Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 15 Aprilie 2009

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6288 lei
1 USD = 3.9524 lei


Număr accesări
Astăzi:
15692
De la 07 Ianuarie 2003
60696775

Frumuseţe pe muchie de cuţit redă zâmbetul şi vederea unor femei

Amândouă se numesc Carmen şi, pe lângă nume, au în comun dorinţa de a scăpa de complexe şi de a primi şansa unei noi vieţi. Pe 18 aprilie, în noaptea dinaintea Paştelui, două femei îşi împlinesc la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit” visul de a se putea privi fără teamă în oglindă, de a se bucura de viaţă alături de familie, de a le zâmbi frumos celor din jur, dar şi de a privi viaţa cu mai multă încredere. Sâmbătă seara, 18 aprilie, la Pro Tv, de la ora 22.15, Victor Slav face cunoştinţă cu Carmen Scarlat (foto - înainte şi după operaţie) şi o va însoţi pe aceasta în etapele transformării într-o femeie frumoasă şi încrezătoare în forţele proprii.
Carmen este o mămică de 28 de ani, care însă se simte bătrână. Ori de câte ori se priveşte în oglindă spune că vede o femeie îmbătrânită, de 50 de ani, care arată mai degrabă ca un bărbat. Complexele au urmărit-o încă din copilărie. Pentru că purta ochelari şi avea urechile depărtate de cap, copiii o strigau ”aragaz cu patru ochi” şi ”elefănţelul Dumbo”. Carmen îşi aminteşte că problemele cu ochii au început chiar în clasa întâi, când nu vedea la tablă şi când medicul i-a depistat dioptriile de 0,75. Acum însă, dioptriile i-au crescut alarmant, au ajuns la -8, iar dacă vor mai creşte, în scurt timp va avea nevoie de însoţitor. ”Mi-e frică”, spune femeia. ”Fără ochelari nu văd scrisul, nu văd să citesc... văd chipul, dar nu îl pot deosebi. Tot timpul mi-am dorit să port ochelari, dar de soare”, se întristează Carmen.
Pe lângă urechi şi vedere, o altă problemă a femeii o reprezintă sânii. Chiar dacă niciodată nu a avut un piept generos, Carmen povesteşte că după naştere s-a confruntat cu complicaţii în zona sânilor şi de atunci muşchii i s-au atrofiat, iar sânii au rămas foarte mici, aproape inexistenţi. Din această cauza, este mereu pusă în situaţii jenante: nu poate purta haine feminine, nu mai poate merge la plajă, iar relaţia cu soţul ei s-a răcit.
Carmen povesteşte printre lacrimi că cea mai mare durere a sa este faptul că fetiţa ei de 6 anişori seamănă cu ea şi îi este teamă să nu devină şi ea ca mama ei: o femeie complexată, interiorizată, care urăşte să se privească în oglindă şi care spune despre ea că arată ca un bărbat. Speră însă să îi insufle fetiţei ei multă încredere în sine şi speranţă, exact aşa cum s-a întâmplat cu ea când a primit din partea lui Victor Slav vestea că va merge la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”. ”E un moment emoţionant pentru mine pentru că nu mă aşteptam”, spune ea cu lacrimi în ochi. ”Viaţa mi se va schimba foarte mult, e chiar un vis devenit realitate ... acum chiar a ieşit soarele pe strada strada mea şi străluceşte bine!”
Aceeaşi speranţă se regăseşte acum şi în sufletul celei de-a doua femei pe care telespectatorii Pro Tv o vor vedea transformată sâmbătă seara la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”. După ce a primit vestea că a fost acceptată în emisiunea de la Pro Tv, Carmen Şerban spune că s-a simţit fericită. Speră să nu mai fie o femeie interiorizată, să îşi găsească un loc de muncă să îşi refacă astfel viaţa. Femeia mărturiseşte că fiul său este cel care a îndemnat-o să trimită un mail echipei ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”, iar acum se bucură că a ascultat îndemnul acestuia.
Carmen are 21 de ani şi cel mai mare complex al său este dantura, care spune că i-a făcut viaţa un coşmar. Totul a început cu şase ani în urmă, când a trebuit să îşi facă o lucrare la dantură. A fost minţită că i se vor aplica dinţi de porţelan, însă în loc de un zâmbet sănătos a primit dinţi de plastic, care în timp au început să cadă şi să îşi schimbe culoarea. I-au apărut pete maronii pe dinţi, iar viaţa sa a luat o întorsătură înfiorătoare. A suportat jigniri, s-a îndepărtat de prieteni, s-a izolat de lume şi a suferit în tăcere şi, foarte dureros pentru ea, s-a lovit de imposibilitatea de a-şi plăti o nouă lucrare. Carmen este ospătar şi a lucrat atât în ţară, cât şi în Italia, dar şi-a pierdut locul de muncă din cauza aspectului. A fost la multe interviuri, însă nu a fost acceptată.
”M-a afectat foarte mult acest lucru şi mă afectează şi astăzi. Pe plan profesional nu pot să spun decât că nu reuşesc să-mi găsesc un loc de muncă din cauza danturii, un loc de muncă pentru care aş fi potrivită, pentru care am o pregătire”, spune cu durere femeia. Acum, recunoaşte că i se pare normal că nimeni nu o angajează pentru că nici un client nu şi-ar dori să fie servit de o persoană cu o dantura dizgraţioasă.
Un alt complex pe care Carmen speră să îl rezolve cu ajutorul specialiştilor de la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit” îl reprezintă sânii. Femeia povesteşte că după sarcină sânii i s-au lăsat şi are foarte multe vergeturi. Se simte jenată chiar şi în faţa soţului şi speră să remedieze şi acest defect. Iar după transformare, când se va întâlni cu familia şi cu prietenii care o susţin, Carmen crede că va prinde aripi: ”Mă voi naşte a doua oară. Voi fi din nou cea care am fost în urmă cu cel puţin 10 ani, voi întineri şi cred că starea mea de bine va înfluenţa şi atmosfera din căminul meu. Îi voi face fericiţi şi pe copilul, şi pe soţul meu şi sunt convinsă că îmi voi găsi un loc de muncă imediat”, a încheiat încrezătoare femeia. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Şezătoare culturală românească la Toronto
Comentariul comentariilor LXI
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Elena Udrea şi traista bucovineană
PROGRAM TELE'M MIERCURI 15 aprilie
Filozoful Kant şi ciobanul român
Cum absoarbe Ţâbuleac fondurile europene
Regulamentul de blocare a roţilor şi parcomatele au aerisit străzile municipiului
În doi ani dacă, nu se fac lucrări la Teatru, clădirea ca atare se năruie
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
„Vânătoarea este un sport scump şi nobil”
Doi minori au dat lovitura la o şcoală din Curteşti
„Angajare de clovn”
Urări de „bine” lui Mihai Ştefan de la PRM!
Cozi tot mai lungi pentru programarea de consultaţii la medicii specialişti
Profesorii din Botoşani nu primesc tichete cadou de Paşte
Cadrele didactice s-au hotărât pentru grevă
Dacă se simt deranjaţi de control, vor putea depune reclamaţii
Şefii DSP se tem de aglomerarea spitalelor în sărbătorile de Paşte
Liberalul Iavorenciuc răspunde acuzaţiilor aduse de comentatori
un interviu cu întrebări scurte şi directe
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!