Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3830
De la 07 Ianuarie 2003
123292197
pnl

Flutur a fost convocat la Colegiul Electoral al BOR

  • 21 August 2007, 23:00
În calitatea sa de membru al Adunării Naţionale Bisericeşti, primarul Cătălin Flutur a fost convocat, pentru ziua de 12 septembrie a.c., să participe prin votul său la alegerea viitorului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Votul va avea lor în ziua de 12 septembrie, ora 17.00 şi va fi exprimat în cadrul Colegiului Electoral.
Să detaliem un pic modul în care se va desfăşura acest important eveniment pentru Biserica Ortodoxă. În anul 2004, Cătălin Flutur, la propunerea protopopului de Botoşani, Lucian Leonte, a fost ales membru în Adunarea Naţională Bisericească. Adunarea cuprinde un număr de 130 de membri: 72 de ierarhi bisericeşti şi 58 de mireni. În numărul celor 72 de ierarhi sunt cuprinşi membrii Sfântului Sinod şi câte un reprezentant bisericesc al fiecărei eparhii. Cei 58 de mireni provin, câte doi, de la fiecare eparhie.
Pentru că pe seama alegerii viitorului patriarh s-au creat fel de fel de scenarii, de la interese bisericeşti la cele politice şi masonice, în afara normelor bisericeşti stabilite, locotenentul Daniel, cel care ţine locul de patriarh până la alegeri, cu acceptul Sfântului Sinod, a completat Adunarea Naţională Bisericească cu un număr de alţi 40 de membri. Aceşti noi membri provin din rândul directorilor de seminarii, profesori de la institutele de teologie şi alte ranguri bisericeşti. Cei 130 de membri ai Adunării Naţionale Bisericeşti şi cu aceşti noi 40 de membri vor forma Colegiul Electoral, care va decide prin vot numele viitorului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
Prin adăugarea numărului de 40 de clerici în Colegiul Electoral, alături celor 72 din Adunarea Naţională Bisericească, Biserica dispune de 112 voturi din cele 170. Această majoritate confortabilă va permite clericilor să decidă cine va fi viitorul patriarh, fără a li se putea reproşa că au fost manipulaţi politic sau masonic prin votul mirenilor.
În ce privesc speculaţiile create pe seama faptului că noul patriarh va fi ales sub control masonic, informaţiile apărute până acum în presa naţională sunt ridicole. Totul porneşte de la declaraţia democratului fost ministru Sorin Frunzăverde. Acesta a recunoscut public apartenenţa sa la Masonerie, iar ca membru în Adunarea Naţională Bisericească a lăsat să se înţeleagă că ar deţine o poziţie cheie şi de ordin politic, reprezentând interesele preşedintelui Băsescu. În primul rând că un mason adevărat n-ar fi făcut o astfel de declaraţie, pentru că masonii nu se laudă în public cu puterea lor, care nu-i decât de ordin moral. Faptul că un mason deţine în viaţa profană o funcţie publică ce-i conferă anumite puteri, în templul din care face parte nu se va discuta niciodată despre poziţia sa socială din viaţa profană. În templu masonii construiesc spiritual şi nu se ocupă de activitatea mizerabilă din viaţa profană.
În nici o lojă masonică lucrările în templu nu încep până ce un frate preot nu spune o rugăciune. Dacă nu există un frate preot, rugăciunea va fi rostită de un alt frate. Dar va fi o rugăciune creştin-ortodoxă. De asemenea, lucrările în templu nu încep până ce Oratorul nu coboară de la Orient şi dă citire la altar a primelor cinci versete din Evanghelia după Ioan. Iar citirea se face dintr-o Biblie ortodoxă sfinţită.
Iată dovezi incontestabile că nu Masoneria caută să controleze Biserica, ci Biserica stăpâneşte Masoneria, spiritual vorbind, prin preoţii masoni şi prin includerea de către masoni în lucrările lor a elementelor de credinţă. Zorii Masoneriei îi descoperim în istoria antică, în mod special în ritualurile regilor şi apoi a faraonilor egipteni. Religia fondată de Moise, creştinismul, a apărut cu cel puţin o mie de ani mai târziu. Aceasta-i realitatea. O realitate care ne arată că nu Masoneria este interesată de puterea Bisericii, ci invers.
Frunzăverde n-a dorit decât să dea impresia că el este buricul Masoneriei şi al preşedintelui Băseascu. În Colegiul Electoral ce va alege noul patriarh votul său este unul din cele 170. Ce poate face cu el? În ce priveşte ieşirea publică ca mason, n-aş vrea să fiu în pielea sa. Cu marele maestru Ovidiu Chirovici nu-i de glumit! (Ioan Rotundu)

Foto: Mitropolitul Daniel, posibil patriarh al BOR, alături de prefectul de Botoşani Cristian Roman


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Corina Caragea a fost acasă la Ronaldinho
Preţul local de referinţă al gigacaloriei rămâne îngheţat
Taxele şi impozitele nu se măresc în 2008
Rectificare bugetară gen surpriză
Consilierii pot bloca sau aproba, prin votul lor, dezvoltarea Botoşanilor
Deputatul Drăguş, sensibil la problemele financiare ale actorilor
Botoşănenii preferă transportul feroviar
Artiştii din Briceni vor fi prezenţi la Botoşani
Actorii botoşăneni s-au franţuzit la Avignon
ASP şi-a stabilit program de audienţe
O ciudată iertăciune adusă greşelilor comise de 123 de medici
Peste 32.000 de crescători de animale au primit sprijin financiar
Tezele susţinute de cei care au ratat prima sesiune
Deşi nu ştiu să scrie şi să citească, ţiganii vor munci intelectuale
Grenadă găsită în grinda casei
Bătut în faţa casei
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 22 august
Eutanasia soţului
Horoscop
Vi se operă posibilitatea unei cariere de succes
Anunţ important
Concurs cu premii
Un nu hotărât misticismului în şcoală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog