Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18446
De la 07 Ianuarie 2003
122878513

Foamea de bani a USL naşte idioţenii

  • 4 July 2014, 23:00
Guvernul Ponta pregăteşte, prin Ministerul Afacerilor Interne, o Ordonanţă de urgenţă prin care să completeze Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Ordonanţa are menirea de a forţa încasarea amenzilor aplicate de Poliţia Rutieră şi de a determina posesorii de autoturisme înregistrate în străinătate să le înmatriculeze în ţară, bineînţeles plătind taxele stabilite.
Dacă Ordonanţa va fi adoptată în forma în care a fost postată pe site-ul MAI, atunci şoferii care au fost amendaţi şi nu au plătit amenda vor avea permisul de conducere suspendat până ce va face dovada achitării. Cum prin evidenţele Poliţiei este un haos de nedescris, există toate condiţiile ca mii de şoferi să-şi piardă dreptul de a conduce pentru că vor apărea prin evidenţele Poliţiei cu amenzi neplătite.
Prin această reglementare se deschide o cutie a Pandorei în urma căreia poliţiştii rutieri devin stăpâni peste tot ce mişcă pe drumurile României şi peste toată suflarea aflată la volan. Sunt destul de frecvente cazurile când cei amendaţi nu primesc la domiciliu procesul verbal şi deci nu numai că n-au putut contesta amenda dar nici nu ştiu că o au de plată.
Apoi, odată amenda plătită va trebui să faci dovada la Poliţie că ai achitat suma, depunând chitanţa. Dacă chitanţa ta se pierde, sau din rea voinţă poliţistul o face pierdută, poţi fi oprit din trafic să ţi se ridice permisul de conducere. Eşti la cheremul poliţistului. Doar şpaga te mai poate scoate din încurcătură, ceea ce se va şi întâmpla.
De ani şi ani de ziler nici un Guvern nu a considerat încasarea amenzilor o problemă naţională. Iată că Guvernul Ponta o consideră de importanţă naţională şi va goli buzunarele multora dintre noi.
Există o procedură legislativă de urmărire şi încasare a amenzilor, există funcţionari publici care au menirea de a încasa amenzile chiar şi pe cale silită, procedură care, brusc, sub Guvernul Ponta nu mai este bună. În schimb, va fi bun supliciul public la care vor fi supuşi cei amendaţi. O altă prevedere aberantă care se propune a se legifera este interzicerea de a se urca la volan o altă persoană decât cea pe numele căruia este înmatriculată maşina. Ai nevastă, ai ginere sau noră, ai un cumnat sau un nepot, nu-l poţi ruga să-ţi conducă maşina pentru că nu figurează ca proprietari în acte. Ai maşină şi n-ai carnet, mori cu zile lângă ea pentru că nimeni nu te poate duce la spital dacă tu nu poţi conduce.
Prevederea are drept scop obligaţia de a-i determina pe cei care cumpără o maşină de la un altul să o înmatriculeze în cel mult 30 de zile. Ce-i drept, maşinile trect de la unul la celălalt fără ca în acte să se facă modificările dreptului de proprietate, adică radierea şi înmatricularea pe noul proprietar. Dar se poate găsi o altă cale de a se reglementa această speculaţie a legii şi nu prin interdicţia de a mai conduce maşina mea şi o altă persoană căreia eu am încredere să i-o dau.
Ce fac persoanele cu handicap fizic, care au maşină şi n-u drept de conducere? Ce fac cei care şi-au pierdut dreptul de a conduce în urma unor nefericite boli de ochi? Estre limpede că reglementarea are drept scop colectarea de bani la buget şi nu interesează pe nimeni problemele sociale care se nasc de pe urma acestor idioţenii legislative.
Printre completările şi modificările propuse se numără introducerea suspendării înmatriculării - "măsura de retragere provizorie a dreptului de utilizare a vehiculului pe drumul public, dispusă de către autoritatea competentă să realizeze operaţiunea de înmatriculare", după cum se arată în textul proiectului de act normativ.
Această măsură ar urma să se aplice, dacă proiectul va fi adoptat, în cazul celor care, in urma achiziţionării unui autovehicul, nu solicită transcrierea dreptului de proprietate in termen de 30 de zile de la încheierea tranzacţiei. E limpede, pe lângă cei care-şi vând maşina în ţară, sunt vizaţi aici cei cu maşinile înmatriculate în Bulgaria sau altă ţară.
De la anularea taxei de primă înmatriculare, promisă în opoziţie, USL nu numai că a majorat această taxă dar a găsit de cuviinţă să-i cheme la ordin şi pe cei care şi-au înmatriculat maşina second-hand adusă dde prin ţările Europei în Bulgaria. Vreo 200 mii de maşini sunt în această situaţie. Înmatricularea lor în ţară va aduce bani frumoşi Guvernului Ponta, să aibă şi el de unde fura, că-ţi secetă mare prin bugetul public!
Dar ştiţi care este culmea acestor idioţenii legislative? Deşi presa a mediatizat aceste intenţii de modificare a legii, posesorii de autoturisme, şoferii nu s-au scandalizat, ceea ce dă curaj Guvernului ponta să pună şi alte biruri. Bulgarii au ieşit iarăşi în stradă şi nu se dau învinşi de guvernările care i-au nenorocit. Noi stăm acasă, privim la televizor toc-shouri, citim prin presă, înjurăm Guvernul pe care l-am votat într-o veselie şi… atât.
26.02.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Pensionarii s-au revoltat pe măsurile USL-iste
Blestemul ruşinii sau ruşinea de a fi botoşănean
Bancul zilei: Un motiv de divorţ
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog