Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24520
De la 07 Ianuarie 2003
122910169
Editorial

Uraganul fiscal stă să se năpustească asupra românilor

  • Ioan Rotundu
  • 29 January 2019, 20:08
Infractorul Darius Vâlcov, despre care se spune că ar fi adevăratul premier al României şi omul de încredere al lui Liviu Dragnea, susţinut şi de alţi golani politici din PSD şi ALDE, ies seară de seară la televiziunile mogulilor penali Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă şi anunţă, aproape cu satisfacţie, noi duşmani ai românilor, duşmani care nu lasă PSD-ul să le ofere lapte şi miere.
După ce a venit asupra băncilor cu „taxa pe lăcomie”, asupra companiilor energetice şi telefonie cu un impozit de 3% asupra cifrei de afaceri, după ce a anunţat că multinaţionalele ascund profitul şi-l trec graniţa în condiţii de gravă ilegalitate, iată că la orizont i s-a arătat un nou duşman. De data aceasta duşmanul a fost identificat de însuşi Călin Popescu Tăriceanu care a declarat că unele municipii precum Cluj, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Arad n-au ajuns prospere şi bogate datorită primarului sau consilierilor locali ci printr-o conjunctură norocoasă din partea investitorilor de a alege aceste municipii.
Se poate observa că municipiile nominalizate ca bogate au primari PNL. În viziunea lui Tăriceanu investitorii n-au venit în aceste municipii pentru că li s-au oferit o serie de avantaje fără a li se cere şpagă, ci pentru că aşa le-a fost norocul. Iar ca acest noroc să se reverse şi asupra primarilor PSD de la municipiile sărace, Tăriceanu a declarat că este normal ca de la cei bogaţi să se ia bani şi să fie repartizaţi la municipiile sărace.
Curat comunism, economia asta de piaţă pe care o promovează Tăriceanu! Aşa că, prin aşteptata Lege a bugetului pentru anul 2019 sunt cuprinse prevederi ca de la municipiile bogate să se transfere bani la cele cu bugete sărace. Mai pe şleau, se vor lua banii celor care au ştiut să-i înmulţească pentru a se finanţa pomenile electorale ale primarilor PSD.
Desigur, trebuie şi la municipiile sărace asigurată o finanţare care să le permită să funcţioneze în normalitate dar acest lucru nu se va rezolva niciodată perpetuând principiul de la fiecare cât are la fiecare după nevoi. Problema se va rezolva doar prin politicile guvernului de a asigura infrastructura rutieră şi spre zonele sărace ale ţării precum Moldova şi sudul ţării prin construcţia de autostrăzi şi , atunci, investitorii vor ajunge şi în aceste zone. Cum să vină investitorii străini la Botoşani când municipiul nu are aeroport, nu are căi rutiere de acces, dar are o conducere PSD-istă care minte electoratul şi-l ţine într-un obscurantism total faţă de realităţile economico-financiare în care se află România.
Dar problemele abia sunt la început. Liderii ALDE – PSD sunt în căutarea şi a altor duşmani pe care să-i arate poporului ca ţapi ispăşitori pentru dezastrul economic care ne bate la uşă. Guvernatorul BNR este unul dintre cei pe care Dragnea şi clica lui de golani politici şi infractori îl pregătesc să-l sacrifice. Duşmănia asupra lui Mugur Isărescu este cu atât mai mare cu cât acesta n-a susţinut „Taxa pe lăcomie” şi nici nu vrea să pună în funcţiune tiparniţa de bani ca Guvernul să poată face faţă plăţilor din ce în ce mai mari. Vrea Dragnea, Vâlcov. Teodorovici şi alţi „tembeli”. Cum i.-a numit primarul Oradei, ca să-şi subordoneze sistemul bancar aşa cum şi-au subordonat Justiţia.
Luni şi marţi ministrul Teodorovici a încercat să se împrumute de la bănci cu suma de 400 milioane lei dar băncile nu l-au împrumutat. Supărat, pe bănci precum Ceauşescu pe FMI, ministrul Teodorovici a anunţat că va lua bani din Trezoreria statului. Numai că banii din Trezorerie sunt rezerve pentru situaţii extreme, aşa că nu ne rămâne decât să ne aşteptăm la o nouă criză economico-financiară şi alimentară aşa cum s-as întâmplat şi în vremea lui Ceauşescu după ce acesta s-a răfuit cu cei de la FMI şi nu s-a mai împrumutat.
Institutul Naţional de Statistică, controlat acum de Guvern, n-a avut încotro şi a anunţat că pe primul trimestru al anului 2019 preţurile la produsele alimentare vor creşte cu 21%. În realitate creşterea va fi mult mai mare dar cifrele reale sunt ascunse cu grijă de Guvernul Dăncilă . Cu aşa o creştere de preţ majorările salariale de anul trecut vor fi înghiţite de rata inflaţiei. Dar cum să-i faci pe bugetari să înţeleagă că creşterile salariale fără o creştere economică reală nu-ţi aduc spor în casă?
Afacerile imobiliare încep să se clatine, preţurile în construcţii sunt în creştere, tinerii care au contractat împrumuturi pentru „prima casă” nu mai fac faţă plăţii ratelor, leul s-a depreciat şi continuă să se deprecieze iar în tot acest haos corul golanilor care au pus mâna pe putere în România continuă să mintă şi să fure în aplauzele prostimii care numai nu vrea să vadă realitatea.
Câţi dintre votanţii PSD-ului cunosc adevăratele cauze pentru care Venezuela, o ţară bogată, a ajuns săracă sub guvernările socialiste iar cetăţenii mor de foame. Şi la ei există un segment de susţinători ai socialiştilor care n-au ce mânca dimineaţa şi seara dar care ies în stradă să-i apere „pe-ai noştri”, aşa cum şi la noi prostimea merge la vot să-i voteze tot „pe-ai noştri
În România, 3 milioane de votanţi ai PSD au legitimat prin votul lor o grupare mafiotă care susţine că deţine puterea în mod legitim, ignorându-se cele 14 milioane de votanţi care s-au opus PSD-ului, fiecare cum a crezut de cuviinţă. În România se poate vorbi de o dictatură a minorităţii asupra majorităţii, o minoritate lipsită de educaţie dar condusă abil de către gruparea de mafioţi. În România s-a ajuns ca mafioţii să demoleze statul de drept şi valorile naţionale ţipând peste tot că ei apără democraţia şi valorile europene. Iar prostimea, cu ochii ţintă la Antenele lui Voiculescu şi postul tv al lui Ghiţă aplaudă inconştienţi, incapabili să înţeleagă ce li se întâmplă.
Uraganul fiscal, care poate fi de cel mai înalt grad, stă să se prăvale peste români cu o forţă distructivă greu de evaluat în consecinţe. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 28. 01 – 3.02.2019
Bancul săptămânii: Nedumerire la spovedanie
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Haiducul Coroi - legendă şi adevăr II
Gastronomia botoşăneană în impas (II)
Ioan Rotundu
Gică Iliescu, baronul primar de Gorbăneşti care minte pe bani frumoşi
Ioan Rotundu
La Botoşani, PLUS stă pierdut în ceaţă
Ioan Rotundu
Noile valori morale ale patriarhului “Dănuţ”
Ioan Rotundu
Decizie a Curții Supreme în cazul dosarelor ajunse la completurile de 5.
Cine sunt magistrații care îl judecă pe Dragnea
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.02.2019
Lumea lu Rotundu Războiul cumnatelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog