Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25083
De la 07 Ianuarie 2003
122910732

Ex-miliţianul Zmău vrea cenzură asupra emisiunii Presa-n gura lu’ Rotundu

  • Ioan Rotundu
  • 3 April 2016, 23:00
Botoşani: Ex-miliţianul Zmău vrea cenzură asupra emisiunii Presa-n gura lu’ Rotundu Vineri după amiază, cu puţin timp de a realiza emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu, am fost sunat de către un coleg jurnalist de la Tele’M pentru a-mi transmite că a sunat Dumitru Zmău şi i-a ameninţat că dacă rostesc numele lui în emisiune va chema postul tv. în judecată.
Tupeist fostul miliţian devenit prin impostură şi fraudă morală politician, poziţie de pe care-şi permite să ne dea lecţii de etică şi morală. Cu neruşinarea politicienilor de a mă ameninţa să nu îi critic sau să le comentez faptele sunt obişnuit de ceva ani. Mi se pare normal ca aceşti politicieni să încerce să-şi salveze imaginea prin a nega cele scrise sau, cei cu ceva educaţie politică, să trimită redacţiei un drept la replică conceput civilizat.
Dar ca să trimită un drept la replică mai trebuie să ştie să scrie cât de cât gramatical, pentru că am obiceiul de a-i face de râs şi sub aspectul cunoştinţelor de limbă română şi de gramatică: De la Zmău n-am primit niciodată un drept la replică, ceea ce mă face să cred că afirmaţiile foştilor colegi de Miliţie că nu prea le are cu scrisul ci numai cu silabisitul au un sâmbure de adevăr.
Dar Zmău a întrecut măsura cerând să mi se cenzureze emisiunea prin ameninţarea cu un proces. Zmău a dat dovadă că noţiunea de stat democratic şi de drept cum este în momentul de faţă România îi este străină şi de neînţeles. Zmău, cerând să-mi fie cenzurată emisiunea, a demonstrat că habar n-are ce cuprinde Constituţia României cu privire la libertatea de exprimare şi dreptul la opinie, că în România sunt permise toate genurile de presă, inclusiv pamfletul.
Dar oare o fi ştiind Zmău ce-i acela un pamflet? O fi ştiind el că în istoria României o singură dată s-a întâmplat ca Statul Român să fie făcut de râs de către instituţiile sale judecând şi condamnând un poet pentru pamfletele scrise? Cine o fi acest poet este peste putinţa lui Zmău de a şti, că dacă ştia tăcea naibii din gură şi nu suna la Tele’M să ceară cenzurarea emisiunii mele.
Deşi am tot repetat, o mai fac odată pentru a pricepe şi Zmău, cu puţinele sale cunoştinţe despre ce înseamnă să te pui dezinteresat în slujba comunităţii. Când am pornit lupta cu escrocii şi ticăloşii din mediul politic am avut grijă să nu pot fi şantajat cu ceva. Nu am avere personală, casă sau maşină, nu am venituri ca să pot fi expus unor executări silite de pe urma unor soluţii date de către judecători aserviţi politic. Motiv pentru care nici nu-mi pierd vremea cu procesele intentate în scop de hărţuire sau intimidare.
Să mai ştie Zmău că eu nu sunt angajatul Tele’M ci am un contract prin care mi s-a opus la dispoziţie un spaţiu de emisie pe care-l folosesc cum cred de cuviinţă iar răspunderea juridică, prin contract, îmi aparţine. Aşa că degeaba a sunat la Tele’M să-i ameninţe cu procesul pentru că ei n-au nicio răspundere asupra conţinutului emisiunilor mele.
A mai spus Zmău colegului de la Tele’M că am fost plătit să-l denigrez. Săracul miliţian fost nu poate concepe că m-am pus dezinteresat în alujba comunităţii botoşănene şi că tot ce fac nu o fac pentru şi pe bani. Dar dacă tot ştie cine m-a plătit, îl provoc public să spună cine este acel plătitor şi ce interes ar fi avut şi eu i l-am realizat.
Se apropie campania electorală iar ticăloşii de politicieni vor să mă sperie să nu spun botoşănenilor cine sunt ei cu adevărat şi ce urmăresc. Vor ca din nou prin fraudă morală să se cocoţe în funcţii publice. Îi avertizeze că eu nu renunţ la lupta în care m-am angajat, nu mă las intimidat şi nici cumpărat cum crede Zmău. Eu nu am preţ pentru cei ca el care în viaţă n-au făcut un pas fără a urmări un scop personal, un beneficiu material sau financiar.
Îi transmit ex-miliţianului Zmău un sfat cifrat din motive pe care el le ştie foarte bine de ce procedez aşa: Duşmanul lui nu sunt eu. Să-şi pună o oglindă la spate şi întorcându-se va descoperi cine-i este cel mai crunt duşman. Am zis!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ţărăneasca
Reţeta zilei: Dron de ciuperci
Horoscopul zilei de 4.04.2016
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 1.04.2016
Lumea lu' Rotundu: Coţuşca - Între români nu există graniţă
PNL vrea sa schimbe regimul incompatibilitatilor:
Alesii locali sa poata face parte din Consiliile de Administratie si din Adunarile Generale ale societatilor comerciale de interes local
Cetatean roman, dat in urmarire de SUA pentru falsificarea de legitimatii FBI si CIA
Patru inspectori ANAF sunt urmariti penal in dosarul lui Florian Walter
Achim Irimescu, despre declaratia privind transferul banilor: A fost o metafora
Gorghiu: Congresul PNL ar putea avea loc inclusiv dupa locale
Lidera PNL spune ca nu va sta cu bebelusul ce se va naste in mai acasa si ca va veni cu el la sediul partidului
Alina Gorghiu: Putem face alegeri in doua tururi daca CCR se pronunta cu cateva zile inainte de 5 iunie
Ministerul rus al apararii a luat foc, traficul din centrul Moscovei a fost deviat
Expertul in rachete al Statului Islamic, ucis de o drona americana
Botoşani: Ţâbuleac de la PNP. Un fel de Gâgă politic cu repetiţie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog