Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11076
De la 07 Ianuarie 2003
122871143
Editorial

Vlăstarele ofilite ale democraţiei

  • Ioan Rotundu
  • 4 July 2011, 23:00
Toată lumea se lamentează că odraslele noastre au picat la examenul e Bacalaureat. Au picat pentru că n-au învăţat. Au picat pentru că profesorii lor nu sunt dascălii din tinereţile noastre care să fie preocupaţi de modul de predare a lecţiei şi de înţelegere a ei de către elevi, ci sunt profesori cu diplomă de licenţă cumpărată pe banii babacului sau preocupaţi de o leafă îndestulătoare şi nu de calitatea actului educaţional.
Dacă până în acest an, examenul de Bacalaureat era o probă de îndemânare şi abilitate la copiat, în cele mai frecvente cazuri sub îndrumarea supraveghetorului de examen, în acest an copiatul a fost aproape imposibil.
Aşa că odraslele noastre, lipsite de copiuţa care-i costa pe părinţi cam 300 lei de căciulă, bani strânşi de directorul liceului sau diriginte cu destinaţie de mită la membrii comisiei de examinare, şi-au etalat neştiinţa adunată în cei patru ani de liceu.
Iar ca întreg tacâmul să fie unul curat românesc, politicienii, în opoziţie sau la putere, au sărit şi ei în apărarea odraslelor necuvântătoare pentru că n-au învăţat lecţiile. Cică ministrul Funeriu este vinovat de toată această murdărie morală din învăţământul românesc dată la iveală prin aceste examene de Bac.
Ministrul este de felicitat pentru că a dat pe faţă arama coclită prin liceele noastre, a scos la suprafaţă incompetenţa profesorilor şi lipsa de chef al elevilor de a învăţa.
Pentru politicienii noştri ticăloşi până în măduva oaselor eliminările de sălile de examene a sute de elevi prinşi la copiat vinovat este tot ministrul. Cum tot ministrul este vinovat că prin liceele de la Botoşani şi din ţară s-au strâns sute de lei de lei pe cap de părinte pentru a se mitui comisiile de examinare.
Faptul că nu s-a ptut copia iar membrii comisiilor de examinare n-au mai putut fi mituiţi, în opinia politicienilor sunt fapte minore, dar grave manifestări ale incompetenţei ministrului.
Realitatea este însă că odraslele noastre, de vreo 15 ani încoace, nu mai învaţă materiile din programele şcolare. Învaţă despre consumul de etnobotanice, cum se fumează, cum se bea şi cum se poate face sex într-un mod cât mai destrăbălat, filmat şi postat pe Internet. Pur şi simplu au interpretat libertăţile democratice ca pe nişte drepturi care le permit să dea palme şi pumni, ori şuturi în fund profesorilor, dacă nu cumva aceştia au ales să bea cot la cot cu ei.
Apoi, profesorii au descoperit că este mai avantajos să profite de pe urma stării materiale a părinţilor elevilor şi să adune ceva euroi dând note mari fără ca odrasla de bani gata să fi deschis cartea. Aşa se face că elevi de zece la matematică în toţi anin de liceu n-au luat Bacul.
Cineva trebuia să facă acest pas şi să preziunte public putreziciunea morală din sistemul învăţământului românesc, iar acel cineva s-a nimerit a fi ministrul Funeriu, culmea, şi el un produs al şcolilor din străinătate cu grave lacune de cunoaştere. Problema este ce vom face de aici înainte. Revenim la vechiul sistem de corupţie cu bani şi copiat la examene sau mergem mai departe pe linia asanării răului şi determinării elevilor să înveţe pentru a deveni competenţi în societate şi nu absolvenţi de Spiuru Haret incapabili să poată fi angajaţi pe vreun loc de muncă conform pregătirii lor.
Eu cred că părinţii trebuie să le scoată odraslelor din cap libertăţile democraţiei iar profesorii spă fie trecuţi printr-un filtru sever al competenţei. Să rămână la catedră jumătate dintre ei, dar să fie capabili şi bine plătiţi. Restul să plece la cules de căpşuni în Spania sau măsline în Grecia.
Prea sau adunat la catedre nulităţile profesionale iar cei competenţi cu aplecare spre profesia de dascăl, stau pe margine pentru că n-au acceptat înregimentarea politică sau n-au relaţii ori banii necesari să-primească sau să-şi cumpere o catedră. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răsplata socrului
Rata de promovabilitate la Bacalaureat defalcată pe judeţe
Turcia, confruntată cu riscul unui deficit de cont curent imens
Averea uriaşă adunată de fostul Comisar Şef al Gărzii Financiare Bucureşti
Ratko Mladici, evacuat din sala de judecată de la Haga
Pe vremea mea nota 10 nu se dădea la oricine
era chiar teoria că nota asta aparţine lui Dumnezeu
Noi întreruperi la furnizarea apei curente
Succese ale elevilor botoşăneni la Gura Humorului
Moftul directorului Dreţcanu costă bani publici
dar şi oameni purtaţi aiurea pe drumuri
Urmând logica prefectului Roman
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
PSD-iştii botoşăneni se ascund după deget
Comasarea terenurilor ar scoate agricultura din inerţie
Ancheta privind dispariţia materialele de construcţii de la Dorohoi este aproape de final
Zeci de dorohoieni au luat cu asalt biroul prefectului
Elena Câşlaru, singura botoşăneană cu zece la Bac
IŞJ Botoşani va analiza şi evaluările elevilor de gimnaziu
Banii pentru tratament în străinătate vor fi obţinuţi mai uşor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog