Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18416
De la 07 Ianuarie 2003
122904065
Editorial

Viclenie sau mârlănie politică?

  • Ioan Rotundu
  • 24 February 2009, 23:00
Bugetarii în general, dar mai ales funcţionarii publici au realizat că Guvernul Boc i-a dus cu preşul, în ce priveşte majorarea de salariu promisă. Când am scris că majorarea de salariu promisă de Boc şi Geoană nu-i decât o păcăleală, un mod de-ai prosti pe bugetari să voteze cu PDL sau PSD, am fost înjurat şi insultat în fel şi chip. Când am scris că liderii de sindicat ai bugetarilor, implicit cel al funcţionarilor publici sunt îmbrobodiţi de Guvernul Boc şi că nu se va acorda nici un fel de majorări de salariu, iar am fost înjurat.
Iată că a venit vremea când tot ce am scris eu s-a adeverit. N-am fost şi nu sunt împotriva faptului ca bugetarii, funcţionarii publici să se bucure de anumite privilegii, dar nu în condiţii de criză economică şi nu în dauna altor categorii sociale. Acum, că întreaga cacealma pusă la cale de Guvernul Boc, în ce priveşte majorările salariale, a ieşit la vedere, s-au trezit la realitate şi cei păcăliţi.
Nu este drept ca bugetarilor, funcţionarilor publici să li se acorde o creştere salarială mizeră, iar în acelaşi timp, pe la spate, să li se taie o serie de sporuri câştigate prin muncă şi luptă sindicală, mult mai mari în cuantum decât majorarea salarială. Este o mârşăvie politică fără margini, este o dovadă de aroganţă a puterii şi de umilire a celor care se află în slujba statului.
Dar la ce ne puteam aştepta de la PDL şi al său Boc? Cine ar fi crezut că majoritatea parlamentarilor PDL aleşi astă toamnă sunt de fapt trimişii interlopilor în forul legislativ al ţării? Acum vreo doi an, când era la modă susţinerea votului uninominal, am scris un editorial prin care am atras atenţia că există posibilitatea ca cei cu bani să-şi trimită în Parlamentul ţării oamenii lor. Am dat exemplu cazul lui Gigi Becali, când PNG-ul său era în mare vogă, care la banii săi putea oricând susţine campania a 200 de parlamentari care, odată ajunşi în Parlament, să voteze legi în interesul său.
N-a susţinut Becali 200 de candidaţi parlamentari, dar i-au susţinut cei din lumea interlopă. Aflăm acum cine a finanţat campania candidaţilor PDL: mafioţi, traficanţi de carne vie, evazionişti fiscali, storcători de taxe de protecţie, criminali etc. care acum îşi cer drepturile. Nu se sfiiesc să ceară fotolii guvernamentale. Au dat banul, vor recompensa. L-aţi auzit pe preşedintele Băsescu luând vreo atitudine, condamnând cele ce iese la iveală din PDL, cârdăşia cu lumea interlopă? Nu! Nici n-o va face. Este exact ceea ce-i place lui, este atmosfera de unde îşi ia hrana sufletească.
S-a afirmat public, Institutul de Politici Publice Bucureşti a dat chiar şi un comunicat, cum că parlamentari PDL au tras sume de la buget pentru a satisface clientela lor din judeţ. S-a autosesizat cumva DNA-ul? Numai să-ndrăznească Daniel Morar, că-l face preşedintele Băsescu dispărut, de nu-l mai readuce la vedere nici marele iluzionist Iozefini.
Mai nou, premierul Boc a dat afară vreo 200 de funcţionari guvernamentali pentru a face loc protejaţilor săi de la Cluj. N-a contat că n-avea temei legal să ia o astfel de măsură, n-a contat că legea interzice desfacerea contractului de muncă persoanelor aflate în concediu medical, de maternitate sau pentru creşterea şi îngrijirea copilului. Cu tupeu, Boc şi clica lui pedelistă, printre care Cezar Preda, au clamat faptul că e dreptul lor să-şi pună oamenii de încredere, de parcă i-ar plăti din buzunarul lor şi nu din al nostru.
Clica lui Boc, aducă de la Cluj, ne costă sute de milioane de lei cu cazarea şi transportul. Urmând logica lui Boc, toţi aceşti nefericiţi care au lăsat un post sigur la Cluj, pentru a forma alai lui Boc la Bucureşti, la numirea următorului premier vor fi scoşi din funcţie şi trimişi acasă. Boc a făcut rău celor daţi afară din funcţie, dar mai mare rău le-a făcut celor aduşi de la Cluj. Acum vrea să le închidă gura cu ceva salarii compensatorii. Tot pe seama bugetului public, adică tot din banii noştri.
Piticania s-a arătat a fi extrem de periculoasă. Unde până mai ieri părea o mâţă blândă, azi şi-a arătat ghearele şi le-a înfipt adânc în buzunarul public. Dă dovadă de o mârlănie politică greu de imaginat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de Presă
Noul drum asfaltat spre Storeşti, va deveni centrul comunei Frumuşica
Primarul Prăjenilor va deveni intelectual de forţă
Comentariul comentariilor XXXVIII
(Ioan Rotundu)
Dragobetele, sărbătoarea dragostei şi a veseliei româneşti
Frumoasa actriţă româncă Alexandra Dinu s-a logodit
Mobilitatea Elenei şi gargara lui Traian
Boc a descoperit întâlnirile de taină ale lui Geoană
Horoscop
Tipul se crede Adonis şi caută damă rafinată
Românii din Timoc audiaţi de Comisia de Politică Externă a Senatului
Dragostea oarbă de ţară
„Sper la primele alegeri să facem curăţenie cu aceşti oameni”
„Acum abia constat câtă putere şi câtă opoziţie am avut eu în interiorul partidului”interviu cu Constantin Conţac
Şalău cu ciuperci
Galeriile „Ştefan Luchian” intră în acest an la reabilitare
Peste 700 sancţiuni date pentru parcări în locuri nepermise
Primul festival de muzică corală sătească la Botoşani
Atleţii LPS nu-şi dezmint statutul de învingători
Primarul de Roma se simte terorizat de consilierii PRM
Tichetele de vacanţă încep să fie restricţionate
Băiatul diabetic de 14 ani a murit cu zile
ignoranţa bunicii l-a costat viaţa
Medici de familie chiulangii
28 februarie – Ziua protecţiei civile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog