Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18087
De la 07 Ianuarie 2003
122878154

Femeia din Iran condamnată la moarte prin lapidare va primi si 99 de lovituri de bici

  • 5 September 2010, 23:00
O femeie din Iran, condamnata deja la moarte prin lapidare, va primi si 99 de lovituri de bici din cauza unei confuzii de identitate, transmite CNN, citand o organizatie pentru apararea drepturilor omului. Autoritatile de la Teheran au impus aceasta sentinta dupa ce au vazut in publicatia "The Times of London" din 28 august o fotografie a unei femei fara batic, a anuntat Comitetul international impotriva lapidarii (ICAS). Ziarul britanic si-a cerut scuze pentru faptul ca a comis o eroare, sustinand din greseala ca in poza este Sakineh Mohammadi Ashtiani, condamnata la moarte.
"The Times" a scris ca poza publicata o infatiseaza de fapt pe Susan Hejrat, o activista politica ce locuieste in Suedia. Ziarul sustine insa ca a primit fotografia de la unul dintre fostii avocati ai lui Ashtiani, Mohammed Mostafaei. Acesta a declarat pentru CNN ca in imagine este fosta sa clienta. Avocatul a afirmat ca, in urma cu trei luni, a primt doua fotografii de la fiul femii condamnate la moarte, Sajjad, care i-a spus ca sunt imagini ale mamei sale.
Legea iraniana prevede ca toate femeile, indiferent de religie, sa poarte vesminte care le acopera parul si corpul.
Sajjad Ghaderzadeh a trimis o scrisoare deschisa in care afirma ca un alt avocat a trimis ziarului o fotografie autentica a mamei sale, insa imaginea n-a aparut in articolul din "The Times". Ghaderzadeh a precizat ca "nu stie cum a fost obtinuta fotografia publicata de The Times si nici cine e in imagine". Tanarul a spus ca mama sa a fost dusa in fata judecatorului si condamnata la "99 de lovituri de bici sub acuzatia falsa de raspandire a coruptiei si indecentei, deoarece a distribuit o imagine a unei femei fara hijab".
CNN scrie ca nu a reusit sa contacteze Ministerul iranian de externe. Comitetul international impotriva lapidarii a declarat ca Mostafaei va trebui sa explice de ce a difuzat o imagine falsa a femeii, condamnand in acelasi timp "aceasta sentinta barbara impusa de Republica islamica impotriva lui Sakineh". ICAS a cerut "renuntarea imediata" la pedeapsa.
Ashtiani, condamnata la moarte prin lapidare
Sakineh Mohammadi Ashtiani, in varsta de 43 de ani, a fost condamnata la moarte si isi asteapta executarea sentintei in Tabriz dupa ce "a marturisit" ca a comis adulter si ca a fost implicata intr-o crima. Avocatul femeii a declarat ca procesul la care a fost supusa Ashtiani a fost unul injust, iar condamnarea falsa. Numeroase guverne din intreaga lume si organizatii pentru apararea drepturilor omului au condamnat sentinta impusa de judecatorii iranieni.
Potrivit legii islamice in vigoare in Iran, adulterul se pedepseste prin lapidare. Condamnatul este ingropat pana la mijloc, daca este vorba despre un barbat, si pana la gat, in cazul femeilor, si are dreptul la viata daca supravietuieste lapidarii.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, luni, 6 septembrie
Invitaţie la expoziţie
Ce caută Cozmin Guşă la Publica TV?
Bancul zilei: Economia românească
O poveste cu una dintre cele mai mari bănci din Afganistan
care trage să moară
Statul ne jumuleşte zicându-ne că ne protejează
FMI: Economia mondială se redresează într-un ritm moderat
Miniştrii de Finanţe din UE discută azi despre penalizarea ţărilor care încalcă regulile bugetare
Băncile trebuie să plătească pentru criza datoriilor din Grecia
Legea Educaţiei e blocată de cei care au interese
El Pais: România nu oferă multe şanse cetăţenilor ei
Alegatori moldoveni vor să-şi aleagă preşedintele ca şi în România
Ne vor în stradă? Să ieşim!
Ioan Rotundu
Au venit banii pentru sinistraţi. Începe părăduirea lor
Şefii PSD Botoşani bravează cu demisia din viitor
Poliţia arestează, Parchetul eliberează
Fosta directoare a DJDP este urmărită penal
Cadrele medicale speră la salarii mai mari
Huţuleac îi învaţă pe directorii de spitale cum să-şi facă bugetul
Liceele cu rezultate slabe la Bac vor fi atent monitorizate
Pedepse mai mari pentru pacienţii violenţi cu medicii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog