Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12363
De la 07 Ianuarie 2003
122898012
Editorial

Un pas mare pentru el şi România

  • Ioan Rotundu
  • 28 June 2011, 23:00
Daniel Daianu a fost recent invitat să se alăture Consiliului European pentru Relaţii Externe, replică a Consiliului pentru Relaţii Externe care funcţionează în SUA. Pentru necunoscători această ştire nu înseamnă nimic senzaţional. Informaţia nu numai că este senzaţională dar şi extraordinară pentru un român şi mai ales pentru România.
Ca să mă fac înţeles am să recurg la o scurtă recenzie privind istoricul Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR) care funcţionează în SUA.
Dorinţa unei guvernări mondiale nu aparţine secolului al XX-lea, ea fiind ceva mai veche. Dar în secolul XX au apărut primele organizaţii care şi-au propus să promoveze globalizarea, ca formă premergătoare unei conduceri globale, adică la nivel planetar.
Încă spre sfârşitul Primului Război Mondial a apărut problema conceperii unui model mondial despre cum va arăta noua împărţire geografică dar mai ales a influenţelor de ordin economic. Aşa a apărut în SUA necesitatea unui organism care să previzioneze noua ordine mondială ce se va contura la sfârşitul războiului. Primele intenţii s-au manifestat în anul 1917 dar ele au fost materializate în anul 1021, când a luat fiinţă Consiliul pentru Relaţii Externe.
În momentul de faţă, în SUA, acest organism este considerat adevăratul guvern al federaţiei statale, multe dintre principalele hotărâri privind implicaţiile interne şi externe ale politicii SUA fiind adoptate în acest organism şi nu în Congres.
CFR este, împreună cu Comisia Trilaterală fondată în 1973 pentru promovarea relaţiilor comerciale şi economice dintre SUA, Japonia şi ţările Europei Occidentale, sunt considerate organisme executive ale Clubului Bilderberg.
Fondat la 1954, ăn Olanda, Clubul Bilderberg, în traducere „Stăpânii lumii” se întruneşte anual şi ia hotărâri prin consens. Întrunirile se ţin în cel mai mare secret vşi nu se fac publice problemele discutate.
Desigur, CFR, Comisia Trilaterală şi Clubul Bildergberg sunt organisme care lucrează numai în secret şi care sunt considerate ca aparţinând Coloanei a IV-a a Masoneriei, numită şi Coloana invizibilă. Este limpede că orice persoană care activează în cadrul acestor organisme trebuie să aparţină ordinului francmasonic.
Jurnaliştii internaţionali de investigaţii precum americanul Jim Mars şi spaniola Cristina Martin au investigat ani la rând activitatea acestor organisme ale globalizării şi au făcut dezvăluiri extrem de interesante despre activitatea lor.
Mai trebuie menţionat că până în moemntul de faţă nici un român n-a fost invitat să participe la lucrările vreunui astfel de organism. Până şi Bulgaria ne-a luat-o înainte, acum doi ani regele Simion al II-lea fiind invitat şi a luat parte la lucrările Clubului Bilderberg.
Faptul că Daniel Daianu a fost invitat să facă parte din Consiliul European pentru Relaţii Externe este cu adevărat o apreciere extrem de valoroasă pentru persoana sa dar şi pentru România. Practic, prin această invitaţie Daniel Daianu a păşit în anticamera Clubului Bilderberg şi nu m-aş mira să aflu că la anul a participat la lucrările acestuia.
De mult timp mă întrebam când voi citi ştirea că Mugur Isărescu a participat la lucrările vreunui astfel de organism, în viziunea mea considerându-l persoana cea mai bine cotată în plan internaţional şi credibilă pentru a primi o astfel de invitaţie.
Iată că nu Isărescu este considerată personalitatea română cea mai potrivită intereselor celor care se numesc „Stăpânii lumii” ci Daniel Daianu. Citind această ştire m-am simţit şi mai român! Pentru că invitaţia îl onorează şi ne onorează, fiind un pas mare atât pentru el şi viitorul său cât şi pentru România.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Becali şi Maybach-ul
Caricatura zilei
Efectele vântului puternic
Comunicat de presă - APIA
A rămas şi fără viză şi fără ţigări
Grecia va intra imediat în incapacitate de plată
dacă Parlamentul nu aprobă programul de austeritate
Poliţiştii greci au tras cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor
Ordonanţa ce prevede obligativitatea cauciucurilor de iarnă, adoptată de Parlament
Fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, audiat la DNA
nu puteam semna nimic fără ca ministrul să ştie
China şi Germania au semnat acorduri în valoare de 15 miliarde dolari
Invitat să facă parte din European Foreign Relations Council
Extinderea crizei din Grecia ar putea fi mai gravă decât prăbuşirea Lehman Brothers
Chinezii vor sa participe la construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă
Christine Lagarde este noul director al FMI
Zmău – ultimul miliţian şef aflat pe baricade
Ioan Rotundu
Dolineaschi se declară alături de sinistraţi
Deputatul Dolineaschi ia apărarea profesorilor
Medicul Liliana Teodoroiu săltată cu cătuşe la mâini
ea a fost reţinută în sediul Casei de pensii din Botoşani
Bani mai mulţi pentru programul de boli rare
La Botoşani, mortalitatea infantilă este în creştere
Medicii de familie vor semna contractul cu CAS
IŞJ Botoşani a afişat ierarhia absolvenţilor la gimnaziu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog