Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6350
De la 07 Ianuarie 2003
122891999

Ford anunță un al doilea model la Craiova, investiții de 200 milioane Euro și 1.500 locuri de muncă noi

  • 22 May 2018, 23:00
Ford a anunțat că va produce un al d Odată cu noua investiție, suma totală investită din 2008 încoace (10 ani) ajunge la aproape 1,5 miliarde Euro. Cu noile locuri de muncă create – 1.500 – numărul total al angajaților va ajunge la 5.900 oameni.
Ford nu a precizat când va intra în producție acest nou model, cel mai probabil SUV/crossover. Este de așteptat undeva în a doua parte a anului 2019, știută fiind cutuma din industria auto prin care un model nou anunțat ajunge în producție în circa 18 luni de la momentul anunțului inițial. La următoarele saloane auto, Paris (toamnă 2018) și Geneva (primăvară 2019) avem șanse mari să vedem noua mașină pe care Ford o va produce în Craiova.
„Investiția demonstrează încrederea companiei Ford în angajamentele asumate de Guvernul României pentru a îmbunătăți infrastructura”, se arată într-un comunicat de presă al Ford România.
Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătățiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboți fiind instalați pentru a spori eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.
„Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă perteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității”, a declarat Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa, într-un comunicat de presă.
Iminenta creștere a numărului de vehicule produse de Ford la Craiova subliniază și mai mult importanța concretizării proiectelor de infrastructură, subliniază compania, în comunicatul de presă.
„Investiția în viitorul Craiovei este un semn al încrederii pe care Ford o are în angajamentele asumate de Guvernul roman de a oferi îmbunătățiri cheie la nivelul infrastructurii și ameliorări ale structurii logistice, acestea fiind imperios necesare pentru menținerea competitivității globale a operațiunilor de producție Ford Craiova. Orice întârziere ar restricționa semnificativ eforturile pe care Ford și furnizorii săi le fac pentru a transporta volumul din ce în ce mai ridicat de vehicule și subansamble”, spune Ford.
Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează și asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri și autovehicule electrice Ford, precum și autovehicule premium marca Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește planul de a deveni lider în domeniile electrificare, autovehicule autonome și soluții de mobilitate. Ford are aproximativ 202.000 de angajați în toată lumea.
Ford Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 54.000 de angajați în unitățile proprii și aproximativ 69.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de unități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate).
Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903, același an în care a fost >fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Daniel Constantin, la DNA:
Am fost citat ca martor într-un dosar de pe vremea când eram ministru al Agriculturii
România a avut o rată de investire mare, dar calitatea s-a lăsat așteptată.
Este nevoie de un plan național de investiții
8 state UE au redus cotele de impozit pe profit.
România va putea miza tot mai puțin pe avantajul fiscalității scăzute
Ion Iliescu, la Parchetul General.
Procurorii au extins ancheta în Dosarul Revoluției. Avocat: Cine se gândea că va răspunde pentru ceva ce i s-a părut absolut corect și onest
Încă un proiect al lui Cătălin Rădulescu, adoptat tacit:
Se consideră infracțiuni de corupție doar dacă scopul a fost obținerea pentru sine de foloase exclusiv materiale
MFP intenționează modificarea Codului fiscal și a celui de procedură fiscală din toamnă
Florin Cîţu: Proiectul de lege privind Pilonul II mai conține ceva
- reintroducerea contribuţiei la angajator
Bancul zilei: Ajutorul care obligă
Horoscop zilnic 23.05.2018
Cum a fost păcăli Eugen Vlad de traseiştii „ţaţa Mincă” şi Popescu
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, întrebare pentru Guvern:
Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?
Surse: Darius Vâlcov a invitat la Guvern Consiliul Investitorilor Străini și AmCham,
pentru o discuție despre Pilonul II de pensii, după criticile organizațiilor / Care a fost răspunsul acestora
Guvernul estimează că trei proiecte de autostrăzi vor fi gata în cinci ani,
în parteneriat public-privat / Printre ele, Autostrada Alexandria - Lugoj, „un proiect important”
Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat în dosarul în care e acuzat de mărturie mincinoasă
Decizia nu e definitivă
Comisarul european Crețu cheamă autoritățile române să-i ceară bani pentru autostrada Târgu Mureș-Iași:
Eu n-am primit niciun proiect major pe regiunea Moldovei. România este o țară săracă
Doina, ia o aspirină să-ţi treacă!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog