Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23962
De la 07 Ianuarie 2003
122884029

Eugenia Semcici, afaceri bune din telefonie

  • 23 December 2008, 23:00
Firmele cele mai cautate de emigranti sunt cele care ofera servicii diverse, cum ar fi de telefonie la preturi reduse, puncte internet, transfer de bani, fax si fotocopie sau consultante diferite. Cand insa majoritatea acestora pot fi gasite intr-un singur loc, se transforma intr-o afacere profitabila. Este si cazul unei romance din Ancona, care a infiintat doua asemenea puncte de lucru,foarte apreciate de strainii din zona. Eugenia Semcici are 35 de ani, este originara din orasul Cugir, judetul Alba, iar in prezent locuieste in localitatea Osimo din provincia Ancona. In Romania a absolvit facultatea de chimie-fizica din cadrul Universitatii ”Babes-Bolyai” din Cluj Napoca. ”Datorita faptului ca nu am gasit de lucru in domeniul pentru care am studiat si datorita caracterului meu, in sensul ca sunt o persoana curioasa sa descopere locuri si culturi noi, am luat hotararea sa emigrez.”
Este de noua ani in Italia, iar inainte de a ajunge aici, datorita pasiunii pentru dansuri populare a putut vedea o buna parte din Europa si Statele Unite ale Americii. ”Am calatorit prin multe tari din Europa sau de peste Ocean cu grupul de dansuri populare ”Somesul - Napoca” din Cluj. Am hotarat sa ma stabilesc in Italia pentru ca aici m-am simtit cel mai bine, datorita oamenilor si a limbii italiene, apropiate de cea a noastra.” In prima perioada a fost insa nevoita sa lucreze in mai multe locuri. ”Imediat dupa sosirea in italia a trebuit sa ma angajez si sa practic meserii pe care nici nu le visasem pana atunci. Am fost baby sitter, am lucrat intr-o fabrica de prelucrarea argintului si chiar la o sera de plante. Au fost pana la urma experiente interesante.
Nu regret acea perioada, in care am invatat limba si am inceput sa ma acomodez cu noua tara.” Eugenia nu a mai vrut sa munceasca in fabrica si a decis sa deschida o afacere. ”La inceputul anului 2000 nu existau posibilitatile de a vorbi cu tarile din afara Italiei la preturi convenabile. Singura posibilitate erau punctele call center, unde de la cabina aveai posibilitatea de a vorbi cu tarife reduse. In zona Anconei erau foarte putine centre de acest fel si impreuna cu partenerul meu am deschis doua asemenea puncte de lucru. La Ancona si intr-o localitate apropiata, la Osimo.” Firma pe care a infiintat-o a inceput sa prospere si a adaugat alte servicii necesare strainilor din zona. ”La un punct de telefonie vin mai ales strainii, care inafara unor astfel de servicii, mai doresc sa trimita bani in tara de origine, sa acceseze internetul sau sa foloseasca serviciile de fax sau fotocopii.
Le-am introdus in cel mai scurt timp iar in momentul de fata cine intra in sediile noastre poate gasi multe asemenea servicii necesare.” Eugenia, impreuna cu partenerul cu care a deschis afacerea, nu s-au oprit aici. Capatand experienta au putut incepe consultanta celor care doreau sa deschida afaceri asemanatoare, ocupandu-se nu doar de procurarea materialelor sau a mobilierului, ci si a documentelor obligatorii. ”Pentru cei care doresc deschiderea unei afaceri asemanatoare, e foarte dificil sa se ocupe si de deschiderea firmei si de actele obligatorii sau aparatura necesara. Poti pierde luni intregi sau sa cheltui o multime de bani datorita necunoasterii procedurilor de deschidere a unei asemenea afaceri.
Noi am inceput sa ne ocupam de multi ani si de infiintarea unor asemnea firme si consilierea permanenta a celor care incep sa lucreze in acest domeniu.” Firma ”Unitel”, a carei patroana este Eugenia, asigura inclusiv mentinerea si controlarea aparaturii pentru telefonie si internet. ”Pentru cine nu a mai facut o astfel de afacere, e foarte greu sa se descurce singur, pentru ca defectiunile sau functionarea necorespunzatoare a instalatiei de telefon sau internet poate duce la pierderi semnificative. Noi am ajuns sa acordam inclusiv o asistenta pe toata perioada activitatii firmelor pe care le infiintam. De doua ori pe luna , chiar daca nu sunt probleme, instalatiile sunt verificate obligatoriu. Datorita controalelor, cei care au apelat la firma noastra nu s-au gasit in imposibilitatea de a desfasura activitatea sau de blocaje ale sistemelor.” Fiind un punct unde vin foarte multi romani, Eugenia intra permanent in contact cu comunitatea romtneasca din zona. ”Cunosc foarte multi romani din zona, in special pe cei care au apelat la serviciile noastre. Toti se plang de faptul ca nu exista o asociatie in care sa activeze, sa se informeze sau sa participe la activitati cultural sportive. Daca as avea mai mult timp, as lua initiativa de a infiinta o asemenea formatiune.
Sper ca pana la urma, careva sa se gandeasca la asa ceva. As fi printre primii inscrisi. E pacat ca nu reusim sa ne adunam, mai ales ca zona Anconei are multi medici, avocati sau profesori romani.” Pentru cei care doresc informatii:”UNITEL SERVIZI”Via Cristofor Colombo, 96-98, Ancona, tel. 0712811192Via Bondimane, 8, Osimo, (AN), 0717134055(Preluare “Gazeta Romaneasca”)
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florile dalbe
Românul şi săritul muştarului
Bicepsul aducător de necazuri
Horoscop
Cea mai tiranică directoare a fost înlocuită din funcţie
Istoricii basarabeni cer din nou scoaterea manualelor de istorie integrată din şcoli
Spania a eliminat restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari
În zona controlată de UDMR au fost înfiinţate 2.280 de fundaţii
Primarul Flutur îl vrea în continuare pe Comariţa la Eltrans
Municipalitatea încheie anul fără datorii
Hoţule, du înapoi jucăriile copilului!
Peste o mie de copii botoşăneni vor primi daruri de la Moş Crăciun
Mere intrate la…ulei!
Un botoşănean era să intre cu totul la … măcinat
Botoşănenii nu abdică de la masa de Crăciun
Policlinica va avea program special
Guvernul va înţărca copii prin a nu le mai da lapte praf
Şi-au tras bani de sărbători din executări silite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog