Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19948
De la 07 Ianuarie 2003
122905597
Editorial

Tragi-comedia creată de Ponta la Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 8 June 2015, 23:00
Ieri, staff-ul PSD Botoşani s-a dus la Bucureşti să-şi susţină şeful aflat cu un picior dincolo de uşa de intrare la Beciul Domnesc. Cei care n-au făcut deplasarea în Capitală i-au ţinut strâns pumnii ca să-l ferească de forţele malefice băsăsciene care îi dau târcoale şi la jumătate de an după ce Băsescu a părăsit Cotroceniul.
Dar să vedem cine sunt botoşănenii care şi-au declarat ataşamentul neţărmurit faţă de valorile morale ale omului Victor Ponta, valori care se pot măsura în minciună, ipocrizie, perfidie, şarlatanism dar mai ales în plagiat.
Pe primul loc, cum este şi normal, se află preşedintele filialei Andrei Dolineaschi. Omul l-a slugărit pe Năstase, pe Geoană iar acum ţine ţucalul lui Ponta. În loc de a-şi făuri o carieră demnă de intelectual, ca profesor de filozofie ce este, Dolineaschi a preferat o carieră de ţucălar politic. Când Ponta nu va mai fi ce este, bietul Dolineaschi va ajunge de râsul curcilor care ciugulesc câte un fir de iarbă pe malul Jijiei care străbate Dorohoiul, oraşul său de baştină.
Un alt susţinător declarat al lui Ponta este Ovidiu Portariuc. Nici că se putea un susţinător mai potrivit. Portariuc îi seamănă lui Ponta de parcă ar fi fost creat prin copy paste şi tras la o imprimantă tridimensională. De pică Ponta, şi pică sigur de pe piedestalul de premier, Portariuc va ajunge şi el de râsul curcilor, dar a celor din aval de Dorohoi, adică de pe malul Jijiei care străbate satul Buhăceni, locul de baştină al mamei sale.
Să mei adăugăm celor doi şi numele nevestei şoferului, senatorul Doina Federovici. Nevasta şoferului, are faţă de Ponta un ataşament atât de profund că s-ar putea să-i ţină de urât pe la Beciul Domnesc. Să nu uităm că Federovici s-a implicat nemijlocit în împiedicarea ridicării imunităţii lui Dan Şova iar procurorii DNA ştiu asta şi nu cred că-i vor trece cu vederea piedica ce le-a pus-o ca să nu-l poată aresta pe Şova.
Acestora să le alăturăm baronaşii locali plini de păcatele corupţiei şi ale abuzurilor cum sunt primarii de la Văculeşti, Conceşti, Vlăsâneşti, Drăguşeni, Suharău etc., primari care dacă pică Ponta pot să-şi facă bagajul şi să-l aşeze la uşa primăriei ca să-l poată înşfăca repede la plecare.
Dacă în interiorul PSD Botoşani se trăieşte tragedia de a-şi vedea în curând şeful politic încarcerat, în PNL Botoşani se trăieşte o mare comedie. Firesc ar fi, ca partid de opoziţie ce este, liberalii să se bucure de apropiata cădere a lui Ponta şi să-i înfiereze cu multă mânie publică păcatele penale de care este acuzat, punctând electoral. Dar cine s-o facă?
Viorel Grigoraş, liderul interimar al PNL, tace mâlc pentru că are pe căciulă un ditamai bârzoi. Senatorul este şi el cercetat penal pentru fraudă fiscală dar acum se află sub protecţia imunităţii parlamentare. Când a fost pusă la vot în Senat a doua ridicare a imunităţii lui Şova, Grigoraş s-a evaporat din plen ca să nu voteze, el făcând parte dintre cei 7 senatori liberali care au lipsit de la vot în favoarea lui Şova. Aşa stând faptele, cum să-l condamne omul pe Ponta când se aşteaptă ca el să fie condamnat?!
Deputatul Costel Şoptică, omul care s-a îmbogăţit din banii publici, firmele sale lucrând numai pe lângă primăriile din judeţ, sau făcându-se că lucrează. El se are cu primarii şi liderii PSD ca fr
aţii aşa că o condamnare a faptelor lui Ponta nu este posibil. Deputatul Verginel Gireadă este deja infractor cu patalama şi nu poate vorbi de funie în casa spânzuratului, cum nici Florin Ţurcanu, şi el infractor cu acte în regulă nu poate zice nimic. Pleiada de baronaşi liberali cu rang de primar precum Dan Oloeru de la Flămânzi, Ioan Ursache de la Mileanca, Costel Romanescu de la Păltiniş, tant’ Ana Gireadă de la Mihai Eminescu , Sebastian Merticaru de la Ştiubieni sunt deja condamnaţi sau în curs de cercetare penală, aşa că n-au cum arunca anatemă asupra celor din PSD.
Iar la vârful partidului, la Bucureşti, preşedinta PNL Alina Gorghiu care cere acum demisia lui Ponta se află cam în aceiaşi situaţie cu el. Şi Gorghiu a avut un Cabinet de avocatură care a jumulit de bani frumoşi companiile de stat numai că cercetările legate de activitatea sa sunt stopate deocamdată. Tot din motive politice.
Ce concluzie putem trage din această situaţie tragi-comică? Pleacă Ponta şi ai lui şi vin cei ai lui Gorghiu. Trăim vremurile unei rotaşii guvernamentale a infractorilor, rotaţie luată prin copy paste de la comunişti. Avem de ispăşit un blestem istoric? Cred că da. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Doliul nevestei
Reţeta zilei: Frigărui de porc
Horoscopul zilei
Femeie din Turcia, condamnata la plata unei amenzi pentru ca sotul s-a ranit in timp ce o batea
Povestea scandalului Transalpina, spusa de un director de la Drumuri
"Daca lumea ar sti cum se cheltuiesc banii, ne-ar impusca ca pe caini"
Premierul Chiril Gaburici ar putea fi pus sub acuzare pentru ca si-a falsificat diploma de liceu
Alina Gorghiu, dupa ce Victor Ponta a amenintat cu plangeri penale impotriva opozitiei
Atat stie sa faca partidul lui Iliescu, Nastase si Ponta / Nu ne poate inchide pe toti Victor Ponta pentru a ramane prim-ministru
Victor Ponta: Cei din PNL-PDL scot oamenii in strada, le voi face plangere penala la procurorul general
vedem atunci daca le mai place sa faca politica din justitie
Marti, presedintele Iohannis se va intalni cu premierul Ponta la sedinta CSAT
Pe ordinea de zi - defrisarile ilegale si Strategia nationala de aparare
Cum a inceput lupta personala a premierului Victor Ponta cu justitia
Pericolul Ponta. De ce trebuie oprit
Victor Ponta catre colegii juristi: "Doar azi va rog sa dati un vot politic, nu juridic"
Ce pregateste Tariceanu in Parlament:
o comise speciala pentru "evaluarea democratiei", pentru restaurarea increderii cetatenilor in justitie
Botoşani: Cine s-a îmbogăţit de pe urma şcolii de la Codreni – Mileanca
Ioan Rotundu
Sfârşitul i-ar putea veni din stradă
Ioan Rotundu
Atentie! A inceput a doua revolutie a borfasilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog