Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6684
De la 07 Ianuarie 2003
122866751

Forte speciale americane au debarcat in Libia

  • unde ii antreneaza pe rebelii anti-Gaddafi
  • 2 March 2011, 23:00
Forte speciale ale armatei americane ar fi debarcat in Libia, pentru a-i antrena pe rebelii ce lupta impotriva regimului lui Muammar Gaddafi, transmite Pakistan Observer. Potrivit informatiilor, la fata locului se afla si "consilieri militari" britanici si francezi, care au misiunea de a stabili baze de antrenament in regiunile de est ale tarii, controlate de sustinatorii opozitiei. Marti, Reuters a relatat ca doua nave de razboi americane, USS Kearsarge si USS Ponce, se indreapta catre Libia.
Potrivit unor informatii prezentate de un diplomat libian aflat in zona, fortele speciale din cele trei puteri occidentale au debarcat in Cyrenaica, unde in prezent stabilesc baze si centre de antrenament "pentru a intari trupele rebele care se opun soldatilor lui Gaddafi in mai multe regiuni".
Oficialul libian, care nu a dorit sa fie identificat, a declarat ca soldatii americani si britanici au ajuns in zona pe 23 si 24 februarie, fiind transportati de nave de lupta si ambarcatiuni mici apartinand marinei SUA si celei franceze, in apropiere de Benghazi si Tobruk.
Diferite informatii indica faptul ca trupele speciale occidentale desfasoara in prezent si eforturi sustinute pentru "a neutraliza" Fortele Aeriene ale Libiei, cu scopul de a limita puterea regimului lui Gaddafi. Informatiile legate de prezenta "consilierilor militari" americani, britanici si francezi au venit in contextul in care Reuters anunta marti, citand un oficial egiptean, ca doua nave de razboi ale SUA - USS Kearsarge si USS Ponce - urmau sa treaca miercuri dimineata prin Canalul Suez, catre Marea Mediterana.
La bordul vapoarelor se afla sute de soldati din armata SUA si puscasi marini.

O alta nava de razboi americana, distrugatorul USS Barry, a trecut deja prin Canalul Suez luni si se afla acum in sud-vestul Marii Mediterane. De asemenea, portavionul american USS Enterprise - ce transporta avioane de vanatoare capabile sa impuna o zona de interdictie aeriana in caz de necesitate -, ar putea fi chemat pentru intariri.
Acesta se afla in prezent in nordul Marii Rosii, potrivit site-ului Marinei americane.
In acelasi timp, liderii militari americani pregatesc o lista cu optiuni ce vor fi propuse presedintelui Barack Obama si poarta totodata discutii cu omologii lor europeni, dar probabilitatea unei interventii militare ramane inca incerta. "Cred ca optiunile merg de la o demonstratie de forta pana la ceva cu o implicare mai mare", a declarat un oficial american, adaugand ca "presedintele Obama nu a luat nicio decizie privind folosirea armatei".
Ulterior, Casa Alba a transmis ca navele sunt reamplasate cu scopul de a sustine eventuale actiuni umanitare, dar a subliniat ca "nu exclude nicio alta optiune", un limbaj diplomatic ce semnaleaza faptul ca actiunea militara ramane o posibilitate.
Vinerea trecuta, 40 de personalitati neoconservatoare din SUA influente au trimis o scrisoare presedintelui Obama in care ii cer sa pregateasca "imediat" o operatiune militara pentru inlaturarea lui Gaddafi.
De asemenea, trei nave de razboi indiene, inclusiv nava de asalt INS Jalashwa, se indreapta spre apele din apropiere de Libia.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Băsescu în Kuweit
Horoscop
Caricatura zilei: Scăpat de faliment
Gripa insistă asupra botoşănenilor
Mihai Aroşoaie vrea să facă treabă
„Mincinosul” vine sâmbătă la Teatrul Mihai Eminescu
Ţâbuleac vrea să lăsăm în pace capra vecinului
ar consilierul judeţean Ioan Diaconu nu crede până nu vede
PSD Botosani in colaborare cu PES Activists Romania anunta proiectul: Academia Social Democrata!
Autocar blindat cu ţigări descoperit în P.T.F. Stânca
Vicele din Flămânzi nu se teme de ameninţările liberale
„plec şi mâine dacă este nevoie!”
Dosar penal pentru contrabandă de ţigări
Rusia manipulează sondaje la Chişinău
Televiziunea publică din România cutie de rezonanţă a Rusiei
Consilier superior al ANAF şi avocat din Baroul Bucureşti, arestaţi pentru 29 de zile
Rnfiinţarea Biroului pentru confiscarea averilor rezultate din corupţie şi crimă organizată
Dmitri Medvedev l-a decorat pe Mihail Gorbaciov
care a împlinit 80 de ani
Libienii vor muri cu miile dacă Statele Unite sau NATO vor intra în Libia
Bărbat, împuşcat în cap de un poliţist după ce a fost prins furând dintr-o dubă
Şeful ANAF îşi apără onoarea cu procese
Nastase vrea să dea jos guvernul scoţânbd oamenii în stradă
Întrunire a Consiliului elevilor la Botoşani
Inspectorii IŞJ s-au consolat că nu vor primi lefuri majorate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog