Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17491
De la 07 Ianuarie 2003
122903140

Elevi scoşi la defilare de primărie şi de inspectoratul şcolar

  • fluturând steagul României de ziua Independenţei şi Ziua Europei
  • 9 May 2013, 23:00
Elevii a 20 de licee din Bucuresti au sarbatorit 9 mai, ziua Independentei Romaniei si Ziua Europei, defiland in fata primariei sectorului 2 cu steaguri tricolore, ca pe vremea lui Ceausescu, a declarat pentru HotNews.ro un profesor sub protectia anonimatului.
"Am fost obligati sa aducem copiii", a sustinut acesta, precizand ca actiunea s-a desfasurat in parteneriat cu inspectoratul scolar. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de profesori din mai multe licee, precum si de Inspectoratul Scolar al Sectorului 2. "Doamna inspector este inca la primarie, la defilarea aceea cu elevii. Noi avem 20 de licee si unele au trimis peste 20 de elevi, altele 30 de elevi", au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii inspectoratului. Fotografii cu copii de scoala primara, imbracati in uniforma si fluturand steagul Romaniei la defilarea armatei, au aparut si de la Iasi.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar al municipiului Bucuresti - Sector 2 au confirmat pentru HotNews.ro ca elevi din mai multe licee au participat astazi, 9 mai, la defilarea organizata de primarul Neculai Ontanu in fata primariei. "Noi avem 20 de licee si unele au trimis peste 20 de elevi, altele 30 de elevi", au declarat acestia, precizand insa ca inspectorul scolar care stie toate detaliile organizatorice "este inca la primarie".
Contactata de HotNews.ro, Maria Stoica, director adjunct al Colegiului National "Emil Racovita" din Bucuresti, a declarat: "au fost si de la noi 26 de elevi de clasa a X-a. Ne-au trimis de la Inspectoratul Scolar de Sector o adresa, impreuna cu Primaria Sectorului 2". Intrebat cand a primit acea adresa, directorul a replicat: "Acum exagerati. Nu mai stiu, saptamana trecuta, inainte de Paste". In In ce priveste existenta unui acord din partea parintilor, Maria Stoica a declarat ca parintii au fost consultati.
"Ma sunati altadata, acum nu pot, am probleme urgente. Am ceva urgent de rezolvat care nu sufera amanare", a continuat aceasta atunci cand a fost rugata sa puna la dispozitia HotNews.ro o copie a notei de la inspectorat si a acordului dat de parinti.
Reprezentantii Colegiului National "Iulia Hasdeu" au precizat pentru HotNews.ro ca de la aceasta institutie au fost la defilare "in jur de 30 de elevi" de clasa a X-a, iar secretariatul Colegiului National "Cantemir Voda" a spus ca si de aici au fost prezenti la primarie elevi de clasa a X-a.
Primaria Sectorului 2 din Bucuresti a anuntat pe site-ul propriu in urma cu o zi ca "primarul Neculai Ontanu invita bucurestenii - joi, 9 Mai, sa sarbatoreasca impreuna, la Primaria Sectorului 2, Independenta Romaniei, Ziua Europei si sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.
Pentru acest eveniment au fost pregatite momente speciale: parada militara in tinuta de epoca, cu armament si tehnica de lupta, un autovehicul blindat din SUA insotit de militari echipati cu actuala uniforma romaneasca, muzica de fanfara, cantece si dansuri populare".
"La acestea se adauga servirea bucurestenilor prezenti cu nu mai putin de 106.600 de sarmale traditionale romanesti - joi, 9 mai a.c. in fata Primariei sectorului 2 din strada Chiristigiilor numerele 11 - 13", informeaza primaria. Elevi scosi la defilarea armatei, fluturand stegulete si imbracati in uniforma, au fost si la Iasi, dupa cum reiese din fotografiile de mai jos publicate astazi de Agerpres.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Întâlnirea de la spovedanie
Ziua Europei, marcată de un euroscepticism în creştere si de tensiuni privind politicile economice
Moldova va avea un viitor mai bun dacă va adera la Uniunea Euroasiatică
de azi înainte, Moldova aşa să sărbătorească ziua Victoriei
E o tendinţă la nivel european, ar fi foarte utilă în România
De ce salariaţii din privat sunt de două ori mai productivi decât cei de la stat?
Slovenia anunţă un plan de asanare a finanţelor publice
TVA se majorează la 22%, 15 firme de stat vor fi privatizate
Botoşani: Noi detalii privind scandalul din Primăria Botoşani
cearta s-a mutat, joi seară, pe postul local Tele’M
Primarul a sărbătorit Ziua Europei cu elevii de clasa a IV-a
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Ziua Europei sărbătorită şi la Albeşti
9 Mai, sărbătorit altfel, la Costiuceni – Ucraina
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog