Programul zilei incepe la ora 09.30 cu deschiderea si prezentarea evenimentului, urmand ca de la ora 10:00 pana la ora 17:30 sa aiba loc o prezentare bucate romanesti pregatite de bucatari romani profesionisti, care in Italia lucreaza pe santier sau ca ingrijitoare in familie, un spectacol cu dansuri populare itinerante, dar si un spatiu pentru copii, cu creatii de obiecte specifice romanesti cu materiale riciclate, cantece romanesti, jocuri si tombola cu premii in produse alimentare romanesti.
Cei care doresc sa propuna si sa participe cu retete romanesti sunt rugati sa le transmita din timp spre fotocopiere. Retetele vor fi prezentate si pregatite ad-hoc pe parcursul zilei de 13 decembrie.
Totodata, toti cei care au societati comerciale sau magazine sunt rugati de organizatori sa-si promoveze serviciile si produsele, iar asociatiile sunt invitate sa se faca cunoscute, participand cu pliante, reviste, ziare.
Evenimentul gastronomic Assaggia il Mondo se doreste a fi inceputul unui Targ al Taranului Roman, asemanator cu o piata de mici producatori, unde consumatorii pot cumpara produsele traditionale si locale romanesti, alimente traditionale, proaspete, preparate dupa vechi retete romanesti, direct de la cei care le fac. Produsele necesare pentru pregatirea retetelor sunt date in mod gratuit. O noutate introdusa de IRFI onlus in cadrul acestui eveniment (si in alte patru de acest gen in cadrul aceluiasi proiect) este aceea de a folosi linia catering in Mater-Bi (vesela bioplastica din porumb)
(Romanien Global News)