Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25299
De la 07 Ianuarie 2003
122885366

Franta: Un primar de dreapta refuza inhumarea unei fetite de ‚igan roman

  • 1 January 2015, 23:00
Un primar de dreapta din Champlan, in suburbia sudica a Parisului, a refuzat ca o fetita de etnie roma decedata a doua zi dupa Craciun sa fie inrmomantata in localitatea sa, unde familia copilului traieste intr-o tabara, scrie AFP.
Primarul "a pretextat ca moartea" copilului "a fost declarata: intr-un oras vecin, Corbeil-Essonnes, potrivit unei asociatii locale de solidaritate cu tiganii. "este rasism, xenofobie si stigmatizare", a denuntat presedintele sau, Loic Gandais.
Fetita, Maria Francesca, se nascuse in 14 octombrie si a decedat in urma sindromului mortii subite infantile in noaptea de 25 spre 26 decembrie, a explicat Gandais.
Copilul a fost dus la doua spitale din regiune, dintre care unul in Corbeil-Essonnes, unde decesul sau a fost constatat in 26 decembrie.
La cererea familiei, o societate de pompe funebre din Corbeil-Essonnes a cerut municipalitatii din Champlan sa autorizeze inhumarea bebelusului in localitatea.
Dar primarul, Christian Leclerc, a refuzat "fara nicio explicatie", spune Julien Guenzi, care conduce aceasta societate. "Nu este obligat sa se justifice, dar astfel de raspunsuri sunt rare", a adaugat acesta.
"Avem putine locuri disponibile. Avem un proiect de marire a cimitirului dar costa mii de euro. Trebuie sa gestionam locurile de la caz la caz, dupa circumstante, si daca familia locuieste aici", a argumentat Christian Leclerc, primarul din Champlan (Divers Droite, candidati de dreapta neinscrisi insa intr-un partid politic), pentru cotidianul Le Parisien. "Concesiunile sunt acordate la un pret simbolic iar intretinerea costa scump si atunci se acorda prioritate celor care platesc impozitele locale", a adaugat acesta.
Micuta va fi inmormantata in cele din urma luni intr-o localitate din apropiere, la Wissous.
"Din simple motive umanitare nu puteam lasa situatia in aceasta stare", a declarat primarul din Wissous, Richard Trinquier, ales de dreapta al partidului UMP al fostului presedinte Nicolas Sarkozy.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani/Ungureni: Tradiţii vechi într-o nouă descoperire
Ioan Rotundu
Felicitare Primăria Manoleasa
Felicitare Primăria Ibănreşti
Feliciutare societatea ELSACO SA Botoşani
Felicitare Primăria Vorniceni
Felicitare Primăria Darabani
Felicitare Primăria Călăraşi
Bancul zilei
Horoscopul zilei
Programul de lucru al casieriilor societăţii Modern Calor în perioada sărbătorilor de iarnă
Utilizarea cardului de sanatate, obligatorie din 1 februarie
Preturile petrolului au scazut cu pana la 49% in 2014, cel mai mare declin anual dupa 2008
Vremea se mentine rece. Prognoza meteo pentru sambata si duminica
Unul din doi romani crede ca tara merge intr-o directie buna
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog