Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14521
De la 07 Ianuarie 2003
122874588

Flămânzi: Liceenii „lemnari” au dat-o la pace cu puştii de la grădiniţă

  • 8 April 2014, 23:00
„Săptămâna altfel”, în care atât copii cât şi cadrele didactice sunt implicaţi, în general, în activităţi extraşcolare, a reprezentat un bun prilej pentru a vedea ce se mai întâmplă prin învăţământul din Flămânzi. Ne-am oprit şi de această dată la cele două „şcoli etalon” ale localităţii, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” şi Şcoala „Ion Bojoi”, de unde, în ultima perioadă am avut mai multe sesizări privind desfăşurarea defectuoasă a procesului de învăţământ.
Aşa cum cititorii îşi reamintesc probabil, cu două săptămâni în urmă am realizat materialul legat de o sesizare neobişnuită venită de la Şcoala din Tamba: Copiii de grădiniţă erau terorizaţi de elevii de liceu. Atrăgeam atenţia în articol asupra comportamentului inadecvat al elevilor din clasele IX-XI, pregătiţi în domeniul prelucrării lemnului, faţă de prichindeii şi educatoarea de la grădiniţa care funcţionează în acelaşi corp de clădire, strigătele, vorbele urâte, îmbrâncelile şi deranjatul orelor fiind aici, după cum menţionam, la ordinea zilei.
Publicat în presa locală şi pe mai multe site-uri de socializare, articolul a avut un ecou deosebit, mai mulţi corespondenţi confirmând lucrurile întâmplate acolo şi amendând conducerea liceului pentru lipsa de iniţiativă în gestionarea cazului. Informată asupra aspectului, profesoara Maria Dariciuc, directoarea Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, a promis că va întreprinde o anchetă şcolară pentru a vedea ce se întâmplă la şcoala din Tamba în timpul cursurilor de dimineaţă. Fapt care, după cum am aflat chiar ieri, s-a şi întâmplat.
Deşi, în ultimii ani, la liceul din Flămânzi, „nu se confirmase” nici unul dintre cazurile de încălcare a regulamentelor şcolare semnalate de presă directoarei Dariciuc, de data aceasta ancheta şcolară a avut loc, ba chiar s-au luat şi primele măsuri. Directoarea s-a întâlnit personal cu elevii de acolo, a discutat cu ei despre aspectele sesizate şi a luat declaraţii de la cei menţionaţi de educatoare ca fiind indisciplinaţi.
„Mai mult chiar, am convocat o şedinţă cu părinţii, pentru a discuta situaţia creată. Din păcate, dintre cei 12 părinţi de faţă, nu a fost prezent nici unul din partea elevilor menţionaţi ca indisciplinaţii. Din acest motiv am decis să încerc să îi contactez pe alte căi, lucru pe care îl voi face şi în continuare. Rezultatele s-au văzut imediat, pentru că, săptămâna trecută, am discutat din nou cu educatoarea, aceasta spunându-mi că în prezent elevii au o atitudine corespunzătoare şi că nu au mai fost semnalate incidente”, a afirmat profesoara Maria Dariciuc, directoarea Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”.
Desigur, mai rămân de clarificat şi alte aspecte sesizate de părinţii şi elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”. Unele sunt legate de bătăile dintre elevi, altele legate de consumul de alcool din şcoală, la ultimele participând, se pare, chiar şi unii dintre profesori. Ar mai fi şi problema Sălii de Sport, pentru închirierea căreia, deşi se percep 50 de lei pe oră, nu se eliberează întotdeauna chitanţă, conform altor sesizări, dar şi alte aspecte asupra cărora ne vom opri mai detaliat după vacanţa şcolară de Paşti.
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Coasta lui Adam
Reţeta zilei: Ostropel de pui
Şeful NATO cere Rusiei să se retragă de la graniţa Ucrainei
Viaţa pe deficit. Veniturile băneşti lunare/gospodărie: 2.186 de lei. Cheltuielile: 2.394 lei
deficitul e acoperit de prestaţii sociale, venituri din agricultură sau vânzări de bunuri din gospodarie
Un ministru suedez este "furios" pe România, în problema fondurilor europene pentru romi
Extinderea returnării parţiale a accizei, dificilă
CE trebuie convinsă că are sens economic
Cine este şeful Cancelariei Prim-ministrului, Vlad Stoica, "şeful cel mare"
indicat de preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu
Traian Băsescu, la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor
această instituţie va deveni o instituţie de elită când va scîpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura
Primele imagini cu masterplanul pentru transporturi
ce autostrăzi vrea să facă Guvernul Ponta pana în 2022
Alune americane
Cum aranja afacerile, angajările, dedicaţiile la TV şi postările pe Facebook în judeţul Mehedinţi baronul de PSD Adrian Duicu
Cine conduce azi România. Mai poate fi premier Victor Ponta?
Primarul din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită
Marian Oprişan face apel la Ministerul Public ca aleşii să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor
Botoşani/ Flămânzi: Certificat medical de „abureală” pentru profesorul de istorie
„Şcoala altfel” la Albeşti
Statul de drept şi borfaşii lui Ponta
Ioan Rotundu
Radu Mazăre, reţinut de DNA pentru luare de mită
DNA: Morgenstern Avraham i-a dat mită primarului Constanţei 175 de mii de euro
Constanţa: Marş de protest faţă de reţinerea primarului Radu Mazăre
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog