Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1560
De la 07 Ianuarie 2003
123190497
pnl

Familia unui evreu de origine romana, Marcel Adams, este posesoarea contului de peste 800 milioane dolari deschis la banca HSBC

  • 16 February 2015, 23:00
Fiul unui miliardar canadian de origine romana avea un cont la banca HSBC in valoare de 800 de milioane de dolari americani, scrie Radio Canada.
Familia Adams, una dintre cele mai bogate din Quebec, a deschis mai multe conturi la HSBC Geneva in 2004. Marcel Adams si fiul sau Sylvan au facut avere in sectorul imobiliar construind centre comerciale, printre care Galeries de la Capitale, in Quebec, si Quartier DIX30, Brossard.
Sylvan Adams spune insa ca a declarat aceste conturi la Fisc inca de la inceput.
"Am furnizat informatii catre Fiscul canadian si cel din Quebec si totul este legal. Nu exista niciun aspect aici care sa nu fie normal. Nu exista conturi ascunse".
Documentele interne ale HSBC, obtinute de presa si cunoscute ca SwissLeaks2, dateaza din 2006 si 2007 si arata ca Sylvan Adams detinea un cont colosal: peste 800 de milioane de dolari americani. Contul era constituit in numele Summit International Bank, o banca privata infiintata de familia Adams in Barbados, i9n 2006.
Site-ul bancii Summit mentioneaza ca a fost creata "pentru a gestiona averea unei familii canadiene", fara a o nominaliza.
Potrivit Academiei israeliene de stiinta si studii umaniste, Meir Abramovici s-a nascut in Piatra Neamt in 1920 si a fugit dintr-un lagar de munca fortata in 1944. Dupa ce a fugit din Romania si-a schimbat numele in Adams. A luptat in razboiul israelian de independenta si si-a facut averea in Montreal.
O ancheta internationala care a dezvaluit dedesubturile unui vast sistem de evaziune fiscala acceptat, ba chiar incurajat de institutia financiara britanica HSBC, al doilea grup bancar ca marime din lume, prin intermediul filialei sale elvetiene HSBC Private Bank, a aratat ca circa 220 de clienti ai HSBC Elvetia, cu conturi totale de 1,3 miliarde dolari, au legatura cu Romania, iar 11 au cetatenie sau pasaport romanesc.
Suma maxima dintr-un cont al unui client cu legaturi in Romania a fost, in perioada analizata, de 829,1 milioane de dolari, se arata in raport.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avantajul chirurgilor
Reţeta zilei: Supă de carne
Horoscopul zilei
Elena Udrea pe Facebook: Noua cerere DNA pentru arestarea preventiva este un exces
PNL cere comisii parlamentare de ancheta pentru autostrada Brasov-Comarnic si Fondul de rezerva al guvernului
Vrem sa ne lamurim daca e vorba de prostie sau hotie
Cum va fi vremea pana pe 1 martie
Un parlamentar nu poate intra in catuse in comisie sau plen
O asociatie anunta ca sesizeaza Curtea de Conturi pentru ca profesorii de Religie ar fi platiti ilegal din banii statului
Catalin Tolontan: In 2009, trei televiziuni i-au vindut stiri Monicai Iacob Ridzi
Victor Ponta: PNL vrea ancheta parlamentara contra Guvernului din 2013, cand era la guvernare
Caragiale e depasit total!
Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare
Sindicat: In Barajul Portile de Fier al Hidroelectrica s-au produs fisuri ce pun in pericol unitatea
Exista pericol de accidentare a persoanelor aflate in zona
Ministrul Educatiei, urmarit de trecut
Curtea de Conturi a descoperit nereguli la Agronomie, pe cand Sorin Cimpeanu era rector - terenuri inregistrate cu valoarea de 1 leu
Botoşani/Suliţa: Tupeul primarului Costinel Ciubotaru
Ioan Rotundu
Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog