Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21658
De la 07 Ianuarie 2003
122881725

Edu ridicat la rang de ţap ispăşitor

  • 12 July 2010, 23:00
Vă mai amintiţi, stimaţi cititori, de buclucaşul drum judeţean, care, cu start din comuna Mihălăşeni şi, despicând satele Sarata Caraiman şi Sarata Basarab, se propteşte la întrarea în satul Borolea, comuna Hăneşti?! Noi ne-am ocupat de el, pentru că, la rândul ei, societatea gălăţeană ARCADA SA s-a ocupat de modernizarea lui, preţ de vreo 11 miliarde de lei vechi.
Reportajele realizate la faţa locului au fost publicate sub titlul „Bani publici părăduiţi la… drumul judeţean” şi au evidenţiat bătaia de joc în care a lucrat renumita societate. Conform celor stabilite între societatea executantă şi primăria Mihălăşeni, în ziua de 20 noiembrie a.c. era programată recepţia lucrării.
Nu s-a mai făcut nici o recepţie. Şi ştiţi de ce? Reportajele publicate de noi n-au rămas fără ecou. Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, prin vocea prim-procurorului Cristian Popovici, a confirmat iniţierea unor verificări de ordin penal, ofiţerii specializaţi din Poliţia judeţeană urmând a efectua cercetările de rigoare.
Curtea de Conturi n-a rămas insensibilă la cheltuirea în mod risipitor a banilor publici şi s-a implicat instituţional conform competenţelor conferite de lege. Concret, s-a blocat contul cu fondurile respective. Până se vor clarifica aspectele reclamate nu se mai pot face plăţi către firma executantă.
Această măsură i-a supărat rău pe cei din primăria Mihălăşeni, dar nici cei de la Hăneşti nu se simt în largul lor. Toate oalele s-au spart în capul lui Liviu Edu, cel care a reclamat la noi lucrările necorespunzătoare executate de ARCADA SA. Până când vor găsi şi alte mijloace de-ai „mulţumi” lui Edu, cei din primăria Mihălăşeni s-au limitat numai la oarece ameninţări, mai voalate, ca să nu bată la ochi.
Cert este că recepţia programată pentru ziua de 20 noiembrie n-a mai avut loc, masa de protocol mult aşteptată rămânând goală iar oalele cu sarmale n-au mai fost înfundate la cuptor. Nici sticlele cu vin malaga n-au fost date la iveală, tensiunea părţilor implicate fiind îndeajuns de ridicată, iar malaga este un vin cu mult tanin şi periculos pentru inimile înfierbântate. Am mai fost informaţi că maşinile ARCADEI s-au pus pe cârpit ce-au lucrat prost.
N-avem nimic împotrivă să cârpească, dar s-o facă cum trebuie, gospodăreşte şi nu cum au lucrat până acum. Cu speranţa că celor de la societatea ARCADIA le-a dat Domnul mintea de pe urmă a românului, aşteptăm următoarea zi sorocită recepţiei. Poate că de data aceasta sarmalele vor fi înfundate la cuptor!
Cârcotaşul JD 23.11.2006 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Baroneasa Marin strivită de greutatea acuzaţiilor subalternilor
Bancul zilei: Reacţia nlondeli
Păţania lui Lucullus
Filmuleţ cu scandalul de la Borzeşti
Cultura inculţilor
Ioan Rotundu
Program Tv SOMAX, marţi, 13 iulie 2010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog