Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15180
De la 07 Ianuarie 2003
122875247

Fata lui Vasile Muraru, medaliată cu aur

  • 24 July 2007, 23:00
Vasile Muraru este un tată extrem de fericit: fiica lui a obţinut medalia de aur la olimpiada internaţională de chimie de la Iacuţia – Rusia, la care au participat peste 70 de tineri din lumea întreagă.
Maria Sînziana Muraru, fiica celebrului comunist Felix din sitcomul “La bloc”, este în clasa a XI-a la Liceul Tudor Vianu şi este pasionată de chimie încă din clasa a VII-a. “Contează foarte mult cine îţi predă o materie la început. Eu am avut un profesor foarte sever în primii ani cînd am început să studiez chimia şi cred că din cauza asta nu m-a atras niciodată această materie”, e de părere Vasile Muraru. “Aproape că nu pot să spun ce medie am avut la chimie în primul semestru de liceu. Dacă adun, pot să spun că am avut nouă! Adică 3,66“, se amuză acesta. “Iar atunci cînd am ştiut de 10, doamna profesoară n-a vrut să-mi treacă nota în catalog. Mi-a spus: Ce, înveţi şi tu o dată şi vrei să-ţi pun notă?”, rîde Vasile Muraru. “Le-am invitat la un moment dat pe doamnele profesoare de chimie şi biologie la un spectacol de-al meu şi aşa şi-au dat seama că eu de fapt o să dau la teatru şi m-au lăsat mai moale. De’ eram într-o clasă de chimie-biologie şi toţi ceilalţi colegi ai mei dădeau la medicină”. Pasiunea fetei lui Vasile Muraru pentru chimie a început într-o perioadă în care a lipsit de la cursurile de chimie ca să meargă alături de corul şcolii la cîteva concursuri de canto. “Se ducea să recupereze orele pierdute şi cînd a văzut doamna profesoară cît de pregătită e şi ce repede îi merge mintea, a trimis-o direct la olimpiadă”, spune Vasile Muraru, care i-a făcut fiicei sale cadou un Ipod de ultimă generaţie drept recompensă pentru performanţa obţinută.
|n clasa a VII-a, Maria Sînziana Muraru a fost printre primii olimpici pe Bucureşti la chimie, iar într-a IX-a, a luat locul al II-lea pe ţară la aceeaşi olimpiadă. Totuşi, ea a ales pentru totdeauna chimia în momentul în care s-a calificat la două olimpiade care se ţineau în acelaşi timp. “Chimia e mai obiectivă decît romana ne-a sfătuit cineva şi atunci a preferat să meargă la olimpiada de chimie”, povesteşte comunistul Felix din sitcomul “La bloc”. Maria nu s-a hotărît încă la ce facultate va da, însă Vasile Muraru are deplină încredere în alegerea pe care o va face fiica sa. “Nu ştiu la ce facultate va da, e alegerea ei, nu vreau să o influenţez, am deplină încredere în ea. Mai ales că mi-a spus că nu va alege să plece vreodată definitiv din ţară”, mărturiseşte mîndrul tătic. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bebeluşa Oana recomandă dieta cu pufuleţi
Anunţ - concurs
Refugiul stricat strigă să fie reparat
Usturoi de UE cu iz de Copălău
Grădiniţă, educatoare şi grupe noi în Lupăria
Recomandările grecilor au ajuns şi la Primăria Flămânzi
Programul TELE’M Botoşani, miercuri, 25 iulie
Comentariu la comentarii (CLII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Greu examen!
Comunicat de presă
Egner se năpusteşte asupra lui Diaconu
Accidentată pe trecerea de pietoni
Un copil a murit de bronhopneumonie
Nouă victimă a râului Siret
Incendiu la Călăraşi
Deşi cu tematică fierbinte, controalele ITM au fost răcoroase
Ibăneştenii se pregătesc de sărbătoare
Mersul pe bicicletă a condus-o la spital
Manolache vrea să implice tinerii în acţiuni de voluntariat
Lobby pentru tânăra Ana Maria Bucşă
Conţac speră într-o rectificare bugetară
Controale dure în primele şase luni efectuate de AJOFM
Unii vând, alţii cumpără
Nici usturoi n-au mâncat, nici gura a comision nu le miroase
Tare-n clanţă, ca Ţurcanu!
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog