Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9458
De la 07 Ianuarie 2003
122581397
Editorial

Un cuplu social-democrat fericit. Casă de piatră!

  • Ioan Rotundu
  • 8 July 2016, 23:00
Încă pe la început de an anticipasem că dacă Ovidiu Portariuc va pierde funcţia de primar o va pierde şi funcţia de preşedinte executiv deţinută în cadrul PSD Botoşani. Iată că prezicerea mea s-a împlinit iar Portariuc a fost detronat din funcţie de către senatorul nevastă de şofer Doina Federovici.
De peste un an de zile Federovici râvnea la funcţia supremă în partid dar pofta ce-o poftea i-o tăia mereu Andrei Dolineaschi, deputatul dorohoian care, inexplicabil, în mai toată cariera sa de politician de până acum a avut parte de funcţii importante în PSD Bucureşti, fiind pe rând protejatul preşedinţilor care au condus PSD-ul, respectiv Năstase, Geoană, Ponta şi acum Dragnea.
Inculparea lui Dolineaschi de către procurorii DNA în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare pentru trafic de influenţă pare să-i fi redus acestuia autoritatea supremă în PSD Botoşani, dovadă că Federovici şi-a văzut împlinit visul cu ochii şi cu ajutorul lui Costică Macaleţi, fost prefect şi mai nou preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
În momentul de faţă, în PSD Botoşani, trei sunt liderii importanţi şi care decid totul în partid. Este vorba de Costică Macaleţi şi pupila sa Răzvan Rotaru şi Doina Federovici protejata lui Macaleţi. Era de aşteptat ca Federovici să facă un cuplu politic cu Macaleţi, între cei doi fiind cimentuită o prietenie roditoare în mai multe planuri. Să le urăm celor doi proaspăt căsătoriţi politic la conducerea PSD Botoşani casă de piatră şi să-i protejeze Dumnezeu de gura lumii şi trântiturile în presă.
Cu Federovici la conducerea PSD este de aşteptat ca lista de candidaţi la parlamentarele din toamnă să sufere modificări radicale. Surse din interior afirmă că pe listă vor apărea personaje noi, fără Mihai Baltă şi Doina Dreţcanu.
Dar până la toamnă mai sunt vreo trei luni de zile şi pot apărea schimbări importante. Mă bazez pe faptul că parlamentarii fiind aleşi pe listă, sunt prin PSD câteva persoane bogate care-şi pot cumpăra un loc de senator sau deputat, punga lor permiţându-le să liciteze cu oricare alt pretendent din partid dar cu sume modeste în conturile bancare.
În ce-l priveşte pe proaspătul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, şi prezicerile mele la adresa carierei sale au început a se împlini. Spuneam în emisiunile mele „Presa-n gura lu’ Rotundu” de la sfârşitul lunii iunie că tot scandalul iscat pe seama Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga se va stinge imediat ce Macaleţi va fi instalat preşedinte la CJ, el urmând a se încununa cu meritul de a fi rezolvat o problemă spinoasă pe care liberalul Sorescu n-a fost în stare.
Mizeria profesională şi morală de la Podriga a creat-o cei din PSD cu sprijinul medicului Felicia Beleca, o oportunistă politică şi o carieristă lipsită de scrupule. Beleca a retras autorizaţia de funcţionare a sanatoriului pe motiv că apa curentă folosită este neconformă, deşi aceiaşi apă o consumau şi cei din oraşul Săveni, pentru ei fiind cât se poate de confirmă.
Iată un fragment din comunicatul recent emis Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a cărei conducere este toată formată din oamenii PSD-ului „- din verificarea documentaţiei depuse şi în baza evaluării efectuate la faţa locului a obiectivului Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga, s-a întocmit referatul de evaluare de către medic primar igienă Dr.Felicia Mihaela Beleca şi s-a concluzionat că s-au remediat neconformităţile care au dus la eliberarea Notificării de respingere a A.S.F .”
În urmă cu vreo două săptămâni aceiaşi Beleca a refuzat să acorde autorizaţia de funcţionare, respingând propunerile venite din partea Ministerului Sănătăţii. Imediat ce Macaleţi a fost ales preşedinte au dispărut subit şi neconformităţile de la Podriga. O lucrare curat murdară a celor din PSD efectuată profesionist de impostoarea, ipocrita şi carierista Felicia Beleca.
Dar în aceste zile s-a mai confirmat o prezicere a mea, respectiv aceea că Macaleţi se va ocupa de orice alte năzbâtii numai de rezolvarea problemelor de primă urgenţă ale Consiliului judeţean nu.
Societatea Nova Apaserv a avut de efectuat un racord important la reţeaua de apă din punctul Leorda, fiind întreruptă furnizarea apei pe Botoşani şi alte localităţi. Firesc ar fi fost ca preşedintele Macaleţi să fi stat zi şi noapte la faţa locului pentru a-i împinge din spate pe cei de la Nova Apaserv ca să execute lucrarea cât mai repede şi de calitate. Ţi-ai găsit o astfel de responsabilitate la Macaleţi!
El s-a dus la Bucureşti pentru a rezolva probleme cu diverşi miniştri. Nu ştim ce probleme şi cu care miniştri, poate vom afla pe la o joi, dar conducerea judeţului a rămas pe mâna dorohoianului Birta, până mai ieri arătat cu degetul ca aparţinând lumii interlope. Birta n-a ieşit din birou iar la Leorda s-a mai produs o avarie care ne-a lăsat fără apă şi luni, 4 iulie.
Tragi-comedia care se va juca vreme de patru ani de către actuala conducere a CJ şi-a făcut debutul după chipul şi asemănarea lui Macaleţi, a pupilei sale Rotaru şi a nevestei de şofer Federovici. Să mai urăm odată cuplului Macaleţi – Federovici casă de piatră şi să-i ocrotească Dumnezeu de DNA pentru a nu-i întreba de darul de nuntă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilri: Poliţistul milos
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Horoscopul săptămânii 4 – 10 iulie 2016
Dragnea, intrebat daca Gabriela Firea va fi candidatul PSD la prezidentiale:
Nu e bine sa folosim postul de primar general ca o trambulina personala
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Liberalii renunta la fuziunea cu UNPR
- PNL a decis sa mearga singur la alegerile parlamentare
Curtea Constitutionala a decis ca si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul
Redacţia Jurnalul vă informează
"Unde erati cand PNL si PSD bateau palma pentru a-si transa majoritatea primariilor din tara printr-un blat de proportii nationale?
Romania are nevoie de un presedinte implicat"
Le-a veni mintea la cap, dar nu de tot
Ioan Rotundu
Botoşani: Dublă lovitură dată corupţiei din administraţie
Ioan Rotundu
Euractiv.ro: Victor Ponta este vizat de o ancheta DNA privind stergerea datoriei Rompetrol
Tariceanu sustine ca Iohannis le-a propus celor de la PSD si PNL formarea unui guvern
de uniune nationala dupa alegerile parlamentare
Botoşani: La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog