Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5688
De la 07 Ianuarie 2003
122891337

Fermierii pot accesa fonduri nerambursabile pentru agricultură

  • 4 March 2008, 23:00
Începând din această lună Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) primeşte proiecte pentru investiţii pentru dezvoltarea agriculturii şi a mediului rural.
Cei care doresc să beneficieze de fonduri nerambursabile pot accesa trei măsuri de finanţare care se adresează agriculturii, Măsura 121 ce vizeaz㠄Modernizarea exploataţiilor agricole”, procesării agroindustriale şi silvice, Măsura 123 cu privire la „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice”, dar şi modernizării satului românesc, Măsura 322 intitulat㠄Renovarea şi dezvoltarea satelor”.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului relaţii mass-media din cadrul APDRP, finanţarea cu bani europeni a investiţiilor se face în urma depunerii unei cereri de finanţare împreună cu documentaţia aferentă respectivei investiţii. Astfel, potenţialul beneficiar al finanţării nerambursabile va depune aceste documente la Oficiul Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, de care aparţine amplasamentul proiectului. Pentru modernizarea exploataţiilor agricole, respectiv Măsura 121, sunt alocaţi pentru luna martie a acestui an peste 57 de milioane de euro, fonduri care vor putea finanţa ferme vegetale şi de creştere a animalelor. Procentul de cofinanţare variază între 50 şi 75%, un beneficiar putând primi finanţare nerambursabilă, după caz, de până la 2 milioane de euro.
Tot până la 2 milioane de euro nerambursabili, pot primi şi beneficiarii proiectelor de investiţii în industria prelucrării cărnii, laptelui, cerealelor, legumelor şi fructelor sau vinului. Procentul de cofinanţare este în general de 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar fondurile alocate pentru acest domeniu în luna martie sunt alocate aproximativ 33 de milioane de euro. Nu în ultimul rând, o măsură aşteptată cu mult interes este cea referitoare la modernizarea satului românesc.
Prin aceasta se va finanţa infrastructura rurală, dar şi proiecte integrate, de anvergură, privind reabilitarea clădirilor de patrimoniu, centrului civic al comunei, înfiinţarea de servicii pentru populaţia rurală. Fondurile alocate acestei măsuri in luna martie depăşesc 103 milioane de euro, procentul de finanţare ajungând la 100% pentru proiectele de utilitate publică negeneratoare de profit. Beneficiarii acestei măsuri sunt în primul rând autorităţile locale, dar şi organizaţii neguvernamentale, instituţii de cult, chiar şi persoane fizice. Pentru toate aceste trei măsuri, APDRP aşteaptă proiecte, lunar, până în august, urmând ca în funcţie de fondurile disponibile să mai fie lansată încă o licitaţie de proiecte până la sfârşitul acestui an. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viol de proprietate rămas în aşteptare
Drama unei familii de la periferia oraşului Flămânzi
Vinde apartamentul acceptând un avans modest
Comentariul comentariilor (LXVI)
(Ioan Rotundu)
Vor derula activităţi comune cu cei din Italia, Turcia şi Portugalia
Primarii se plâng că nu au specialişti pe domeniu de urbanism
Copiii cu nevoi speciale nu au bani să meargă la Filarmonică
Furtună se laudă, electoratul va decide
Lucrătorii de la Edilitare vor avea de transpirat, nu glumă
Salbă de posturi vacante la Primăria Botoşani
LSI va participa la un miting în capitala Sloveniei
„Şcoala mea protejează mediul!” la a II-a ediţie
Profesorii evaluatori vor participa la cursuri de formare
Taxă pe examenul de bacalaureat
Concurs pe teme religioase pentru nevăzători
Lecţii pentru actori
Număr dublu de contravenţii aplicate de agenţii comunitari
Interpelare adresată de senatorul Ţâbuleac ministerului Ludovic Orban
Aylin Cadîr crede că e lesbiană
Guvernul Tăriceanu încalcă, încă o dată, legea
Horoscop
Olteanul cel viclean şi avocatul păcălit
Ofertă pentru C.O. în străinătate
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 5 martie
Să nu ne îmbătăm cu apă rece
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog