Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6670
De la 07 Ianuarie 2003
122866737
Editorial

Ţurcanu şi ruşinarea neruşinării

  • Ioan Rotundu
  • 8 February 2015, 23:00
La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, a convocat Biroul permanent Judeţean şi a ales un nou Comitete Executiv care să stea la masa dialogului cu partenerii politici din PDL. Şi cine credeţi că sunt noii membri ai acestui Comitet? Firesc, au fost aleşi cei care au corespuns chipului şi asemănării preşedintelui.
Aşadar, Florin Ţurcanu în calitate de preşedinte, condamnat la închisoare cu suspendare, secretar a fost ales senatorul Viorel Grigoraş – cercetat penal pentru fraudarea fondurilor Ministerului Muncii prin decontare fictivă de tichete de transport ale pensionarilor, cercetare suspendată pentru că a primit imunitate parlamentară, deputatul Verginel Gireadă, condamnat şi el cu suspendare pentru ilegalităţile comise ca primar al comunei Mihai Eminescu, deputatul Costel Şoptică, suspectat de afaceri oneroase cu banii publici, Ionică Nechifor, condamnat şi el pentru acte de violenţă, Nu putea lipsi din formaţie deputatul Roxana Anuşcă Ţurcanu, nevasta preşedintelui căreia a urmat cumnatul Mihai Ţurcanu , adică fretele preşedintelui şi cuţu şchiop, acel căţel care urmează întotdeauna haita de câini care merge la vânătoare. Stelian Pleşca, om de nădejde al preşedintelui Ţurcanu.
La toţi aceşti onorabili liberali investiţi să conducă şi să reprezinte liberalismul botoşăneană să-i mai adăugăm pe primarul de Flămânzi, Dan Oloeru, şi el condamnat pentru acte de violenţă, Sebastian Merticaru primarul comunei Ştiubieni, cel implicat în afaceri dubioase cu achiziţionarea unui camion ce n-a fost folosit dar şi alte abuzuri, precum şi Radu Judele, mâna dreaptă a lui Florin Ţurcanu la Consiliul judeţean, cercetat de DNA pentru mai multe ilegalităţi.
Recapitulând numele de mai sus, numărăm 11 liberali din cei 18 care formează Comitetul Executiv, ca fiind oamenii pe care se bazează Florin Ţurcanu, toţi, dar absolut toţi, aleşi după chipul şi asemănarea sa. Cu o poziţie astfel consolidată în PNL, nici un liberal nu va mai putea mişca în front sau să protesteze public. Până şi neruşinarea, în demnitatea ei de a sfida bunul-simţ s-a simţit ruşinată de cine sunt cei investiţi să conducă destinele liberalismului botoşănean.
Ce-o fi căutând alături de această haită politică compromisă în toate planurile de afirmare a unei fiinţe umane raţionale Gheorghe Sorescu, Viorel Iliuţă, Constantin Bursuc, liberali pricepuţi în spaţiul public ca politicieni oneşti şi de perspectivă, n-are logică.
Cum se vor simţi cei din PDL, stând la masa dialogului cu o astfel de echipă liberală nu avem deocamdată nicio reacţie publică. Poate de acum înainte.
La nivel naţional, PNL se pregăteşte să preia guvernarea. Se spune că în senat au deja constituită o majoritate şi acum se lucrează pentru o majoritate la nivel de Camera deputaţilor. Presupunând că PNL va obţine guvernarea, cei din PNL Botoşani vor trebui să desemneze noii şefi ai instituţiilor publice, să desemneze prefectul care va conduce judeţul.
Cine sunt cei care vor decide i-am enumerat mai sus. Sunt toate şansele ca actualii politruci ai PSD, incompetenţi profesional în majoritatea lor, corupţi, unii beţivi şi curvari să fie înlocuiţi cu infractori de teapa lui Ţurcanu, Gireadă, Oloeru, Nechifor etc. Faptul că la vârful partidului PNL preşedintele Alina Gorghiu n-a epurat partidul de penalişti conduce la concluzia că baronii locali ai PNL sunt tot atât de puternici ca şi cei ai PSD.
Dacă Guvernul Ponta va fi înlocuit cu un guvern PNL, practic se vor scoate de la guvernare baronii PSD şi vor fi aduşi cei ai PNL. Dar cu noi cum va rămâne? Ca şi până acum. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu' Rotundu: Lăcaşuri de credinţă
Bancul zilei: Impresii despre… nevastă
Reţeta zilei: Macaroane delicioase
Horoscopul zilei
Rusia, optimista privind un acord de pace in Ucraina
dar avertizeaza impotriva inarmarii Kievului
Occidentul nu trebuie sa excluda optiunea militara in Ucraina
Merkel: Nu este sigur ca discutiile de pace avute cu Vladimir Putin vor functiona
Trimiterea de arme in Ucraina nu ar ajuta Hollande: Daca nu gasim un acord de pace durabil, stim ce urmeaza - razboi
Vladimir Putin: Nu vom purta un razboi impotriva nimanui
Elena Udrea: George Maior mi-a spus de existenta fotografiilor cu Bica la Paris inainte ca acestea sa apara
Traian Basescu, prezent la Congresul PMP
Chiar daca nu este aici, tin sa ii multumesc Elenei Udrea si sper sa imi confirme inca o data ca este un om cinstit
Traian Basescu, despre acuzatiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea
Stiam, dar nu aveam posibilitatea sa verific
Nicolas Sarkozy: Crimeea a ales Rusia si asta nu i se poate reprosa
Cristian Achiţei nu-i... Cristian Achiţei
Botoşani/Răchiţi: Gheorghe Iacob, primarul vorbelor fără fapte
Botoşani. Cine vrea să-l compromită pe primarul Rădeanu?
Iar ne-au luat de proşti
Ioan Rotundu
Victor Ponta: Basescu si Udrea au fost varfurile unor ilegalitati, precum Nicolae si Elena Ceausescu
Ministrul de externe britanic il acuza pe Putin ca se comporta ca "un tiran din mijlocului sec. XX"
Ziua in care lumea s-a destramat: 7 februarie 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog