Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1054
De la 07 Ianuarie 2003
122886703

FMI a recunoscut "eşecurile notabile" ale propriilor estimări în Grecia

  • 6 June 2013, 23:00
Fondul Monetar International a recunoscut intr-un raport publicat miercuri ca primul plan de salvare a Greciei, din anul 2010, a inregistrat "esecuri notabile" din cauza estimarilor prea optimiste privind cresterea economica si a dezacordurilor cu partenerii europeni in interiorul troicii (UE-BCE-FMI), admitand totodata ca au fost relaxate criteriile pe care institutia financiara internationala le are in vedere de obicei la acordarea de imprumuturi, consemneaza AFP, citat de Agerpres.
"Au existat esecuri notabile. Increderea pietelor nu a fost inca restabilita, sistemul bancar a pierdut 30% din depozite si economia a inregistrat o recesiune mai puternica decat am prevazut, cu un somaj foarte ridicat", admite FMI in raportul in care evalueaza rezultatele ajutorului de 110 miliarde de euro acordat Greciei in schimbul unui program sever de austeritate.
Cand a fost acordat ajutorul, Fondul estima ca economia greaca va reintra pe crestere in anul 2012, dar in realitate continua sa fie in recesiune chiar si in anul 2013, pentru al saselea an consecutiv.
Si estimarile privind evolutia datoriei publice a Greciei au fost depasite de cele reale, aceasta urmand sa depaseasca 170% din PIB in anul in curs, se mai precizeaza in raport.
Totodata, FMI recunoaste ca in cazul Greciei a relaxat criteriile de acordare a ajutorului financiar si chiar functionarea troicii "a pus probleme la conceperea programului" pentru Grecia. Astfel, "Fondul a fost nevoit sa negocieze mai intai cu tarile din zone euro (...) si abia apoi cu autoritatile de la Atena", ceea ce a condus la o stare de "incertitudine" alimentata de ezitarile europene
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Surpriza TIR-istului
Nihil sine Deo
Ioan Rotundu
Votul din diaspora a fost îngropat de Comisia pentru revizuirea Constituţiei
Ungaria a ieşit din recesiune
A plecat de la un concert pentru că era filmat cu un smartphone
Gigi Becali îşi impune o tăcere totală şi nu mai vrea popularitate
Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal
Alune americane
Botoşani: Primarul de Săveni bate din nou Darabaniul
Ioan Rotundu
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 6.06.2013
Comunicat de pres㠖 Prof. Ion Ilie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog