Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4745
De la 07 Ianuarie 2003
123138485
pnl

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat preventiv

  • 13 January 2015, 23:00
Locotenent-colonelul in rezerva Daniel Dragomir, fost ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis Tribunalul Bucuresti la propunerea procurorilor anticoruptie, informeaza Agerpres. Decizia nu e definitiva si poate fi contestata.
Daniel Dragomir a fost retinut luni de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta si spalare de bani.
In acelasi dosar, procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pentru 60 zile fata de sotia acestuia, Marinela Zoica Dragomir, cercetata pentru complicitate.
"In perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins si ulterior a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 de lei, echivalent a 462.567,61 de euro", se arata intr-un comunicat transmis luni de DNA.
Potrivit anchetatorilor, suma de 1.648.400 de lei, echivalent a 374.078 de euro, a fost primita in numerar, intr-un cont bancar deschis pe numele altei persoane. El a mai primit 309.952 de lei, echivalent a 70.575 de euro, reprezentand finantarea cheltuielilor necesare infiintarii, dotarii si asigurarii functionarii unei societati comerciale, precum si un autoturism de lux marca Porsche Cayenne, precum si 72.000 de lei, echivalent a 18.000 euro, reprezentand salariul lunar de 8.000 de lei primit de sotia sa, in calitate de administrator al acestei firme nou infiintate.
"Sumele de bani (...) au fost pretinse si primite de catre inculpatul Dragomir Daniel pentru a-si folosi influenta, prin prisma functiei detinute, asupra unor functionari publici, factori de decizie in cadrul Ministerului Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Garda Financiara. Totodata, inculpatul i-a promis denuntatorului ca-i va determina pe acei functionari publici sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in sfera atributiilor de serviciu sau erau contrare acestora, in legatura cu rambursarea la timp, de catre firmele martorului denuntator, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale", se precizeaza in comunicat.
Cei doi inculpati mai sunt acuzati ca au transferat succesiv sumele primite in conturi care le apartineau lor sau unor membri ai familiei, iar ulterior au constituit depozite si au cheltuit o parte din bani in interes personal, in scopul disimularii originii ilicite a sumei de 1.648.400 de lei provenita din infractiuni de coruptie.
Agentia de stiri HjotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Asemănare
Reţeta zilei: Colţunaşii bunicii
Horoscopul zilei
Puiu Hasotti: Tudor Chiuariu poate sa activeze in continuare in grupul PNL, dar cred ca nu in Comisia juridica
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Parlamentul european a adoptat o lege care interzice folosirea de organisme modificate genetic
Petrolul deschide sub 45 de dolari, in scadere puternica
Victor Ponta: Pe tema autostrazii Comarnic-Brasov pot sa imi fac un doctorat
Casa Alba: Ar fi trebuit sa trimitem un oficial de prim rang la marsul republican de la Paris
Autoritatea musulmana egipteana denunta noua caricatura cu profetul Mahomed din Charlie Hebdo
Monica Macovei cere Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura
Antena 3 a scapat fara amenda in cazul Mircea Badea si motociclistii
Botoşani/Truşeşti: Prerot suspectat că a fraudat bani publici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog