uzine, ceea ce le sună cunoscut şi tânjesc cu nostalgie să audă din nou că iar vor avea fabrici şi uzine. Bieţii de ei, dacă acest fond se va realiza cu adevărat, vor constata că averea cea mai importantă a ţării a dispărut fără urmă prin transfer în buzunarul altora.
Dar jaful asupra averii ţării nu se opreşte cu Fondul Suveran. Dragnea şi-a luat părtaş la jaf Biserica. Pentru început vrea să dea o lege ca 180 mii ha de pădure, adică 1.800 km pătraţi, să treacă în proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, chiar dacă judecătorii au stabilit definitiv şi irevocabil că Biserica nu are dreptul de a deveni proprietară pe o astfel de suprafaţă.
Judecătorii au fost corecţi în judecata lor, au apărat proprietatea de stat, dar Dragnea vrea sprijinul Bisericii, are nevoie ca preoţii la slujbe să-i convingă pe oameni că Dumnezeu i-a fericit cu un aşa conducător ca el. Actualilor capi ai Bisericii Ortodoxe puţin le pasă că devin părtaşi la hoţiile lui Dragnea. Pe ei banii şi bunurile îi interesează, dar dacă le primesc sunt în stare nu numai să-l venereze pe Dragnea la slujbe dar şi să-l declare sfânt încă din viaţă, că tot n-au unul prin calendar.
Dragnea nu se află prea departe de puterea supremă. Pe procurori i-a dat Valer Dorneanu pe mâna ministrului Tudorel Toader. Au rămas judecătorii. Cu ăştia este mai greu de adus la ordin dar are încredere în Florin Iordache, măcelarul legilor justiţiei. Prin modificările aduce de Florin Iordache codurilor penale, judecătorii vor rămâne fără pâine. De exemplu, Iordache a legiferat că dacă un inculpat este achitat de instanţa de fond, instanţele de apel şi recurs nu mai au voie să schimbe soluţia decât dacă procurorul va aduce noi şi zdrobitoare probe. Iar procurorii au fost lăsaţi fără mijloace de probă. S-a închis cercul!
Cine ne mai poate scoate din ghearele lui Dragnea? Doar dacă există un Dumnezeu al cinstitei şi corectitudinii iar vineri judecătorii de la ÎCCJ îi lipesc lui Dragnea pe frunte o nouă condamnare. Dacă n-o vor face, sâmbătă, la mitingul organizat prin ameninţări şi constrângeri asupra asistaţilor sociali şi bugetari de a fi prezenţi, hoarda de aplaudaci le va transmite judecătorilor semnalul că stăpânul lor nu mai este democraţia şi statul de drept ci Liviu Dragnea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Investițiile nete din primul trimestru, creștere cu 14.3%.
Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,8%
Bancul zilei: Gusturi americane în variantă rusească
Horoscop zilnic 8.06.2018
Primele date concrete ale Statisticii despre creșterea economiei din primele 3 luni:
consumul a fost motorul, iar exporturile nete, frâna. Ce s-a întâmplat cu investițiile
Primarul PSD care boicotează mitingul lui Dragnea:
Au spus că aleșii partidului trebuie să meargă. Dacă nu, își pierd mandatul
Citu> Am să solicit oficial ASF si BNR să clarifice dacă Fondul Suveran are nevoie de autorizaţie pentru funcţionare
Cum îşi apără PSD Botoşani primarii certaţi cu legea
Ioan Rotundu
Pe „drumul ruşinii”, marşul triumfal al lui Conţac continuă
Sau când reclamaţia devine mijloc eficient de publicitate
Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, anunță vizita la București „după mulți ani” a unei delegații a grupului de prietenie din Duma de Stat:
Un pas modest către reluarea discuţiilor politice
Livia Stanciu, în opinia separată:
„Atribuirea unei competențe exclusive ministrului Justiției în procedura de revocare a procurorilor de rang înalt afectează statutul acestora, prin posibilitatea influențării carierei în mod arbitrar”
Cadoul PSD pentru Biserică:
Dragnea vrea să facă, prin lege, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților proprietară peste pădurile pe care le-a pierdut, definitiv și irevocabil, în instanță
Zegrean, surprins de motivarea CCR în cazul Kovesi:
Suntem într-un regim constituţional, nu într-unul discreţionar. Nu face cine ce vrea în ţara asta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog