Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5680
De la 07 Ianuarie 2003
122891329

Flămânzi: Grave probleme în implementarea unui proiectul de mediu

  • din 1800 metri liniari de gard viu, jumătate a fost cârpit
  • toaletele ecologice în loc să stea în parc, sunt depozitate la Baza Sportivă.
  • 16 February 2014, 23:00
Consilierul Constantin Pitorac, fostul primar al oraşului Flămânzi, este total nemulţumit de modul în care a fost implementat proiectul de mediu pe care, cu mari eforturi, l-a adus în localitate şi de care noi am mai scris. Reamintim cititorilor că, prin acest proiect, urma să se amenajeze în centrul oraşului Flămânzi o adevărată reţea ecologică, cuprinzând, printre altele, 9.000 metri pătraţi de gazon, 1.800 de metri liniari de gard viu, circa 5.000 mii de flori şi câteva sute de pomuleţi.
Conform consilierului, cei 1.800 de metri liniari de gard viu nu s-au executat decât parţial, mai puţin de jumătate din cât era prevăzut în proiect. „În urmă cu câţiva ani, dar şi în timpul mandatului meu, am realizat cu bani de la firma C&E o parte din gardul viu existent şi azi în cartierul de blocuri.
Normal era să se scoată ce am pus eu şi să se înlocuiască cu gardul viu prevăzut de standardele din proiect. Numai că cei care au executat lucrarea au făcut, împreună cu primăria, completări la vechiul gard, pe ici pe colo, dar cu alt tip de arboret, pe care apoi l-au decontat ca şi cum l-ar fi executat ei, ca nou. Şi-au bătut efectiv joc de această componentă a proiectului”, susţine fostul primar Pitorac. Consilierul afirmă că, prin acelaşi proiect, erau prevăzute şi mai multe toalete ecologice, pentru bărbaţi, pentru femei şi pentru persoane cu handicap, toalete care, deşi proiectul a fost finalizat, nu se văd în prezent pe nicăieri.
Deşi lucrurile par să fie evidente, Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, nu recunoaşte sub nici o formă că, în ceea ce priveşte lungimea gardului viu, ar exista vreo neregulă şi că de fapt, în zona din spatele blocurilor, acesta ar fi fost „cârpit”. Mai mult, primul edil al oraşului susţine că a mai fost interpelat pe această temă în Consiliul Local Flămânzi şi că „punctul meu de vedere l-am dat oficial grupului de consilieri PDL care mi-au cerut acest lucru.
Pe lângă asta, mai există şi un proces verbal de recepţie a lucrării, semnat de o întreagă comisie, care confirmă tocmai metrajul gardului viu”. Referitor la toaletele ecologice, profesorul Oloeriu a cam dat-o la întors. Iniţial a susţinut că „acestea sunt lângă casa de cultură, pentru că le-am schimbat amplasamentul prevăzut în proiect”. Când i-am replicat că în pofida „amplasamentului schimbat”, tot nu se văd nicăieri, a recunoscut că „toaletele se află momentan în baza sportivă şi sunt aduse în parcul din centrul oraşului doar când au loc „Zilele Oraşului” sau alte activităţi culturale”. De menţionat că baza sportivă, reabilitată printr-un alt proiect întocmit de fostul primar Pitorac, nu are nevoie de grupuri sanitare, deoarece este prevăzută cu WC-uri, spălătoare şi camere pentru sportivi recent construite.
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: …s-a făcut deputat
Horoscopul zilei
Dinamica economiei: Legumicultorul Volentiru
Lumea lu' Rotundu: Podul buclucaş
Ucraina condusa de Viktor Ianukovici şi-a pierdut independenţa faţă de Rusia
Studiu: Ciuma neagră a modificat genomul uman
Mircea Geoană: Cota diferenţiată nu aduce pierderi de miliarde economiei, ci câştiguri oamenilor ce susţin economia
Presa-n gura lu' Rotundu: Emidiunea din 14.02.2014
O delegaţie PDL din care fac parte Blaga, Macovei, Flutur efectuează o vizită în Germania pentru discuţii cu CDU
Incendiu cu victima la Săveni
Flămânzi: Minciunile primarului Oloeriu ies la iveală ca urzicile primăvara
Minciuna stă cu Portariuc la masă dar şi cu deputatul Dolineaschi
Precum Ponta, Portariuc minte dar uită repede minciunile spuse
Portariuc bravează cu fapte răsuflate
CCR a făcut praf Constituţia Antonescu - Ponta
26 de articole şi alineate - neconstţtionale
Anecdota neamţului Klauss
Ioan Rotundu
Botoşani: Unde a dat greş strategia medicului Eugen Prăjinaru
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 16.02.2014
Fiola toxica. Unul dintre înalţii demnitari ai Sănătăţii minte - cine?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog