Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16168
De la 07 Ianuarie 2003
122901817

Franta pune ţiganii în calea intrării României în spatiul Schengen

  • 30 September 2013, 23:00
Franta si-a reafirmat luni ostilitatea fata de intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen in conditiile actuale de control a frontierelor externe ale celor doua tari, prin vocea ministrul Afacerilor Externe, Laurent Fabius, scrie Le Monde.
In plina polemica legata de dificultatile de integrare a romilor in Franta, ministrul a facut o distinctie intre situatia acestei minoritati si chestiunea aderarii la spatiul de libera circulatie. Decizia unei eventuale intrari a Romaniei si Bulgariei trebuie transata la finele lui 2013, a precizat acesta, la France Inter.
In opinia lui Fabius, intrarea celor doua tari, pentru care restrictiile privind accesul la munca vor fi inlaturate la 1 ianuarie 2014, ar insemna ca migranti provenind din tari externe Uniunii Europene ar putea sa patrunda liber trecand prin Romania si Bulgaria. "Acolo exista o problema, pentru ca trebuie sa fim siguri ca Bulgaria si Romania vor avea mijloacele de a verifica. Pentru moment, mi se pare ca aceste conditii nu sunt indeplinite".
"Daca nu va exista o schimbare de conditii, nu suntem favorabili" aderarii celor doua tari, a precizat seful diplomatiei franceze.
Laurent Fabius a dorit sa se mentina in afara polemicii declansate de ministrul de Interne Manuel Valls in ceea ce priveste dezmembrarea taberelor de romi instalate ilegal. El a reamintit ca UE acorda fonduri Romaniei pentru integrarea romilor, dar acestea nu sunt folosite, recunoscand insa ca acest repros poate fi adresat si altor tari. "Sunt eforturi de facut", a adaugat Laurent Fabius, care a adaugat ca Bucurestiul este dispus sa trimita si mai multi politisti in Franta si cere ca romii minori care fura sa nu fie eliberati imediat.
Aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen pune o alta problema pentru o serie de tari europene si in special pentru Franta, a mentionat Fabius: Deschizand frontierele pentru cele doua tari, zona Schengen va avea noi frontiere, in special cu Turcia si Ucraina, si o noua deschidere maritima la Marea Neagra.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: În vizită la colegă
Botoşani: Mafia din primăria Ştefăneşti împinge un fermier la sinucidere
Ioan Rotundu
Roşia Montana- semnalul de corupţie transmis investitorilor străini
Scăderea cheltuielilor publice ar invita recesiunea din nou
Victor Ponta se plânge că nu găseşte firme pentru deszăpezire
Inflaţia din zona euro atinge cel mai redus nivel din februarie 2010
Spania sprijină aderarea României la spaţiul Schengen
Guvernul pregăteşte "marea descentralizare"
care instituţii trec în subordinea autorităţilor locale
Trupul neînsufeţit al unui tânăr înecat într-o fântână, recuperat de pompieri
Primarul care nu se lasă călcat pe bătătură
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog