Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10324
De la 07 Ianuarie 2003
122870391

Femeile social-democrate au stat la taifas în Palatul Parlamentului

  • 20 January 2013, 23:00
Femeile social democratice botoşănene au participat sâmbătă la Palatul Parlamentului, la Comitetul Executiv Naţional al Femeilor Social Democrate. Pe lângă analiza rezultatului alegerilor parlamentare din decembrie 2012 - un rezultat foarte bun de altfel pentru OFSD, având în vedere că 25 din cele 27 de candidate la funcţia de deputat şi senator au fost alese, PSD având în acest moment numărul cel mai mare de femei parlamentar – s-au dezbătut teme de interes major.
„În urma discuţiilor s-a desprins foarte clar faptul că agenda Organizaţiei Femeilor Social Democrate este şi va fi întotdeauna agenda tuturor femeilor, în aşa fel încât să putem rezolva inegalităţile din societate şi să venim în întâmpinarea nevoilor pe care le au femeile”, a spus senatorul Doina Federovici.
În actualul legislativ se impune acordarea unei atenţii deosebite Legii privind asistenţa maternală, dar şi celei referitoare la violenţa domestică.
„Aceste legi sunt obiectivele noastre, iar în momentul în care vom definitiva propunerile şi vom argumenta ceea ce vrem să îmbunătăţim, toate acestea vor fi comunicate. În opinia noastră, este foarte importantă nu numai partea de legiferare, ci şi cea de implementare a legislaţiei”, a completat senatorul botoşănean.
Tot în cadrul CE al OFSD a fost ridicată şi problema politicii de gen care să se regăsească şi în Statutul Parlamentarilor. Acest principiu trebuie implementat în mod real şi nu numai prin declaraţii publice.
Efectiv şi pragmatic, din punct de vedere guvernamental, femeile sociale democratice vor susţine toate acţiunile care vor reduce diferenţa şi inegalitatea de salarii între femei şi bărbaţi la locul de muncă, precum şi inechităţile sociale în ceea ce priveşte condiţia femeii în România.
În februarie, OFSD va supune dezbaterii tema „Sănătatea copilului o prioritate”, scopul fiind aprobarea propunerii pentru proiectul de lege privind acordarea unei zile libere, o dată la 3 luni, pentru ca unul din părinţi să se ocupe exclusiv de sănătatea copilului sau copiilor pe care îi are în îngrijire. Şi aceasta pentru că de foarte multe ori copiii ajung la medic sau la spital cu probleme foarte grave şi se constată că au chiar boli cronice, iar dacă ar fi fost la un control medical mai amănunţit, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva.
Acest control ar presupune analize medicale, radiografii, inclusiv o discuţie cu un medic psiholog dacă situaţia o impune. La dezbaterea lucrărilor a fost invitat şi prezent şi secretarul general adjunct al PSD, Andrei Dolineaschi. Alături de senatorul Doina Federovici au mai participat deputatul Tamara Ciofu şi Doina Dreţcanu. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Interpretare
Gastronomie: Cârnaţi de pui sau curcan aromaţi
Mexic: Două oraşe au rămas fără poliţişti locali
Dinamica economiei - invitat ex-senatorul Viorel Alexandru
De-a hoţii şi vardiştii... la Buhăceni
Ioan Rotundu
Demolatorul
Ioan Rotundu
“Biruri noi !” guvernul strigă,
Iar ţăranul: “Mămăligă !”…
Ioan Rotundu
Eminescu omagiat şi la Albeşti
Spitalul Judeţean caută bani pentru plata utilităţilor
Jurista Constantinică s-a compromis pentru suma de 600 lei
intre timp ea a ajuns juristă la Consiliul judeţean
Directorul de la Nova Apaserv este convins că botoşănenii îi apreciază ideile
În loc de tichete de călătorie gratuită, pensionarii primesc explicaţii
Băieţel de şapte ani hăcuit de câini la Gorbăneşti
stăpânul câinilor s-a ales cu dosar penal
La 85 de ani, cu arsuri grave, dusă cu elicopterul la Capitală
Îşi vor petrece tinereţile în închisoare, pentru crimă
Iavorenciuc cere aleşilor municipali să facă ordine prin CA-uri
Criminală fără voie
Ţurcanu şi deputatul condamnat Gireadă fac zootehnie prin judeţ
Conţacii cer ridicarea sechestrului asiguratoriu aplicat averii personale
Grigore bătăuşul, era beat criţă la volan
Răzvan Rotaru îşi face încălzirea pentru Mediu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog