Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11238
De la 07 Ianuarie 2003
122871305

Fotbalişti de doi lei, lipsiţi de fair-play

  • 8 April 2009, 23:00
După ce au citit, probabil pe internet, materialul prin care băieţii de la “Flacăra Flămânzi” îşi anunţau intenţia de a-şi zdrobi adversarii în cea de-a XV-a etapă a Ligii a V-a a Campionatului Judeţean „Promoţie” de Fotbal, fotbaliştii de la „Vulturii” Adăşeni s-au mobilizat exemplar pentru meciul susţinut în faţa propriilor suporteri duminică, de la ora 11:00.
Din păcate, motivaţia lor, de a câştiga meciul cu flămânzenii antrenorului Aurel Slobodeanu, nu a avut şi un suport legal, sportivii din Adăşeni apelând la tertipuri lipsite de fair-play, precum introducerea în teren a unor jucători legitimaţi la echipele din Ungureni şi Săveni, pe deasupra şi suspendaţi din activitatea sportivă. „Şalău” bătrân, antrenorul Slobodeanu şi-a dat imediat seama că lucrurile nu sunt în regulă cu gazdele, jucătorii purtând numerele 2 şi 7 nefiind cei trecuţi pe tabelul aprobat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Botoşani (AJF), ci alţi doi jucători, Palalai şi Pintilie, suspendaţi pe timp de un an din viaţa sportivă.
Mai mult, în echipă figurau încă doi jucători din Săveni, legitimaţi la echipa lor din liga a IV-a. Antrenorul a anunţat acest lucru, încă înainte de meci, la preşedintele AJF Botoşani, dar pentru că pe teren legea o face doar mingea de fotbal, şi-a introdus băieţii la joc. A urmat o primă repriză dinamică, în care fotbaliştii de la “Flacăra Flămânzi” au înscris primii, în minutul 34 prin Daniel Todirenchi iar gazdele au egalat în minutul 40.
La pauză, Aurel Slobodeanu a făcut contestaţie, aşa cum prevede legea, pe raportul de arbitraj, indicând jucătorii folosiţi „pe fals” şi reclamând ilegalitatea comisă. Sesizând aspectul, cei de la „Vulturii” Adăşeni au trecut la ameninţări verbale şi chiar la violenţă, îmbrâncindu-l pe antrenorul din Flămânzi şi nelăsându-l să iasă din cabină.
„După ce, în prezenţa primarului şi a propriului antrenor, cei de la „Vulturii” ne-au înjurat şi ne-au ameninţat că ne iau gâtul, pentru a nu încinge spiritele şi mai mult am acceptat să intrăm pe teren şi să facem figuraţie căci, dacă am fi refuzat să mai jucăm, am fi pierdut noi meciul la masa verde. Aşa că le-am lăsat mingea şi i-am lăsat să înscrie de câte ori vor ei, fără să ne apărăm, fără să construim, doar ca să treacă timpul, fiindcă ştiam că, după ce au făcut, meciul va fi al nostru. Încă de ieri, am plătit taxa care trebuie achitată pentru judecarea contestaţiei şi aşteptăm şedinţa de joi, în care ni se va da câştig de cauză, la masa verde, cu 3-0, mai ales că cei doi jucători sunt daţi în consemn pe tot judeţul, neavând dreptul să joace deoarece, la un meci din Săveni, au bătut un arbitru”, ne-a spus antrenorul Aurel Slobodeanu.
Chiar şi în aceste condiţii, s-a remarcat jocul excelent al noului portar Gabriel Cristian, un mare câştig pentru echipa din Flămânzi. De remarcat, în sens negativ, tupeul „Vulturilor” de la Adăşeni care, în loc să se mobilizeze cinstit, pentru a aduna încă ceva la cele 3 puncte chinuite, strânse în 14 etape, au recurs la gesturi şi tertipuri numite pe stradă „mânării”, incompatibile cu viaţa sportivă, din care ar trebui eliminaţi precum buruienile inutile.
Cu cele 36 de puncte pe care le va avea oficial joi, “Flacăra Flămânzi” se menţine pe un loc fruntaş în lupta pentru promovarea în eşalonul superior. În etapa următoare, a XVI-a, băieţii din Flămânzi joacă în faţa propriilor suporteri cu CS Dante Botoşani, echipă sponsorizată de Victor Construct, care, la sfârşitul săptămânii trecute se afla, cu 9 puncte, pe locul 9 al clasamentului Ligii a V-a, Seria Sud. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LVII
(Ioan Rotundu)
Festival ratat
Impozitul forfetar ţine firmele pe jar
Oraşul românesc este la nivelul unui sat medieval
Copil atent la vorbele mamei
Horoscop
Boala de care suferă Conţac
Se laudă că ne scapă de chelie
MAE susţine poziţia UE privind situaţia din Republica Moldova
Purtătorul de cuvânt al MAI ameninţă că se va trage în manifestanţi cu muniţie de război
Voronin expulzează ambasadorul român şi introduce vize pentru cetăţenii români
Tânăr erou anticomunist de la Chişinău
am vrut să le spunem comuniştilor să ne lase în pace odată
La Ştefan cel Mare, după dreptate
Chişinău, 7 aprilie 2009, filmul evenimentelor
Pumnul şi palma, ambele mânjite cu sânge!
Ioan Rotundu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 9 aprilie
Voronenii vor să protesteze chiar de Zilele Oraşului Botoşani
Vicele Ghiorghiţă zice că mall-ul lui Prisecaru va avea probleme
Cei fără niciun căpătâi preferă să trăiască în stradă, decât să pună osul la muncă
Direcţia Silvică Botoşani va exploata în 2009 în jur de 85.000 mc masă lemnoasă
Primarul de Botoşani a premiat cuplurile ce au sărbătorit nunta de aur
„Apucaţi-vă de treabă, că nu pot să le mai văd aşa!”
Tot mai mulţi botoşăneni fură alimente, pentru a nu muri de foame
Sindicatele din învăţământ bravează, dar se codesc să protesteze
Prosperitatea Danemarcei se va putea revărsa şi asupra românilor
Medicii de familie au un nou contract cadru, dar cu penalizări mai mari
Bunicii pot deveni bone, dar ministerul Muncii nu ştie de unde-i va plăti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog