Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6485 lei
1 USD = 4.0861 lei


Număr accesări
Astăzi:
5777
De la 07 Ianuarie 2003
65260799

Gastronomie: Cartofi şi cârnaţi, scăldaţi în smântână, la cuptor

  • 18 February 2013, 23:00
Ingrediente: 1 kg cartofi, 500 g carnati proaspeti, 400 ml smantana, 2 lingurite mustar, dulce sau iute - am pus tip Dijon, pregatit in casa, 2 1/2 lingurite maghiran, ulei, aproximativ 100 ml, cascaval ras, optional, sare, piper, unt, pesmet.
Preparare: Curatati cartofii si taiati-i rondele. Rumeniti-i in ulei incins, pe ambele parti, pana devin aurii (cartofii nu trebuie prajiti, ci doar sa se inmoaie putin). Puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, fierbeti in apa carnatii, 2- 3 clocote, scoateti-i si lasati-i la zvantat. Prajiti-i apoi in uleiul ramas, pe ambele parti, pana capata o culoare maro - aurie. Scoateti si dati deoparte.
Asezati un strat de cartofi intr-un vas termorezistent, uns cu unt si tapetat cu pesmet. Presarati uniform 1 lingurita de maghiran si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati in strat, 1/2 sos omogen, obtinut din smantana amestecata cu mustar. Adaugati tot in strat restul de cartofi si repetati operatiunea - maghiran, sare, piper, restul de sos cu smantana. Presarati peste sos 1/2 lingurita maghiran si asezati deasupra carnatii.
Dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 40 min, la foc potrivit.
Inainte cu 5- 10 min de a fi gata, presarati cascavalul ras, optional si lasati la cuptor sa se gratineze. Serviti cat este cald, portionat - carnati si cartofi.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
.Bancul zilei: Leac pentru nervii şefului
Horoscop
Nicolae Negru: Nu există soluţii radicale pentru criza AIE
Hugo Chavez, revenire-surpriză iî Venezuela
Traian Basescu câştigă din nou procesul cu Dinu Patriciu in
Grapini: Impozitul forfetar se va aplica şi service-urilor auto
Jumătate dintre britanici ar vota pentru ieşirea din UEl
Ministrul Vosganian nu agreează cum luptă cei de la Oltchim
el nu acceptă ameninţări cu greva foamei sau că-şi dau foc
Deşeuri din zeci de comune aduse la groapa de gunoi a municipiului
Pe drumul Lui Eminescu
Impozit din bârlogul de după gratii
Ioan Rotundu
IŞJ: Băbuţa Mardare, trimisă la pensie de şeful de partid
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Medicii de familie, cu actele la control
Continuă seria angajărilor la Consiliul Judeţean
Ministrul USL a pus bir pentru restanţierii la Bac
Primăria se răfuieşte cu zarzavagii necăjiţi
Au furat din Carrefour
Botoşani: În noua conducere a PP-DD a plouat cu vicepreşedinţi
Patron dorohoian trimis în judecată pentru evaziune fiscală
Primăria Botoşani se va împrumuta cu bani de la băncile străine
La beţie, nepotul şiu-a gâtuit mătuşa
Deşi din Santa Mare, ghinionul l-a lovit la Vereşti
Primăria Botoşani a pus taxă pe mărţişoare
Judecătoria Botoşani: L-au părăsit martorii pe Florin Ţurcanu?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!