Ingrediente: morcov 5 bucati, hrean 2 radacini, ardei gras 3 kg, varza alba 3 kg, apa 2 l, piper 10 boabe, marar, sare grunjoasa.
Preparare: Varza se curata de cotoare si frunzele exterioare, se taie fideluta si se freaca cu sare; Ardeii se curata de cotoare si seminte;
Morcovii si hreanul se curata si se spala; Se scurge varza de zeama si se amesteca cu morcovii dati prin razatoare; Se umple ardeii cu acest amestec si se aseaza in borcane cat mai mari, ca sa intre cat mai multi;
Se pun rondele de hrean printre ardei, boabele de piper, marar, iar deasupra bastonase de hrean;
Pentru saramura: Se fierbe apa cu sare pana se dizolva, apoi se toarna saramura incet peste ardeii din borcane, pana aproape de gura borcanelor;
Se scutura putin borcanele pentru a le dezaeri, iar dupa o jumatate de ora, se mai completeaza cu saramura daca este nevoie;
Se leaga borcanele cu celofan dublu.