Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20297
De la 07 Ianuarie 2003
122880364

Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 19 May 2016, 23:00
Astăzi, la ora 14.00, la Sala fondului de carte Cornaci a Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani va avea loc lansarea volumului intitulat „150 de ani de învăţământ în Cornii Botoşanilor”, autori prof. Constantin Cojocariu şi învăţătorul Alexandru Vasiliu.
Volumul este unul cu caracter monografic şi cuprinde două părţi, fiecare cu identitate proprie. Prima parte se referă la localizarea geografică a comunei Corni, completată ci elemente de geografie fizică şi economică. Partea a doua este dedicată istoricului învăţământului cornean, istoric care porneşte de la înfiinţarea primelor unităţi de învăţământ şi continuă cu evoluţia acestora în timp, oprindu-se la nivelul anului şcolar 2015/2016.
Volumul este important prin informaţiile oferite, informaţii care la rândul lor pot deveni izvoare pentru alte scrieri cu caracter monografic sau referate cu trimitere la anumite etape din sistemul de învăţământ cornean.
Ilustraţiile, în cea mai mare parte color, vin în sprijinul informaţiilor oferite şi le întăresc caracterul de veridicitate. Desigur, volumul încorporează mulţi ani de studii şi consultări bibliografice a diferitor surse, cercetări arhivistice, ceea ce dă autoritate şi dovadă de acribie din partea autorilor.
Volumul vine să completeze zestrea scrierilor monografice de care deja se bucură comuna Corni, alăturându-se scrierilor anterioare ale profesorului Constantin Cojocariu, un neobosit cercetător şi scormonitor prin arhive, dornic să contribuie la cunoaşterea cât mai completă a istoricului comunei Corni în toate segmentele sale: atestare documentară, geografie, economie, educaţie, social, religie etc.
Am convingerea că profesorul, pensionar fiind, va mai scoate de sub tipar şi alte lucrări care să-i completeze opera scriitoricească de până acum. Îi doresc să se bucure de succes şi pe mai departe, profesorul fiind deja un exemplu de conduită creativă pentru generaţiile tinere de la catedră.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Gestul lui Einstein
Horoscopul zilei de 20.05.2016
Botoşani: Afaceristul Şoptică şi falsificatorul primar Gică Iliescu
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Candidat pentru Primăria Suharău
Lumea lu' Rotundu: Un ţărănist la Primăria Botoşani
Prognoza meteo pentru vineri si sambata
Sorin Moisa, singurul roman pe lista Politico.eu a celor mai influenti europarlamentari
Gorghiu ii cere demisia lui Ciorbea, Avocatul Poporului:
"Isi plateste birurile catre PSD mult mai constiincios decat datoria la stat"
Doua dintre judecatoarele care i-au anulat pedeapsa de sapte ani lui Dinel Staicu, achitate in prima instanta
Familia Regala vrea sa fie scutita de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca Regele Mihai e veteran de razboi.
Comuna Savarsin pierde venituri de circa 35.000 lei anual
Un inel si un lantisor de aur ascunse timp de 70 de ani intr-o cana cu fund dublu au fost descoperite in lagarul nazist Auschwitz-Birkenau
Presedintele Iohannis si premierul Ciolos s-au intalnit joi cu adjunctul directorului CIA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog