Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23844
De la 07 Ianuarie 2003
122883911

Facturarea părților comune confirmată de instanțele de judecată

  • 28 November 2011, 23:00
Primele hotărâri defintive și irevocabile în cazul clienților care s-au debranșat de la rețea dar refuză să plătească facturile aferente părților comune, reconfirmă necesitatea respectării legislației din domeniu. Șapte astfel de sentințe au fost date de magistrații Judecătoriei Botoșani în tot atâtea dosare depuse pe rol de către Modern Calor. Sumele pentru care au fost inițiate procedurile juridice nu sunt mari. Cea mai consistentă este de 78 de lei și a fost acumulată de-a lungul a câteva luni. Proprietarii în cauză locuiesc în diverse zone unitare ale municipiului, în asociațiile de proprietari nr. 18, 59, 46 și 45.
Instanțele de judecată au ținut cont de prevederile legale, solicitând, în unele cazuri, și calculele care au stat la baza facturării părților comune din respectivele imbobile. După 5, 6 sau chiar 7 termene de judecată, magistrații s-au pronunțat pentru plata energiei termice din spațiile comune, de către proprietarii care au centrale proprii.
Alți trei clienți ai Modern Calor, care și-au montat centrale individuale și au considerat că normele privind părțile comune nu se mai aplică în situația lor, au dat în judecată operatorul de termoficare. Și în aceste cazuri instanțele judecătorești au fost de partea societății de termoficare, respingând dosarele deponenților.
În total, în acest an, societatea furnizoare de agent termic a emis 3.600 de de invitații la a datoriilor provenind atât din partea consumatorilor direcți, cât și a celor debranșați de la rețea. Mulți dintre debitori au găsit, alături de consilierii financiari ai societății, o soluție de rezolvare a impasului. Aceștia au ales calea concilierii și a eșalonării datoriilor către Modern Calor, astfel încât, la această dată, sunt 622 de acțiuni pe rol.
Reprezentanții Modern Calor sfătuiesc clienții societății, fie că sunt racordați la rețea, fie că locuiesc în imobile în care se furnizează încălzire și apă caldă, să nu amâne plata facturilor și să evite astfel penalitățile și alte costuri suplimentare, constând în cheltuieli de judecată și de executare silită, precum și în timp consumat pentru derularea acțiunilor judecătorești.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Serviciul de Probaţiune a aniversat zece ani
Bolnavii închipuiţi din Primăria Botoşani
ei vor rămâne fără loc de muncă
Dar cu Antonescu cum rămâne?
Ioan Rotundu
Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Încârtită cu jambon
Bancul zilei: Munca la stat
Ai putinţică răbdare, monşer Ţurcanu!
Ioan Rotundu
„Nici măcar nu e un angajat corupt, e un prost”
Botoşani: Deputatul trugaru cere despăgubiri în euro de la ANI
Asio daune morale
Tomograful Spitalului judeţean s-a strivcat din nou
Minivacanţă de Ziua Naţională a României
Burse şcolare pentru elevii de gimanziu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog