Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19781
De la 07 Ianuarie 2003
122905430

Gastronomie: Biscuiţi de secară cu stafide

  • 11 February 2013, 23:00
Ingrediente: 120 de grame de unt , 200 de grame de zahar brun, 1 lingurita de praf de copt, 1 praf de sare, 1/2 de lingurita de scortisoara, 1 lingura de extract de vanilie, 1 ou mare, 2 linguri de melasa din trestie de zahar (sau miere de albine), 135 de grame de faina de grau spelta (sau faina de grau integrala),,90 de grame de faina de secara, 60 de grame de stafide.
Preparare:
1. Intr-un castron potrivit pentru mixer se pune untul taiat in bucatele, se adauga sarea si 150 de grame din zaharul brun.
2. Se mixeaza pana cand incepe sa capete compozitia un aspect cremos.
3. Se adauga extractul de vanilie, oul intreg si melasa.
4. Se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga cele doua tipuri de faina amestecate cu praful de copt si stafidele maruntite cu cutitul.
5. Se mixeaza pana cand compozitia este omogena.
Aluatul obtinut se pune intr-un castron, se infoliaza cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dar merge sa ramana chiar si peste noapte. Dupa trecerea timpului de odihna, se formeaza bile de dimensiunea unei nuci mai mici (in functie de marimea la care le modelati, vor rezulta intre 36 si 40 de bucati) care se tavalesc prin cele 50 de grame de zahar brun ramas.
Bilele rezultate se pun pe doua tavi potrivite pentru cuptor in care s-a asternut hartie de copt. Asezati-le cu o distanta de 5-6 cm. intre ele, pentru ca se latesc mult la copt.
Tavile se coc pe rand, cate 13-15 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Biscuitii sunt gata cand devin bruni-aurii, putin mai colorati pe margini. De preferat, biscuitii copti se racesc pe un gratar pentru prajituri, ca sa nu se abureasca partea inferioara, asa vor avea o textura perfecta. Dupa ce se racesc complet se pot pastra intr-o cutie de tabla sau de carton cateva saptamani bune. Daca nimeni nu da atacul asupra cutiei, desigur.
Iar daca vi se par prea simpli, puteti sa le dati o fata de-a dreptul decadenta, lipindu-i cate doi cu dulce de leche, ganache de ciocolata sau alta crema pe placul vostru.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Marea problemă a portocaliilor
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Copii orbului
O nouă hoţie pe seama sănătăţii noastre
Ioan Rotundu
Deficit comercial de 9,5 miliarde euro in 2012
Petru BOGATU: Restalinizarea pravoslavnică a Basarabiei
Un calcul simplu cu bani europeni. Si riscul cărnii de cal pentru România
Domnul Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent
Gigi Becali despre condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare
nu mai calc niciodată în ţara aia demisionez din PNL ca să nu-i fac rău lui Crin Antonescu
Cum demisionează un Papa?
care sunt procedurile şi mai ales, precedentele din istoria Sfântului Scaun?
Acţiunea juridică a deputatului Roman contra CLM Botoşani
Şi Liviu Conţac rămâne după gratii
73% din telefoanele la 112 sunt false
Regulament nou pentru activitatea taximetriştilor botoşăneni
Copacii mor în picioare şi iarna cad peste maşini
Parchetul Botoşani: Numărul infracţiunilor economice creşte de la an la an
Primăria zice că societatea Urban Serv are şef competent
Dorohoi: Şofer amendat pentru că şi-a răsturnat autobusul
Primăria Botoşani: Telefon unde poate fi reclamat întunericul stradal
Cazurile de culpă medicală, se vor judeca după reguli noi
Şoarece găsit într-o pungă cu seminţe
Cererile de subvenţii în agricultură vor fi verificate mai atent în acest an
Botoşani: Delapidatorul Nechita, numit director pentru c㠔îl cer bătrânii”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog