Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13727
De la 07 Ianuarie 2003
122873794

Eveniment gastronomic cu specific românesc la Roma

  • 10 December 2008, 23:00
Un important eveniment gastronomic cu specific romanesc va avea loc sambata, 13 decembrie, la Piazza Vittorio Emanuele din Roma, sub titulatura „Assaggia il Mondo” - retete ca la noi acasa, transmite Romanian Global News, care citeaza portalul romeninitalia.com. Evenimentul, aflat la prima editie, va incepe la ora 09:30 si este organizat de catre Asociatia IRFI onlus in colaborare cu Primaria Romei, Departamentul XVIII si cu organizatiile de comercianti romani din Roma, cu obiectivul de a promova valorile romanesti, cunoasterea si dialogul intre romani si italieni, si nu numai, prin intermediul gastronomiei.
Programul zilei incepe la ora 09.30 cu deschiderea si prezentarea evenimentului, urmand ca de la ora 10:00 pana la ora 17:30 sa aiba loc o prezentare bucate romanesti pregatite de bucatari romani profesionisti, care in Italia lucreaza pe santier sau ca ingrijitoare in familie, un spectacol cu dansuri populare itinerante, dar si un spatiu pentru copii, cu creatii de obiecte specifice romanesti cu materiale riciclate, cantece romanesti, jocuri si “tombola” cu premii in produse alimentare romanesti.
Cei care doresc sa propuna si sa participe cu retete romanesti sunt rugati sa le transmita din timp spre fotocopiere. Retetele vor fi prezentate si pregatite ad-hoc pe parcursul zilei de 13 decembrie.
Totodata, toti cei care au societati comerciale sau magazine sunt rugati de organizatori sa-si promoveze serviciile si produsele, iar asociatiile sunt invitate sa se faca cunoscute, participand cu pliante, reviste, ziare.
Evenimentul gastronomic „Assaggia il Mondo” se doreste a fi inceputul unui Targ al Taranului Roman, asemanator cu o piata de mici producatori, unde consumatorii pot cumpara produsele traditionale si locale romanesti, alimente traditionale, proaspete, preparate dupa vechi retete romanesti, direct de la cei care le fac. Produsele necesare pentru pregatirea retetelor sunt date in mod gratuit. O noutate introdusa de IRFI onlus in cadrul acestui eveniment (si in alte patru de acest gen in cadrul aceluiasi proiect) este aceea de a folosi linia catering in Mater-Bi (vesela bioplastica din porumb)
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi fatalismul
Horoscop
Asasin cu sânge rece - CIA
Gabi Jugaru, la un pas de a demola casa lui Rică Neaga
Mica publicitate
Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Botoşani 2008-201 (V)
Fasole cu ciolan la cuptori
Corupţia şi abuzurile nu au doctrină şi culoare politică
Ioan Rotundu
Dracula Stolojan
Lucia Timiş, laureată cu nota maximă
Trompeta rusească de la Nistru acuză Bucureştiul că înarmează armata basarabeană
Liderii filialelor PD-L din Harghita şi Covasna se opun intrării UDMR la guvernare
Obrăznicia UDMR şi aliaţii săi
S-a redus numărul nemulţumiţilor şi a reclamagiilor
Cei abonaţi la SC Termica ar putea beneficia la anul de o mică creştere la subvenţii
De sărbători, poliţiştii comunitari vor sta cu ochii-n paişpe
Pregătiri tradiţionale pentru sărbătoarea de Crăciun
Ziua Internaţională a Drepturilor Omului
Încă un pas pentru ca problemele de la Protecţia Copilului să fie rezolvate
Criza economică a muşcat din salariile profesorilor de la Colegiul „Eminescu”
Bătaie de joc la adresa cadrelor medicale şcolare
Se impune o redistribuire a medicilor specializaţi pe boli interne
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog