Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13239
De la 07 Ianuarie 2003
122873306
Editorial

Ţugulanii

  • 12 July 2013, 23:00
Despre modul în care ne privesc politicienii am mai scris. Revin asupra celor comentate pentru că am noi dovezi despre faptul că politicienii ne consideră nişte proşti. Ei ne toarnă gogoşi şi noi le înfulecăm pe nemestecate. Şi de această dată am să iau exemplu modul în care suntem trataţi de către liderii politici locali.
Cei din PDL, aflaţi la putere, mai au convingerea că vor primi votul nostru şi la alegerile de la anul. Dar în loc să ne convingă că ar merita să-i votăm, fac tot ce le stă în putinţă să ne desconsidere. Iar povara fiscală este atât de grea că mai toţi ne prăbuşim sub ea. Prefectul, un fel de Boc mai mic la nivel de judeţ, ne ameţeşte cu fel de fel de controale, fără ca vreo unul din cei prinşi că a comis fapte penale să fie destituit şi trimis în juudecată.
Preşedintele Consi9liului Judeţean, şi el lider PDL, se împopoţonează cu finanţări pe proiectele moştenite de la Conţac. Banii europeni promişi n-au sosit încă dar ne-a promis că va mai candida şi la anul pentru că mai vrea un mandat. Vor mai fi ceva comisioane pe care nu-i sigur că le va încasa până ni se expiră mandatul.
Dinspre opoziţie, liderul PSD Gheorghe Marcu ne plânge soarta şi susţine că guvernarea portocalie este o tagmă de hoţi. La adăpostul vorbelor sale primarii PSD fură la pietruirea drumurilor de nici nu-ţi poţi închipui. Chiar primarul de Săveni, liberalul Relu Târzioru a recunoscut că 80% dintre primari fură de rup din banii publici.
Marcu îi acuză pe portocalii de risipa banului public, dar primarii PSD-ului s-au dus alături de cei portocalii înj p0limbare prin Europa. Unii şi cu soţia. Totul pe banii publici. Iar Marcu continuă să ne spună că o ducem rău pentru că portocalii fură în draci. Are tupeu, domnul senator! Are pentru că ne consideră nişte proşti, iar noi chiar suntem de vreme ce-i sorbim vorbele făţarnice.
Oameni buni, toţi ne fură! Şi portocalii, şi galbenii liberali şi roşii social-democraţi. Numai că unii fură mai mult decât alţii şi de aici acuzaţiile publice dintre ei.
Şi iar revin la Marcu. L-a acuzat pe premier că nu opreşte creşterea preţurilor la carburanţi. Cum să stopeze sau să contracareze aceste creşteri când rezervele noastre de petrol le-a dăruit Năstase austriecilor. Marcu ştie acest lucru, dar mizează pe faptul că memoria colectivă este de scurtă durată. Direct spus, ne ia de proşti!
Liberalul Florin Ţurcanu se crede viitorul preşedinte al Consiliului judeţean. Deja îşi face socotelile asupra câştigului. Om de casă al lui Ţâbuleac, invitat la prânz şi cină, Ţurcanu nu s-a sfiit să-l terfelească atunci când i-a căzut bine. Iar Ţâbuleac a răbdat. Ştiţi de ce? Afacerile din Consiliul judeţean.. Însă aceste afaceri nu-l împiedică pe Ţurcanu să strige că portocalii fură. Şi cum să nu strige dacă el fură mai puţin, insuficient după nevoile sale şi îndestularea datornicilor.
Flutur a adus în Botoşani, în acest an, peste o sută de milioane de euro. Cum să nu înnebunească Marcu şi cu Ţurcanu de invidie numai când se gândesc cam ce comisioane se pot învârti pe seama acestei sume? Socoteala lui Marcu şi Ţurcanu este una simplă: îl dăm jos npe Flutur şi ajungem la banii pe care i-a adus.
În toată socoteala lor noi nu contăm. Ştiţi cum ne numesc* Ţugulani! Adică oameni de nimic. Socoata lor este este de o cruzime inimaginabilă. Ne dau o sacoşă cu câte ceva înainte de alegeri şi ne spoliază vreme de patru nani.
Am ascultat duminică, la Popăuţi, cum liberalii îi strigau lui Crin Antonescu să-i scape de guvernarea portocalie. N-au uitat liberalii de caşcavalul mâncat în vremea Guvernului Tăriceanu şi vor din nou acces la pulpa vacii.
Mecanismul manipulării noastre este unul extrem de ingenios. Ori la putere, ori în opoziţie politicienii prosperă. Noi sărăcim! Îngenunchem turmă în faţa celor din opoziţie să ne scape de cei de la putere, fără să conştientizăm că vrem să schimbăm nişte lupi adevăraţi cu alţii în blană de oaie.
N-avem nerv social, n-avem vână civică, ne lipseşte solidaritatea şi cultura politică, râvnim la trecut şi nu privim spre viitor, îi venerăm pe inculţi şi analfabeţi. Dacă unul dintre noi îndrăzneşte să ne spună adevărul, îl linşăm mediatic. În urma alegerilor de la anul se va schimba puterea, nu şi modul nostru de viaţă. Părerea mea!
4.05.2011

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Viol necondamnat de judecător
Gastronomie: Pofta ce-o poftea Gomboş
Inchizitorii
Botoşani: Escrocherie cu notari, avocaţi şi contre judecătoreşti
Lumea lu' Rotundu: Fântâna buclucaşă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog