Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 19 Noiembrie 2007

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Remember
Mediu
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6686 lei
1 USD = 4.0026 lei


Număr accesări
Astăzi:
6651
De la 07 Ianuarie 2003
61398203
Editorial

Vina lui Conţac

  • Ioan Rotundu
Editorialul de sâmbătă şi duminică, intitulat „Putreziciunea iese greu la iveală, dar iese” a trezit un larg interes în rândul cititorilor. Mulţi au ţinut să-şi exprime şi propria opinie, lucru firesc când responsabilitatea civică este tratată cu toată seriozitatea. Printre opiniile exprimate s-a acreditat şi ideea că preşedintele Conţac este principalul vinovat în amploarea ilegalităţilor care domină activitatea Protecţiei Copilului. Dacă avem în vedere calitatea lui Conţac, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, acuzaţiile care i s-au adus sunt fondate. Sunt fondate, pentru că n-a luat seamă la semnalele trase de către presă şi n-a pus piciorul în prag.
Două decizii trebuia să ia Conţac, pentru ca la Protecţia Copilului legea să reintre în drepturile şi puterile ei fireşti. În primul rând trebuia să informeze Consiliul Judeţean, în plenul său, despre modul de lucru total inadecvat practicat de către vicepreşedintele Dorin Ciuştea la Protecţia Copilului. Nu Conţac a dispus de alimentarea bugetului acestei instituţii şi nu el trebuia să urmărească modul în care s-a cheltuit. Prin hotărârea CJ, de aceste probleme a fost desemnat să se ocupe vicepreşedintele Ciuştea.
Ori, aşa cum s-a scris în presă, şi cum cu exemple concrete au completat cititorii, la Protecţia Copilului pare să fi intervenit o amiciţie de ordin profesional între directoarea Felicia Mihai şi vicele Dorin Ciuştea, amiciţie care a alunecat spre practica abuzurilor şi ilegalităţilor. Aşa cum afirma şi un cititor, compartimentul de audit din cadrul CJ nu şi-a făcut datoria. N-a verificat cu responsabilitate şi competenţă modul în care s-au cheltuit banii alocaţi Protecţiei Copilului, n-a venit cu propuneri de măsuri. Cei de la audit s-au complăcut situaţiei create, au manifestat indiferenţă ca să nu spun că sunt voci care susţin că au devenit părtaşi la anumite favoruri practicate din plin de către directoarea Mihai.
Dacă preşedintele Conţac lua aminte la toate aceste fapte, clamate de mai mult timp în mod public, lua şi măsurile cuvenite. Iar una dintre măsurile posibile de luat era şi înlocuirea lui Ciuştea din funcţia de vicepreşedinte, măsură valabilă şi pentru celălalt vicepreşedinte Marcela Lozneanu. Dacă preşedintele Conţac ar fi iniţiat procedura eliberării celor doi vicepreşedinţi din funcţiile deţinute ar fi produs o reparaţie morală judeţului, de mult timp aşteptată. Pentru că el este cel care I-a sprijinit politic pe cei doi să ocupe funcţia de vicepreşedinte. Nu este normal ca un preşedinte de partid, cum este Ciuştea la PNG, cu numai doi consilieri şi un primar în judeţ să ocupe funcţia numărul doi în conducerea judeţului, cum nu este normal ca un preşedinte de partid ca Marcela Lozneanu, tot cu doi consilieri judeţeni, să ocupe aceeaşi funcţie.
Majoritatea primarilor din judeţ sunt PSD, PNL şi PD. Majoritatea consilierilor judeţeni aparţin aceloraşi partide. Numai că aceste partide n-au reprezentare în conducerea judeţului, lucru total nefiresc.
Cred că a sosit momentul ca preşedintele Conţac, ca reprezentant al principalului partid de opoziţie care este PSD-ul, să iniţieze negocieri politice cu PNL-ul şi PD-ul, pentru a reconfigura conducerea Consiliului Judeţean. Apreciez acest pas ca o necesitate din partea preşedintelui Conţac, pentru că anul care vine este unul al alegerilor, iar în consiliul judeţean este nevoie de o stabilitate politică, de un echilibru în decizii, pentru ca bugetul judeţului să nu se ducă pe favoruri sociale, ci să fie alocat pentru continuarea investiţiilor începute şi deschiderea celor care au deja studiile de fezabilitate finalizate.
Dacă preşedintele Conţac va declanşa acest demers, pe lângă reparaţia morală adusă judeţului va demonstra şi nevinovăţia sa faţă de acuzaţiile de incompetenţă şi favoritisme pe care societatea civilă le aduc celor doi vicepreşedinţi, va crea un cadru politic solid atât de necesar pentru judeţ. Ne-am săturat de certuri ca la uşa cortului. Să mai adăugăm faptul că prefectul Gheorghe Sorescu este dispus să sprijine Consiliul Judeţean în obţinerea de fonduri guvernamentale, dacă şi conducerea acestei instituţii va deveni una credibilă, matură şi responsabilă în deciziile sale. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (14)]


  
Inteligenţa copiilor botoşăneni, testată de Fundaţia Voiculescu
Afaceriştii italieni nu s-au înghesuit la întâlnirea din Prefectură
nici parlamentarii botoşăneni n-au onorat invitaţia
Turul Românei la ciclism pleacă din Botoşani
Bogdan Olteanu a dat politicienilor locali o lecţie de comportament
pianul donat de Camera Deputaţilor inaugurat printr-un concert de excepţie
Trebuie să-i votăm, ne-au dat un pian la Filarmonică!
Peremiştii scot la rampă o băcăoancă codaşă
Ţărăniştii continuă să se hrănească cu personalitatea lui Coposu
Revoluţie galbenă la Botoşani
Petre Roman şi-a dansat amanta botoşăneană la sentiment
Horoscop
Adevăr disimulat în dialog
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Ultimul legionar venit din America să moară de apoplexie la Botoşani
Supa plugarului
Spitalul Darabani are şanse să efectueze analize în programul naţional
Cam ce preferinţe au botoşănenii în a-şi petrece Revelionul
Reţele E.ON secţionate de constructori inconştienţi
Recunoaşte că cetăţenii sunt jumuliţi de bani pe seama greşelii altora
Muncitorii au de pierdut, dacă lucrează la negru
Ciobanu i-a descurajat pe reclamagii de profesie cu aplicarea de amenzi
Investiţii realizate de frica legii
Vasilescu se întoarce împotriva chiulului din Senat
Prisecariu i-a suflat lui Cornescu afacerea pe Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!