Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25233
De la 07 Ianuarie 2003
122910882
Editorial

Vor deschide Cutia Pandorei?

  • Ioan Rotundu
  • 9 September 2012, 23:00
Liderii USL vor cu orice preţ să scape de preşedintele Traian Băsescu. Nevoia de a controla Justiţia în toate segmentele sale este mult mai puternică decât orice alt interes de ordin naţional.
Iar ca să-şi vadă visul împlinit, liderii USL pregătesc a doua suspendare a preşedintelui. Numai că din greşelile şi graba organizării primului referendum de destituire au ieşit la iveală o serie de piedici legislative. Pentru a nu mai repeta greşelile din primul referendum, USL, dispunând de o majoritate parlamentară, vrea să amendeze Legea referendumului prin a elimina pragul de prezentă la vot a cetăţenilor înscrişi pe listele electorale. Eliminarea pragului de prezenţă la vot va permite celor din USL să-l demită pe preşedintele Băsescu şi cu şase „Da” din zece votanţi prezenţi la urne.
Nu cred că actualii lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta îşi vor face probleme de vreo reacţie adversă din partea organismelor internaţionale sau ale Uniunii Europene. Nu şi-au făcut ei mea culpa nici la criticile primite prin organizarea primului referendum, de ce şi-ar face de acum înainte?
Numai că eliminând pragul prezenţei la referendum, USL deschide cutia Pandorei chiar împotriva oamenilor săi. Nu numai preşedintele Băsescu va putea fi demis prin referendum cu o prezenţă de numai câţiva români la vot dar vor putea fi demişi şi aleşii USL.
Saă analizăm un pic situaţia de la Botoşani. Actuala conducere a Primăriei Botoşani este pentru municipiul nostru un dezastru. Primarul Ovidiu Portariuc a demonstrat că nu se poate ridica peste statutul său de fost navigator pe Internet pentru a-i găsi comenzi lui tăticu ca să vândă cerealele recoltate.
Portariuc n-are nicio viziune asupra dezvoltării Botoşanilor pentru că nu cunoaşte situaţia economică şi în special administrativă a oraşului şi nici n-a demonstrat că ar avea resursele intelectuale necesare să refacă aceste handicapuri. Primarul rămâne la statutul de bufon îmbrăcat în ştiulete de porumb pentru a face reclamă firmei lui taică-său.
În numai trei luni de zile i-a dezamăgit pe botoşăneni într-un mod la care aceştia nu se aşteptau. Cei care s-au înscris în audienţă şi au crezut că ajung faţă în faţă cu primarul au trăit o mare dezamăgire. Primarul i-a pasat celor doi viceprimari, alte două calamităţi umane pentru oraş. Fuga primarului de întâlnirea directă cu botoşănenii a stârnit multă nedumerire şi a atras asupra sa critici care se fac tot mai mult auzite pe stradă.
Viceprimarul Cosmin Andrei, un neica nimeni, care n-are nici un merit în faţa botoşănenilor ci în faţa lui Florin Ţurcanu, care ni l-a băgat pe gât ca viceprimar pentru banii primiţi în numele PNL sau chiar poate personal, recent a şocat întreaga urbe. În presă au apărut informaţii că viceprimarul Andrei s-a ocupat de comerţul ilegal cu etnobotanicele. Acum se explică şi sursa sa financiară de a-şi cumpăra funcţie în partid şi în administraţia locală.
Celălalt viceprimar, Viorel Iliulă, a fost data afară de la Romtelecom pentru management incompetent. L-a recuperat Ţurcanu şi după ce i-a dijmuit veniturile personale, l-a recompensat cu această funcţie de pe urma căreia avem noi de suferit.
Nici Florin Ţurcanu nu a câştigat în imagine de când este preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Dimpotrivă, sunt mulţi botoşănenii care acum regretă că l-au votat.
Ei bine, odată ce USL va elimina pragul de prezentă la vot la referendum, primarul de Botoşani, preşedintele CJ vor putea fi şi ei uşor de demis din funcţie, tot prin organizarea unui referendum. Deja prin Botoşani sunt începute unele pregătiri de demitere a primarului Portariuc. Se aşteaptă doar legea de eliminare a pragului.
Iată dar, că deschiderea cutiei Pandorei de către USL numai pentru a-l demite pe preşedintele Băsescu va deschide şi declanşarea unor răfuieli politice împotriva propriilor aleşi. Tăt răul lui Băsescu s-ar ptea să fie spre binele nostru. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nevasta, chiria şi proprietarul
Cenzorii Formuzal şi Dodon
Ioan Rotundu
Tariceanu, nemulţumit de beizadeaua Honorius Prigoană în PNL
"Vreau să vă felicit că în partid nu a aterizat şi dna Bahmuţeanu"
Spania: Cel mai longeviv bărbat din Europa a murit vineri
Dan Diaconescu vrea sa cumpere Oltchimul, împreună cu "poporul"
"Poporul grec nu mai poate"
Merkel a cerut soluţii pentru a preveni ieşirea Greciei din Zona Euro
Acuzaţiile Antenei 3 la adresa lui Traian Băsescu
o continuare a campaniei de dezinformare publică
Petrache Lupu de Răchiţi
Ioan Rotundu
Preotul cărturar - Ioan Canciuc
Ioan Rotundu
Dinamica economiei - 4 luni şi-o zi de guvernare USL
cu omul de afaceri şi politician Gheorghe Iavorenciuc
Primarul Portariuc l-a plagiat din nou pe Iavorenciuc
PSD-iştii botoşăneni şi-au votat preferaţii la parlamentare
Cultură şi distracţie la Zilele comunei Dîngeni
Botoşani: Gogoşile electorale ale lui Ţurcanu se dezumflă una după alta
decomasarea Spitalului judeţean şi reînfiinţarea spitalelor din judeţ nu este posibilă
IŞJ: Dintre directorii de şcoli proaspăt numiţi doi au demisionat
Botoşani: Au mai rămas şcoli cu catedre neocupate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog