Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
324
De la 07 Ianuarie 2003
122885973

Elevă româncă bătută de colegii de clasă în Italia

  • 5 May 2008, 23:00
O fetita romanca a fost batuta de colegii de clasa de aceeasi varsta din clasa a patra. Potrivit 'Il Gazzettino", s-a intamplat la Paularo in provincia Udine, miercuri 23 aprilie, la iesirea de la scoala. Tanara eleva s-a ales cu vanatai si mama a alarmat imediat directorii scolii. Cei cinci baieti care au agresat-o pe fetita au fost suspendati pentru doua zile, transmite Realitatea din Italia, preluat de Romanian Global News. "Ma tem ca este vorba de intoleranta - a afirmat directorul scolii - si prin aceasta alegere am vrut sa dau un semnal". Ceea ce s-a intamplat la Paularo zilele trecute este un episod grav de intoleranta, in atmosfera antiromaneasca creata de massmedia italiana in aceste zile.
Miercuri 23 aprilie, o eleva romanca a fost batuta de colegii de scoala pe traseul care ii ducea de la scoala la statia de autobuz. Ca de obicei copii au inceput sa o sacaie pe fata, apoi cativa baieti din clasa a patra au inceput sa o loveasca. Fetita a suferit vanatai usoare. Imediat ce a ajuns acasa, parintii si-au dat seama ca a fost batuta de colegi. A doua zi fata nu s-a dus la scoala, din cauza durerilor. Prima intentie a mamei a fost aceea de a se adresa carabinierilor, apoi a renuntat si a anuntat doar conducerea scolii. Mai mult decat de intoleranta rasiala, ar putea fi vorba de neintelegeri. fetita a venit in clasa abia din februarie, dar este uimitor ca in atat de putin timp colegii de clasa au ajuns deja la violenta.
Directorul scolii din Paularo Pasquale D'Avolio s-a vazut constrans sa ia masuri serioase pentru a evita ca astfel de episoade sa se repete. Cei cinci copii de clasa a patra care au batut-o pe fetita au fost suspendati doua zile. Primarul din Paularo prefera sa vorbeasca de bravada mai mult decat de intoleranta, de o eroare grava a acestor copii, mai degraba decat de un episod de rasism: "Un gest cu siguranta de condamnat, dar sa nu cream alarmism, nu este vorba de intoleranta. La Paularo de peste doi ani sunt familii romane si nu au fost niciodata probleme. Trebuie sa se inteleaga ce s-a intamplat cu adevarat si bineinteles copiii trebuie educati pentru respect". Don Giovanbattista Del Negro, parohul din localitate, evita si el sa foloseasca termeni ca rasism si intoleranta. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lista PNL cu candidaţii la funcţia de consilier municipal Botoşani
Să ne lipsim de parlamentarul academician
Ioan Rotundu
Număr mare de bolnavi la urgenţe
Deocamdată ni s-au servit doar zvonuri
Surprinşi distrugând bunul public
Comentariul comentariilor (CVIII)
(Ioan Rotundu)
Diplomele universităţilor din Top 500, recunoscute automat
Horoscop
Curiozitate preoţească
Program Tele'M Botoşani marţi, 7 mai
Dacă vă pricepeţi la bucătărie, Anglia vă aşteaptă!
De 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău
Fostul judeţ Botoşani în 1941, din punct de vedere administrativ
Avem primar ameninţat cu moartea şi primar cocoţat pe stâlp… la rupt afişe
Festivalul Naţional de Umor „Păstorel Teodoreanu” revine
O basarabeancă a luat trofeul festivalului „Primăvara Dorohoiană”
Sorescu bate oraşul cu pasul!
Primul ministru vine la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog