Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16309
De la 07 Ianuarie 2003
122901958

Franţa: Arestare în cadrul anchetei care o vizează pe şefa FMI, Christine Lagarde

  • 10 June 2013, 23:00
Directorul Orange, Stephane Richard, a fost arestat preventiv luni dimineata, in cadrul anchetei privind arbitrajul contestat care a pus capat contenciosului dintre Bernard Tapie si Credit Lyonnais in 2008, a declarat o sursa apropiata anchetei, citata de Le Figaro.
Acest fost director de cabinet al lui Christine Lagarde, pe vremea cand aceasta era ministru al Economiei, este acuzata in acest dosar de arbitraj ca l-a favorizat pe Bernard Tapie, in cadrul anchetei privind cesiunea Adidas.
Jean-Francois Rocchi, fost director al CDR, structura insarcinata cu gestionarea pasivului Credit Lyonnais, a fost si el arestat preventiv.
Arbitrajul a permis omului de afaceri sa obtina in iulie 2008 indemnizatii in valaore de 403 milioane euro. Judecatorii incearca afle daca acest arbitraj a fost marcat de nereguli si analizeaza in principal modul de selectie a arbitrilor, precizeaza AFP.
La finele lui mai, unul dintre cei trei judecatori ai tribunalului atribtral fusese pus sub acuzatie pentru escrocherie in forma ogranizata.
Fostul director de cabinet al lui Christine Lagarde urmeaza sa fie anchetat in detaliu asupra rolului ministerului Economiei si al presedintiei franceze. Richard a afirmat in mai multe randuri, pentru AFP, ca nu au existat "nici ordine, nici intructiuni, nici presiuni particulare" din partea Palatului Elysee pentru a se ajunge la arbitraj. Dar a sustinut contrariul pentru Canard Enchaine, evocand o "instructiune" transmisa de secretarul general al Palatului Elysee, Claude Gueant, in timpul unei intalniri, in 2007, cu el si cu Jean-Francois Rocchi.
Din 2008, Christine Lagarde a revendicat tot timpul responsabilitatea pentru acest arbitraj. Ea a fost plasata recent sub statutul de martor asistat. Statutul de martor asistat este intermediar celui de martor si celui de inculpat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Recomandare
Poziţia lui Victor Ponta faţă de Republica Moldova
Revizuirea actuală a Constituţiei reprezintă un risc de blocare a statului
Se aruncă pe piaţă teme cu parfum politic, nu juridic; e neserios
Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, audiat la Parchetul General
Se întâmplă în România: Un primar USL are proces cu el însuşi
Ponta nu scapă de stigmatul plagiatului
Botoşani: Un an de zile de bâlbâieli şi ipocrizie marca Portariuc
Ioan Rotundu
Alune americane
De ce nu are bani primarul Portariuc
Ioan Rotundu
COMUNICAT – Modern Calor Botoşani
C O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botoşani
APIA Botoşani vă informează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog